Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: deska Gigabyte GA-M55plus-S3G - ví někdo prosím radu?...

  1. #1
    stani_shw

    Zdravím,

    mám tuto novou desku ale mám s ní docela problémy...

    Neumí najít multifunkční zařízení Epson Stylus CX3200 - při připojení do USB. Nenastane situace "Nalezen nový hardware..." Musím to udělat ručně a ať už s ovladačema co jsou přímo v XPčkách, nebo na CD nebo z internetu, vůbec to nefunguje - není totiž žádná komunikace s tiskárnou... Ani scanovat nelze, IfanView nechá zvolit Epson Twain ale pak hlásí chybu - že se nelze připjit k jednotce nebo Twain není nainstalován...

    Je zajímavé, že s předešlou deskou (a také XP) to normálně fungovalo... Kabelem to není, zkoušel jsem si půjčit laserovku a připojit ji přes ten samý kabel, sice to proběhlo nějak divně, napřed to vůbec nenašlo jako LaserJet 1015, a připojilo ji to k portu "DOT obecná podpora tisku", ale pak přes WordPad normálně tiskla...

    Jinak ty USB porty jsou OK, když tam dám třeba USB disk, chodí to normálně....

    Co s tím?... Ví někdo?...

    díkes
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Problém bude asi pravdepodobne s postupom inštalácie tlačiarne. Je potrebné najprv spustiť inštalačný program (dodaný na CD alebo stiahnutý), ktorý ťa potom vyzve na pripojenie tlačiarne do USB portu. Potom by to malo fachať .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Taky bych řekl, především tiskárny jsou náchylné na spravný postup instalace (respektive - kdo nejede podle návodu, má smůlu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Taky bych řekl, především tiskárny jsou náchylné na spravný postup instalace (respektive - kdo nejede podle návodu, má smůlu)
    jj na to se da rict jedine: RTFM! zda se mi to nebo tu je dnes neco takovyho podruhy? a zajimalo by me jak autor prisel na to ze se jedna o chybu desky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Nejhorsi na tom vsem je ze kdyz clovek prvni postup udela spatne muze si tak zadelat na dalsi spoustu problemu i kdyz uz podruhy pojede podle navodu LPT rulezz!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    stani_shw

    Citace Původně odesláno od mech13
    jj na to se da rict jedine: RTFM! zda se mi to nebo tu je dnes neco takovyho podruhy? a zajimalo by me jak autor prisel na to ze se jedna o chybu desky...
    1) na předešlé desce to fungovalo bez problémů - při stejném postupu

    2) asi s tou deskou nebude vše v pořádku, když i jiný člověk má obdobný problém: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=459004
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od stani
    1) na předešlé desce to fungovalo bez problémů - při stejném postupu

    2) asi s tou deskou nebude vše v pořádku, když i jiný člověk má obdobný problém: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=459004
    imho je diagnoza jasna: spatna instalace tiskarny, spatny stav OS. mas nejnovsi bios? a ten problem co ma Bibendum je imho taky zasekany v OS... v jakem stavu je tvuj OS? kdy byl nainstalovan? jak dlouho ti trva zapnuti PC? (tj od zmacknuti tlacitka power pres post a start systemu az po zobrazeni plochy, nabehnuti vsech aplikaci a dokud se nezastavi pevny disk)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jako na 99,9 % nebude problem v desce. Zkus udelat nasledujici .. Stahni si nejakou utilitku treba your unninstaler nebo tune up utils 2007 nainstaluj your unninstalerem odeber vse co jsi nainstaloval do systemu a ma neco spolecneho s tou tiskarnou .. ten programek je dobry v tom ze ti prohleda i registry a vse s cim tam mely ty drivery co docineni procisti.. smazne cache atd .. Odinstaluj i jine softy ktere vis ze uz treba nepouzivas proste trosku si ten system procisti .. Pak spust Tune up a je tam neco jako 1 click bla bla to spust taky by ti to melo opravit nejake ty chybky .. procistit cache atd .. v adresari s Win vymaz vse z adresare Prefetch. Odpoj tiskarnu od pc a restartuj.. Az ti win nabehnou (Doufam ze to udelaji )) nainstaluj drivery k tiskarne a pak ji pripoj .. a napis co to dela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    stani_shw

    Protože je nová deska, je i nově nainstalovaný OS -XP. Bios je také nejnovější - má to možnost aktualizace ovladačů - což jsem hned udělal. OS nabíhá a vypíná zcela normálně a je taktéž nejnověji aktualizován.

    Měl jsem ty XP předtím také - na jiné desce a vše fungovalo jak má....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Ono nekdy novy neznamena automaticky nejlepsi .. (tim myslim ty ovladace ne desku ")minimalne to zkus vse odinstalovat tou utilitou a instalnout to znova bez pripojne tiskarny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nová deska - prosím o radu jak správně nastavit frekvenci pamětí
    Od apollo444 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 18:35
  2. Athlon 64 X2 + Gigabyte GA-M55plus-S3G a příkon 65W???
    Od skeerko v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-01-2008, 22:55
  3. Gigabyte GA-M55plus-S3G - problém s mikrofonem
    Od moravan v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-12-2007, 16:07
  4. Posoudí mi prosím někdo tuto sestavu?
    Od fanynek v sekci PC - archiv
    Reakcí: 84
    Poslední příspěvek: 23-03-2007, 16:52
  5. DDR1: Prosim poraďte mi nekdo
    Od Ko$h!K v sekci Operační paměti
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 01:43