Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: Loučí se harddisk?

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Přesně tak... Jen se mi nezdá ten druhý disk - ten se zdá taky trošku ve špatným stavu, jen ne tolik jako ta SATA... Jak je ten starý?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Díky moc,dobrá práce...k něčemu jsme se dobrali,a i kdyby to nebyl ten zakopaný pes(asi ale je),tak jsem se opět něčemu přiučil.Udělal jsem LLF tímto...Hard Disk Low Level Format Tool...teď partišnem nainstaluji 2.OS XP na tu 80ku,za 14 dnů ho zformátuju,pokud tedy vydrží,a uvidím,jestli půjde do koše.Dík,zdary
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    eště odpověď...ten druhej je cca rok starý,taky nic moc,ale zatím fachčí,možná těm hodnotám napomáhá to,že ho mám v té utilitce od hitachi (na boot disketě) ztišený ....takže vlastně zpomalený-ten seek.No,low level format ho taky nemine až dotestuji tu 80ku
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Tak jo Mohlo by to na to mít mliv, to máš pravdu

    Tak až to naformátneš, tak dej vědět jak jsi dopadl Hodně štěstí
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    oba disky jsou podle smartu OK, realokovany sektory nema ani jeden a dokonce nemaji ani podezrely. WD ma typicky trosku horsi roztaceni ploten (spin up time), ale u toho hitachi me to trosku prekvapuje. Co mas za zdroj?

    u toho WD se mi nelibi ten CRC error count. zkus vymenit kabel + zkontroluj jestli se treba nejak blbe nevikle koncovka napajeni apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    jj, máš pravdu. Omlouvám se. Nějak mě zase zmátlo, že hodnota Value musí být vlastně menší než Warn. U většiny věcí je to ve stylu "čím větší..." a tady to je obráceně.

    Ještě jednou se omlouvám za dezinformaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Nevadí,taky jsem to předtím nějak špatně pochopil(v tom článku o vadách hd měli na fotu value hodnotu 100,proto jsem myslel,že treshold u mne 140 je víc než value,ale že já mám value 200 sem ňák přehlíd ,asi bych byl radši kdybych věděl,že je k.o,než takhle tápat.
    zdroj mám enermax noisetaker 370W,jinak ten kabel zkusim,vzhledem k tomu,že chvíli je v pytli a chvíli čilej jak rybka,takby to odpovídalo.Před týdnem,když poprvé napsaly xp hlášku o nemožnosti zápisu do c:/třeba win.../temp a po restastartu nenajely(že chybí např.c:/win../system32/třeba blablaboot-pokaždý jiný soubor..,tak jsem v opravné konzoli přikázal bootfix a systém najel...a já myslel,že jsem pc-bůh ,ale to jen asi zas zázračně začlo fachat čtení(a zápis) z C:/,protože druhý den ta samá situace a fígl s bootfix(nebo fixboot?) už nezabral,pak nešli ani nainstal.wydle bez formátu a hlásalo to něco jako chybný nebo žádný disk,pak jsem formátoval a trvalo to doost dlouho...vono i to první kopírování ovladačů(takový to,jak to chce zmáčknout F3 při satě...) z xp boot cd trvalo mnohem dýl než normálně(norm.cca 2min..ani ne...a prve tak nejmíň 5m...pak týden běžely xp v poho,a pak zase bublina o zápisu na C: ,brutální zpomalení a po restartu nenajetí xpček,a bootfix nezabral ani omylem...tak jsem chtěl nainst. druhý xp na déčko bez odpojení a bez formátu toho c:..WD
    ale při kontrole disku mi instalátor řek,že cé je vadný a nepustí mi druhý xp na déčko,tak jsem odpojil C: ...WD...nainst. v pohodě xpčka na tu 160ku hitachi a pak WD
    znovu připojil,v poho se na něj dostal 8-o ,zálohoval na 160ku,opět zformátoval,udělal smart a výsledek vidíte...uf...znovu jsem shrnul tu moji lápálii....snad líp a přehlednějc než prve....no nebo možná chaotičtěji,ale přesněji... každopádně díky za každou radu.......protože teď se mrzák tváří v poho,dám naň os a za týden reinstaluju znova...prostě mu nevěřím smart nesmart....kdyby to byl kabel,bylo by to super.
    Naposledy upraveno uživatelem koudov: 09-02-2007 v 13:31
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Harddisk - doporučení
    Od Keeperxcz v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 14:29
  2. Záhadný harddisk
    Od bright v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 18:33
  3. Vadný harddisk?
    Od Foxir v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 20:20
  4. Jískří harddisk
    Od borisTGR v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 20:39