ahoj, nedavno sem psal o tom, ze mi vyhorel zdroj. Zdroj sem vyreklamoval a pc vyzkousel s jinym zdrojem a vse fungovalo. I monitor fungoval. Ale dnes ( to jest asi po dvou tydnech ) sem zapnul pc a mam modry monitor. Mam 19 palcove LCD znacka LG. Vyzkousel sem to na dvou kompech a dela to na obou. Vypada to jako bych ubral cervenou a zelenou a nechal tam jen modrou. Cim to muze byt? Muze to souviset s tim vyhorelym zdrojem? PS: v posledni dobe mi na monitoru obcas problikovali pixely. Stacilo ale zamlet s kablem ( uz dost opotrebovanym) a bylo to OK.
Diky za rady
Diky za rady
Zkus vyměnit kabel za nový, IMHO to je buď vadný kabel, anebo konektor v monitoru, případně monitor, ale nevim. Spíš ty první dvě možnosti
Mě to kdysi udělal monitor a zjistil jsem, že je to vadným kabelem. V mém případě jsem dost často manipuloval s kabelem, takže ani nebylo divu. :mistake
[quote=Suprak;328925]A pokud ne kabel, tak zdroj načal i grafickou kartu. (Je obrazovka modrá už i při bootu?)[/quote]
To je dost nepravděpodobný, když stejnej problém je u dvou rozdílných PC
To je dost nepravděpodobný, když stejnej problém je u dvou rozdílných PC
Já jsem to pochopil tak, že monitor je modrý na dvou různých PC.. pak bude tedy zřejmě závada v LCD nebo maximálně v kabelu..
[quote=Jandaskunk;328926]To je dost nepravděpodobný, když stejnej problém je u dvou rozdílných PC[/quote]
Ano, je to dost nepravděpodobné, ale kdyby přeci, tak to bude další co budeme řešit.
Ano, je to dost nepravděpodobné, ale kdyby přeci, tak to bude další co budeme řešit.
tak je to kabelem...tak dlouho sem monitor presouval az sem ho domr... nevite nekdo jestli se to da přepájit?
[quote=vincik;329092]tak je to kabelem...tak dlouho sem monitor presouval az sem ho domr... nevite nekdo jestli se to da přepájit?[/quote]
Ten kabel je v moitoru napevno? Myslel jsem že tohle bývalo jen u horších CRT.
Ten kabel je v moitoru napevno? Myslel jsem že tohle bývalo jen u horších CRT.
A je ten kabel skutečně napevno? Pokud ne, tak bych to neřešil a koupil nový. Pokud je napevno, tak pomůže nejaký zručný elektromechanik.
[quote=vincik;329092]nevite nekdo jestli se to da přepájit?[/quote]
Všechno jde, ale v případě, že je monitor ještě v záruce, hrozí její ztráta :slug
Všechno jde, ale v případě, že je monitor ještě v záruce, hrozí její ztráta :slug