Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: sestava do 15t. - priorita hry

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    už to tady bylo tolikrát, že se radši omluvím předem, ale pro jistotu to sem stejně dám

    OS bude XP pro 32, taktování asi ne /není podmínkou/, limit 15000
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...2201SD901TUP01

    a pár dotazů k výběru:
    procesor - zdá se mi na hry zbytečně silný, nestačilo by nějaký 3 /2/ jádro?
    chladič - tady nevím -možná by stačil box /na hluku moc nesejde/
    bedna - kompromis vzhledem k ceně
    zdroj - levný Seasonic 500 není skladem, takže tato jistota
    deska - snad bez problému
    HDD - snad není špatnej, časem může dokoupit druhej
    grafika - chtěl jsem GF 260, ale nejsou takže volím ATI /ale nerad/
    paměť - radši 2x1? dal jsem jednu pro jednodušší rozšíření. 4Gb nechci /peníze, navíc stejně na tom OS pojedou jen asi 3GB

    takže dá se na tom něco vylepšit /při zachování ceny/ ? není tam nějaká blbost? je to problém vybírat teď před vánoci, ale chce to dát letos do daní, takže čekat nelze...
    díky za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od Leroj Zobrazit příspěvek
    už to tady bylo tolikrát, že se radši omluvím předem, ale pro jistotu to sem stejně dám

    OS bude XP pro 32, taktování asi ne /není podmínkou/, limit 15000
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...2201SD901TUP01

    a pár dotazů k výběru:
    procesor - zdá se mi na hry zbytečně silný, nestačilo by nějaký 3 /2/ jádro?
    chladič - tady nevím -možná by stačil box /na hluku moc nesejde/
    bedna - kompromis vzhledem k ceně
    zdroj - levný Seasonic 500 není skladem, takže tato jistota
    deska - snad bez problému
    HDD - snad není špatnej, časem může dokoupit druhej
    grafika - chtěl jsem GF 260, ale nejsou takže volím ATI /ale nerad/
    paměť - radši 2x1? dal jsem jednu pro jednodušší rozšíření. 4Gb nechci /peníze, navíc stejně na tom OS pojedou jen asi 3GB

    takže dá se na tom něco vylepšit /při zachování ceny/ ? není tam nějaká blbost? je to problém vybírat teď před vánoci, ale chce to dát letos do daní, takže čekat nelze...
    díky za názory
    Copak to, že jsi tak věrný XP? Windows 7 by posloužil lépe, navíc vůbec neuvyužiješ ten DX11, takže tu GK v tom případě můžeš nahradit nějakou z řady 4xxx nebo vzít rovnou tu 260. (Pokud nejsou 260, tak to asi ještě neznáš docí lhůty u 5xxx. (neznámé))
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ohledně procesoru - Athlon X3 435 má určitě lepší výkon vzhledem k ceně. Na hry ještě nějakou dobu stačit bude, takže jestli chceš šetřit, klidně ho vezmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Vpodstatě bych konfiguraci nechal jak je. Jen skříň bych určitě vyměnil aspoň za CM Centurion 534. Chladič radši CM Hyper TX3, chladí přinejmenším stejně a půjde u něj vyměnit ventilátor, který se v prvé řadě ani nepoláme ja ten atypický AC šunt má ve zvyku. A Radeon bych zkusil od MSI, mají ho vyobrazený s původním referenčním chladičem, což by bylo lepší. Balení by mělo být bohatší než bulk Sapphire, možná i nějakou hru přibalí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Suprak:
    XP má doma /no orig. to asi není, ale to řešit nebudu a radit mu aby si sehnat Win7 taky ne/

    takže pokud bych vyměnil ten procák, tak by zbylo na lepší skříň a další paměť
    /chladič a grafiku jsem taky vyměnil/

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...QW01BME01TSD01
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Co takhle Athlon X4 620 - to samé na trochu nižší frekvenci, ale s jedním jádrem navíc za minimální příplatek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Kdyby se dal překročit limit o blbou tisícovku (nebo aspoň o 500), šlo by to postavit ještě lépe se zachováním Phenomu II X4, který bude mít nesrovnatelně větší výkon než athlony
    Naposledy upraveno uživatelem jrx: 19-12-2009 v 20:12
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Windows 7: Trvalé spřažení s danými CPU + priorita.
    Od jeninicicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 20:20
  2. Sestava 20-25k
    Od Jamas v sekci PC - archiv
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 13:03
  3. Sestava do 20k
    Od JanX v sekci PC - archiv
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 29-08-2009, 12:32
  4. Sestava AMD
    Od Darkhunter v sekci PC - archiv
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 26-08-2009, 19:58
  5. PC sestava za 21 680,-
    Od Bnds0 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 16:47