Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s diskem

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    Ahoj lidi. Mám problémek. Poprvé jsem uvěril SATA a koupil si SATAII disk. Konkrétně Samsung HD321KJ - 320GB 16MB SATA II http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42780. Přešel jsem ze 250GB PATA Seagatu. Potřeboval jsem jen o trochu víc místa a tichej chod takže padla volba právě na tento Samsung. Pomocí Ghostíka jsem překopíroval (překlonoval) disky. Načež jsem nabootoval. A začaly BSODy obvykle když jsem klik v IE na odkaz. Pozeral jsem se na IRQ a řadič na kterém byl disk (řadič 3) měl stejné IRQ jako zvukova co mám půjčenou. Vyndal jsem ji tedy, ale problém neustával. Dal jsem tedy disk do SATA1 /myšlen řadič,nikoliv mód - rychlost/ (jiný řadič,jiné IRQ 1,2 - 3,4) a BSODy pravěpodobně jak tak koukam přestaly. Sice je tady IRQ zase zdílený s integrovanou zvukovkou ale ok. Ale je tady další problémek. Projel jsem několikrát benchmarky v HD Tune a jednou mi při testu mi rychlost spadla asi na vteřinku až skoro na nulu, ale jinak test dopadl s obvyklymi výsledky. V Error scanu v režimu Quick Test též v HD Tune se to tak třikrát před určitými políčky na ani ne vteřinku sekne. To samé při hudbě, když poslouchám přes Winamp a spustím nějáký program tak se písnička ani ne na vteřinku sekne (není to moc dlouho ale člověk to slyší). Napadá někoho něco čím by to mohlo být? Jenom technická, jumper jsem nepoužil zádnej,je to jedinej disk. Moji sestavu můžete vidět v mém podpisu. Děkuji za pomoc.
    Naposledy upraveno uživatelem endivie: 07-02-2007 v 21:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tim jumperem jsi myslel nastavovani master/slave nebo sata150/300? u SATA totiz master slave neexistuje, nastav disk do modu SATA150 jestli tak nemas. jinak ten vterinovy vypadek je zajimavy, pro jistotu to vyzkousej i jinde a jestli to bude pretrvavat tak to bude asi na reklamaci/ samozdrejme bych skusil cistou instalaci a disk postupne zaplnovat daty jak se bude chovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Možná bude chyba právě v tom překlonování... Možná tomu vadí, právě ta změna z ATA na SATA disk Podle mě je jedinou cestou nová čistá instalace Jestli nepomůže ani to tak to bude asi na tu reklamaci, jak píše mech.

    Jo, k těm malým zásekům při hudbě: to mi dělá taky, když vypadne Wi-Fi síť a nechám zapnuté automatické připojování...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Souhlas s mechem13 a Petrem S. - zkusil bych samozřejmě "na tvrdo" nastavit SATA 150 jumperem, pokud to nezabere, reinstaloval bych Windows. Pokud ani tak problém neustane, asi reklamace. Nebo že by se to s tou zvukovkou vážně pralo? Nemyslím si...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    Tak to bude asi opravdu na reklamaci. Deska podporuje plně SATA II takže nastavovat to na SATA I nemá smysl, kdyby to tam šlo tak stejně reklamuju páč to má jít i na SATA II. Nicméně problém jsem asi odhalil. Provádím hloubkový test ces HDDScan a už vidím špatně dostupné (nicméně dobré) sektory a to se ještě ten nedokončil. Příkládám screena
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: samsung2.JPG 
Zobrazení: 179 
Velikost: 53.9 KB 
ID: 918  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od endivie
    ...HDDScan...
    [OT]sakra chlape hodne diky, presne takove program sem dlouho chtel ale byl line neco takovyho najit! neco co cte SMART bez instalace + umi nejaky dalsi hovadinky s diskem[/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    Tohle umi dost hovadinek,neinstaluje se to a ma to 0,5 (slovy půl ) MB (mega) :-D
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Taky Ti vřele děkuji Takový prográmek mi přesně chybí do sbírky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    99

    Kurva. Tak zase BSODy Hlavně když kliknu na odkaz v IE Zkousil jsem oba SATA řadiče! Vzhledem k faktům uvedeným výše myslíte si,že všechno způsobuje ten disk nebo mám KO i desku resp. SATA řadiče na ní? thx
    Naposledy upraveno uživatelem endivie: 08-02-2007 v 16:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    No, já bych předně zkusil to LLF. Ale spíš myslím, že bude HDD na odpis, s deskou by snad nic nemuselo být...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    zkus vypnout cool & quiet a pripadne podtaktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s diskem?
    Od stenli11 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 15:34
  2. Asi problem s diskem
    Od Merik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 15-05-2009, 22:05
  3. Problem ze SAS diskem
    Od Roman777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-01-2009, 09:34
  4. Problém s diskem???
    Od scratchy27 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 02:15
  5. problem s diskem!!
    Od steveFM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 16:28