Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vcore - error

jagged (193)|23.12.2009 00:25
LEtošní podzim opravdu nemám štěstí.

Z reklamace desky, kterou jsem tu nedávno řešil, se mi namísto 965p-DS4 rev 3.3 vrátila revize 2.. Trochu jsem čuměl. Obzvlášť proto, že na stránkách výrobce tahle verze vůbec nepodporuje můj CPU E8500 .. zkusil sjem to zapojit (nejdřív jsem pomocí jiného procesoru naflashoval F12 bios) ankonec po mnoha pokusech to naběhlo a v biosu je místo nastavení vCore jen "-----" a v té záložce se stavem pc a teplotami je jen "error" ... Měsíc jsem čekal na desku a teď zas tahle radost. Druhá revize desky tedy opravdu vůbec E8500 nepodporuje a mně nezbývá, než společnost vyřizující reklamace pro impact computers žalovat za těžké ublížení na všem?...
jagged (193)|23.12.2009 00:40
hmmm.. tak po pár restartech se Vcore ukázalo a error zmizel... teď jen nevim, jestlit takhle zkusit existovat, nebo se bát a další měsíc reklamovat..
speedsnail (4876)|23.12.2009 10:44
pokud vim tak rev.2 oficialně 45nm opravdu nepodporuje (a 4 jádra už vůbec ne). Sice to někdy funguje, ale já bych požadoval rev. 3.3 nebo jinou novější odpovídající desku. Navíc bych jim to rozhodně nevzal jako vyřízení reklamace do 30 dnů, takže pokud to překročej, nech si vrátit prachy a radši si pak za pár šupů kup bazarovou P35/45.
jagged (193)|28.12.2009 00:36
Tak jsem všechno tak nějak rozběhl, ale objevila se jedna nádhera - najednou, za běhu systému, mi vypadne disk (prostě zmizí, jako by vypadl kabel - ale kabel jsem vyměnit zkoušel, i jinou SATA dírku použít). Pak, při zhroucení systému, které často následuje, dojde k restartu a vše skončí na detecting IDE drives, svítí kontrolka disku a nic se neděje.

Disky se navíc chovají podivně - občas nepochopitelně dlouho trvá otevření složky na disku se zcela minimální fragmentací. SMART nevykazuje zdá se mi, hodnoty nijak moc odlišné od disků ostatních.
jagged (193)|28.12.2009 12:26
Tady je výpis SMARTu, nevím, jestli se v tom vyznám dostatečně.. dělá to jeden z těch 501 disků, ne 642 ..