Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jak optimalizovat PC pro správný chod po sestavení nové sestavy?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak nejlépe optimalizovat, různě nastavit PC pro kompletní bezvadný chod sestavy? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    A co by jsi chtěl optimalizovat/nastavovat ? Jaký OS, jaké programy či snad hardware ?
    Trochu nechápu co by jsi chtěl slyšet. Máš nějaké problémy se svou sestavou ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Jediný problém, co jsem doposud zjistil, je ten, že mi občas po zapnutí PC nedojde k bootování Winů. Těsně před tím zůstane černá obrazovka. !po restartu je to ale OK... Jinak ti nastavpváním jsem myslel asi tak jako BIOS a Os..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Jediný problém, co jsem doposud zjistil, je ten, že mi občas po zapnutí PC nedojde k bootování Winů. Těsně před tím zůstane černá obrazovka. !po restartu je to ale OK
    Jako první bych provedl kontrolu pevného disku pomocí utility výrobce a podíval se na SMART výpis pevného disku.

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Jinak ti nastavpváním jsem myslel asi tak jako BIOS a Os..
    Pokud vše funguje jak má a nemáš nějaké problémy, nech vše tak jak je. Věř tomu, že čím víc se v tom budeš "vrtat", tím to bude horší
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    No tak jsem provedl test.... Mám mimochodem WD 2500AAKS. Rychlý test mi udělat nešel, to po chvíli vypsalo tuhl chybu: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 1!
    Tak jsem udělal test rozšířený, ten bez chyby.. Ve SMARTu nevidím nic červeně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Místama se mi vůbec HDD seká... V prohlížeči událostí mi to vypisuje tuto chybu: Zařízení \Device\Harddisk0\D má chybný blok. Systém je nahrán na C:, jinak HDD mám rozdělen na další 2 oddíly, tj. D: na obrázky a hudbu a E: na stahování atd. Prosím o radu, je to WD 2500AAKS. Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Vlož instalační CD od OS do mechaniky, vejdi do konzole zotavení a proveď příkaz chkdsk s parametrem r
    Vlož SMART výpis.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    SMART ze SpeedFan
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: smart.jpg 
Zobrazení: 225 
Velikost: 92.7 KB 
ID: 14477  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Ještě se chci zeptat... Poběží XP normálně na externím disku, nebo stím budou nějaký problémy? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Ještě se chci zeptat... Poběží XP normálně na externím disku, nebo stím budou nějaký problémy? Díky
    Zalezi na pripojeni disku k PC, ale vzhledem k tomu, ze vetsina disku je pripojena pres USB (predpokladam, ze i ten tvuj), tak to bude silene pomaly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    SMART ze SpeedFan
    Ten Fitness ukazatel nevypadá moc slibně.... tipuju 40%?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ten Fitness ukazatel nevypadá moc slibně.... tipuju 40%?
    Přesně tak.. Takže to asi vypadá na chybný HDD, že? :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Vypadá to teda na chybný harddisk, nebo by to mohl způsobovat i jiný HW? Prosím o radu, komponenty jsou v zarůce do 17.12.2009. Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    HDD moc v kondici není (podle Fitness). Pozorně bych sledoval položku Reallocated Sector Count. Pokud bude hodnota stále narůstat, zálohoval bych data a HDD okamžitě reklamoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Okamzite na reklamaci, kdyz je to jeste v zaruce. Uz jen 2 dny....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: nove PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-09-2014, 17:09
  2. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-11-2008, 17:44
  4. Sestavy, notebooky a PDA: Zhodnocení nové sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:00
  5. Koupě nové PC sestavy
    Od Petr3333 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 25-03-2007, 22:30