Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: AMD Phenom X4 920 /2,8 Mhz/ - přetaktování

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Ahoj. Na kolik se vám povedlo přetaktovat tento procík? mám základovku MSI s 790FX a podařilo se mi to ze standardní frekvence dostat 2800 dostat jen na 3000 Mhz, pak jsem zkoušel 3300 a to už nešlo. Ale mám pocit, že někdo jel i na 3700. Měnil jsem jen FSB, protože násobič je jak jsem koukal nastaven na AUTO a nejspíš je na maximum nastaven. Když dám místo AUTO nějakou vyšší hodnotu ,t ak hned frekvence procesoru klesne pod standardní frekvenci 2800 Mhz. S ničím jiným jsem nehýbal, tak nevím . Když jsem dal vyšší frekvenci, objevila se modrá smrt. Díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Doporučuji Ti přečíst si nějaké články. Podle toho co píšeš mi přijde, že o taktování moc nevíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    no moc ne. Jedině co vím, že jde pracovat s FSB a s násobičem . Toť vše. A dávat bacha na napětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Násobič si nastav na pevnou hodnotu (v tvém případě 14), vypni šetřící funkce (CnQ), manuálně nastav parametry modulů RAM a sniž jejich časování, poté začni zvyšovat FSB.
    Ale jak jsem napsal, nejlepší je přečíst nějaké články a trochu se informovat. Takto je to bezpředmětné a nedojdeš k žádnému výsledku.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 16-12-2009 v 00:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    zkoušel jsem nastavit frekvenci paměti na 800 Mhz, ta úspora CnQ je vypnuta, zvýšil jsem ji napětí CPU a zvyšil frekvenci postupně ze 200 na 228 a na 228 je konec. Tedy frekvence 3200 už nejde - modrá smrt :-( tenhle procesor ma asi uzamčenej násobič ne? na kolik jde vytáhout frekvence?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    jinak jsem ty články četl, ale jsem z toho jelen viz ty HT a NB atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Napiš komplet sestavu jaké se OC týká.
    Z tvého popisu moc nechápu co zvedáš. Zda-li hýbeš s hodnotou Bus Speed či s násobičem. Násobič nastav na 14 a nijak s ním nehýbej. Procesor není Black Edition, tudíž nemá násobič otevřen.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    mám základní desku MSI K9A2 Platinum, socket AM2+ , procesor Phenom II X4 920 2,8Ghz, paměti Kingmax DDR2 2x2GB 1066 MHz . Hýbal jsem jen s frekvencí sběrnice, protože násobič, jak jsi psal, je uzamčen. Tedy já bych spíš řekl, že je nastaven na maximální hodnotu už z výroby, tedy na 14x než uzamčen. Mohu spíš nastavit menší hodnotu násobiče, což je fakt skvělý
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pokud jsi narazil na strop frekvence, tak zkus přidat trošku napětí, tak jak je to popsáno v článcích, nebo tady na foru.
    Co máš za zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jakou máš revizi dosky ?

    Aktualizoval si bios ? V Rev 1.0 asi neni tvuj procesor podporován a taky sem slyšel, že se moc nemá rád z velice žravými CPU a pretaktováni z 2.8 na 3.3 už prináši cca 150W.
    A jakej máš zdroj?

    CPU Support list jednotlivých revizí:

    Rev. 1.0
    http://www.msicomputer.com/index.php...&prod_no=1332#

    Rev. 2.0
    http://www.msicomputer.com/index.php...d_no=1395#menu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    V článku je vše jasné jak facka, případně si to pročti několikrát (vytiskni), najeď do BIOSu a zkus tam hledat ty položky...Musíš číst pořádně, vše tam je napsáno co znamená a dál již v článku jsou používané zkratky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    tak se mi podařilo dostat se na 3220 Mhz, když jsem zvýšil napětí na 1,45 V u CPU. Ale , když jsem dal test stability v AMD Overdrive, teplota CPU 79-80 stupnů. No....co na to říci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    ale když dám např. počítat test SuperPi na 1M, tak teplota CPU nepřekročí 70 stupnů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Teplotu si pečlivě hlídej, 70 °C je už moc (tu by jsi měl mít v BIOSu nastavenu jako kritickou ). Stabilitu testuj v LinXu s nastavením 14000/20. Čím procesor chladíš a v čem měříš teploty ?
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 17-12-2009 v 06:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,593

    Citace Původně odesláno od Mrozzzik Zobrazit příspěvek
    tak se mi podařilo dostat se na 3220 Mhz, když jsem zvýšil napětí na 1,45 V u CPU. Ale , když jsem dal test stability v AMD Overdrive, teplota CPU 79-80 stupnů. No....co na to říci...
    to ti ukazuje AOD ty teploty (a soft na sledování teplot tedy používáš AMD overdrive=AOD?) ? Pokud je to tak doporučuju chmátnout na žebrování chladiče a nebo ze zadní strany základí desky na místo, kde je procesor. Odpovídá to na dotyk? Ty teploty jsou neskutečně vysoké ! Teoreticky by při takovýchto teplotách Phenom II už ani neměl fungovat.
    jaký používáš chladič? Opravdu si několikrát pročti článek i pro pokročilé, ab jsi věděl, proč případně snižovat NB násobič a na co dalšího si dát pozor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Phenom II X4 960T - přetaktování (teplota, voltáž)
    Od Milan01 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-10-2013, 01:46
  2. Přetaktování GK
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-02-2010, 20:47
  3. Přetaktování CPU
    Od zajdax3 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 18:07
  4. Přetaktování CPU
    Od Sajgon v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-07-2008, 21:18
  5. Přetaktování v zimě a přetaktování v létě?
    Od happymaster23 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 05-02-2008, 20:48