Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Herní pc do 17 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Hojky, je mi jasné, že na tohle téma už tu pár topiců bylo, ale odpověď na mou otázku jsem tam moc nenašel.
    Moje otázka .... potřeboval bych doporučit nějakou sestavu na hry do 17000 bez monitoru a OS (budu si dávat win sedmičku..).
    Moc se ve skládání nevyznám, takže budu rád, když doporučíte třeba už hotovou sestavu na nějakém serveru (třeba mironet nebo jiné), popř. když doporučíte, co bych si měl složit dohromady, aby mi to fakt dobře jelo.
    Takže ještě jednou - herní pc do 17000 kaček.
    Díky za návrhy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Návrh sestavy + Point Of View nVidia GeForce GTX260 - AMD Phenom II X4 965 BE, Gigabyte GA-MA790XT-UDP4, Zeppelin 4 GB RAM 1600 MHz, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Seasonic SS-500ET-F3.
    Pokud nevlastníš nap. kabel, tak si jej ještě k sestavě objednej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Trošku jsem upravil Kevinův návrh sestavy. Především je trošičku slabší procesor, ale zase míň žere a je levnější. Ve hrách nebude žádný rozdíl. Taky jsem dal trošku levnější grafiku, která je skladem a má DX11. Výkonová ztráta v DX10 hrách bude do 5%. Takto se taky vlezeš do limitu. S mechanikami LG mám špatné zkušenosti, nebrat! A paměti jsem dal 2x 2GB místo kitu, protože kit není skladem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    S mechanikami LG mám špatné zkušenosti, nebrat!
    No já zase nemám žádné problémy s LG, tak nevím co chtěl autor říct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    Výkonová ztráta v DX10 hrách bude do 5%. S mechanikami LG mám špatné zkušenosti, nebrat! A paměti jsem dal 2x 2GB místo kitu, protože kit není skladem.
    A nebo taky nekde bude dostavat Radeon 30% Nevim co mas proti tz 260-ce? Poslouchat ten chladicicek bych taky nechtel... LG jsou gut, nechal bych LG. Ale ty ramky bych vykopal (nemaji 1600 ani v SPD, v kitu 1ks ramky co hazela chyby a to jsem vzal na zkousku pouze 2ks)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    RE: Ritchmond
    Těch 5% ztráta HD5770 na GTX260 je průměr z několika webů co sleduju. Ano někde bude ztrácet 30%, ale jinde zase bude mít 30% náskok. Ideální je, když se uživatel podívá na výsledky testů her co hraje (chce hrát) a podle nich se rozhodne s tím, že v budoucích DX11 hrách bude pravděpodobně už HD5770 výkonnější a má lepší spotřebu. Chladič nevím, někde píšou tichý, jinde pouze přijatelný. Kdyžtak GTX260 vs. HD5770 řešíme tady.
    LG měl jsem 2 a obě obsahovaly otravný Bluebird software, kterého se šlo zbavit pouze novým firmwarem -> LG mechanika nikdy více.
    Paměti nevím, Zepeliny DDR3 jsem neměl, s DDR2 v práci nemám problém, jedou na papírové parametry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    LG měl jsem 2 a obě obsahovaly otravný Bluebird software, kterého se šlo zbavit pouze novým firmwarem -> LG mechanika nikdy více.
    Paměti nevím, Zepeliny DDR3 jsem neměl, s DDR2 v práci nemám problém, jedou na papírové parametry.
    Pravdepodobne to byly LG H22NS50 s prvnim firmwarem (ty jsem tu mel taky, software byl opravdu otravny) nicmene jsou vetsinou tissi nez Samsungy (vcetne retail baleni)
    Zeppeliny 2GB 1600 jsem vzal na zkousku 2 a jeden si vzal kamos, ja mel v kitu jednu spatnou, prikladam screen...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cepelin1600.PNG 
Zobrazení: 188 
Velikost: 21.1 KB 
ID: 14508  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Osobně bych volil také GTX260, je výkonnější, má tišší chladič a DX11 není zase taková výhra. IMHO Pro zlepšení pocitu z her je určitě přínosnější PhysX, než-li DX11.
    Uživatel Jandaskunk paměti Zeppelin vlastní a bez problémů je provozuje na frekvenci 1600 MHz a časování CL9.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Uživatel Jandaskunk paměti Zeppelin vlastní a bez problémů je provozuje na frekvenci 1600 MHz a časování CL9.
    Přesně , dal jsem stabilně i vyšší frekvenci, ale pak už mě nejspíš omezovala deska (mám do 1666) IMHO bych se tím co píše CPU-Z zas tolik neřídil...u mě to taky v CPU-Z píše že max 666 MHz (1333 efektivně)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Dotaz musí ta sestava být eště tenhle rok nebo by třeba počkala na leden 2010? Ceny by lehly trošku a sklady by se měly naplňovat ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Přesně , dal jsem stabilně i vyšší frekvenci, ale pak už mě nejspíš omezovala deska (mám do 1666) IMHO bych se tím co píše CPU-Z zas tolik neřídil...u mě to taky v CPU-Z píše že max 666 MHz (1333 efektivně)
    Můžeš prosím Tě vložit screenshot z nastavení CPU-Z, aby jsme dokázali, že paměti při daném časování a frekvenci fungují bez sebemenších problémů. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od Hellow Zobrazit příspěvek
    Dotaz musí ta sestava být eště tenhle rok nebo by třeba počkala na leden 2010? Ceny by lehly trošku a sklady by se měly naplňovat ne?
    Na leden by to asi počkalo. Přece jenom koupit nějaký pcčko není jen tak, že si dojdu do obchodu.

    Jinak bych byl rád, kdybyste navrhovali sestavy i ostatní - zdá se mi, že jeden člověk navrhne sestavu a ostatní pouze krituzují, popř. chválí to, či ono.

    Dál co se týká mechaniky - to bych zas tak moc neřešil - hry si stejně stahuju z netu, popř. bych je měl na externím disku. Takže mechanika max na filmy a nějaký to vypálení.

    Každopádně zatím dík za návrhy.
    Naposledy upraveno uživatelem romcza_cz: 18-12-2009 v 17:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Můžeš prosím Tě vložit screenshot z nastavení CPU-Z, aby jsme dokázali, že paměti při daném časování a frekvenci fungují bez sebemenších problémů. Dík.
    Ale jistě dávám to do přílohy....je tam i SPD aby bylo vidět, že CPU-Z skutečně ukazuje, že tyto paměti jsou jen 1333, ale podle štítku na nich a podle mého nastavení jsou to 1600 naprosto v poho
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memory.png 
Zobrazení: 161 
Velikost: 43.9 KB 
ID: 14510   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD.png 
Zobrazení: 165 
Velikost: 43.8 KB 
ID: 14511  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Můžeš prosím Tě vložit screenshot z nastavení CPU-Z, aby jsme dokázali, že paměti při daném časování a frekvenci fungují bez sebemenších problémů. Dík.
    Ale jo, ja se nepru ze nefungujou (pac fungujou - dyt sem je tu mel, jak kit tak jeden 2GB modul!). Jenom rikam, ze jsem mel v kitu spatnej modul + nemaji v spd zaznam na 1600 takze automat je nenastavi. Jinak oc je bidnej, ja z nich nedostal vic jak 1700 pri 1.9v takze spis na omezeni desky bych to videl na omezeni ze strany ramek

    edit: @Janda: proc je mas nastaveny na 2T a tRC 33?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    edit: @Janda: proc je mas nastaveny na 2T a tRC 33?
    Mám to nastavený v BIOSU podle SPD a žádnej problém s tím nebyl, tak jsem to nechal (mám i testovanou stabilitu samozřejmě)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herní PC 14-15K
    Od Screpheep v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 15:54
  2. Myši: Herní myš
    Od Drop v sekci Periferie
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 18:04
  3. Herní PC na CS:S, do 8k Kč.
    Od Fipkus17 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 13-07-2009, 14:58