Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: bios nedetekuje hdd

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Zdravím, dneska jsem si koupil nový hdd (WD10EADS) , ale pc ho nedekuje. Myslel jsem si že to bude nenaistalovanými sata ovládači tak jsem je stahl ze stránek výrobce desky (VIA PIDE/SATA RAID Drivers & Utility), ale je to pořád stejné. Nevíte prosím co s tím ? Deska je MSI K8T Neo-FIS2R (MS-6702).
    Jinak pokud to něčemu pomůže tak je to druhý hdd ten první je IDE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas v biosu zapnuty SATA radic?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Ano, mám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Tato deska má řadič SATA150 a disk je SATA 300.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Vyzkoušel bych disk na jiném počítači. Kolega koupil stejný a hned ten den ho šel vyměnit. Chrčel a nešel ani naformatovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pokud ma 62kokos pravdu, tak najumperuj disk podle tohoto dokumenty na SATA150: http://www.wdc.com/en/library/eide/2579-001037.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    No jenže jsem k němu nedostal vůbec nic ani krabici. Tvrdili že se tak normálně dodává.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To je problem koupit jumper za korunu? Kdyby ses zeptal, tak ti ho daji imho zadarmo... http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=2274
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    No jenže jsem k němu nedostal vůbec nic ani krabici. Tvrdili že se tak normálně dodává.
    Podivej se do pocitace na zakladku a karty, obcas na nich byvaji nezapojene jumpery vysici jen na jednom pinu. Nebo nemas ve skrini nejake karty odkus by slo si ho pujcit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Sc@rY Zobrazit příspěvek
    No jenže jsem k němu nedostal vůbec nic ani krabici. Tvrdili že se tak normálně dodává.
    To vcelku asi ani nekecaj, v poslední době jsem kupoval 2 disky WD, a oba jsem dostal pouze v antistatickým pytlíku, to samsung je dodává aspoň v takových těch průhledných boxech.

    (btw. z těch 2 WD který jsem kupoval jeden byl vadnej hned po koupi a musel hned na reklamaci - vůbec nedetekován biosem, a druhej byl 2.5" - na tom zas bylo hned pár vadnejch sektorů, konkrétně 2-8, první MBR kupodivu šel ale přesto byly problémy s vytvářením partition než jsem ho projel HDDregeneratorem a "opravil" ho, takže možná pude na reklamaci taky, jestli začnou sektory přibejvat)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Podivej se do pocitace na zakladku a karty, obcas na nich byvaji nezapojene jumpery vysici jen na jednom pinu. Nebo nemas ve skrini nejake karty odkus by slo si ho pujcit?
    Dik za tip, podařilo se mi ho sehnat a s ním už funguje v pohodě. Diky moc všem za pomoc, můžete lock.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 3,5" HDD SATA: Win XP nedetekuje HDD SATA II
    Od soinicmaster v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2010, 17:22
  2. PC nedetekuje WD 500GB
    Od agnus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2010, 07:02
  3. Nedetekuje HDD
    Od Keomatepo v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-02-2009, 19:32
  4. Nedetekuje DISK!!
    Od pancoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 10:11
  5. Nedetekuje PATA HDD
    Od Pec@ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-09-2008, 10:42