Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Artefakty v obraze

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Zdravím.

    Dneska se mi na mé sestavě vyskytnul nečekaný problém. Při hraní Dark Messiah M&M se kousnul celý počítač a řešil to jen reset natvrdo. Po restartu se mi hned začaly objevovat tečky nebo svislé čáry v obraze a OS při najíždění zamrznul. Spustil jsem ho až po odebrání ovladačů GK v nouzovém režimu. Koukal jsem na GPU-Z, ale ten mi bez driverů nic nezobrazil. Odpojil jsem nejdřív SLI můstek a vyndal druhou kartu (spodní). Ten samý problém. Pak jsem odpojil primární kartu a šoupnul jsem místo ní tu druhou a teď už je zobrazení ok. Ještě jsem pro jistotu zkusil zapojit oba dva přídavné napájení. Fungovaly oba. Co myslíte? Je ta jedna GK odepsaná? Mám ji zkusit připojit do druhého PCI-E a spojit SLI můstkem. Ovladače zatím nemám nainstalované.

    MB:ASUS P5N32-E SLI, CPU:Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz, RAM:A-Data DIMM 2x2GB DDR2 800MHz, VGA:2x Inno3D GeForce 8800GT, HDD:Hitachi Cinemastar 7K500 320GB, PS:Fortron Epsilon FX600-GLN 600W, CASE:Cooler Master Centurion 532, LCD:Samsung SyncMaster 2032BW, SP:Genius SP-HF2.0 2000X, KB:Genius KB-21e, MOUSE:Razer Copperhead Anarchy Red OS:WIN XP HOME SP3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    tohle je většinou projev přehřívání nebo moc velkýho OC
    nech tu druhou vychladnout a pak změř teploty
    následně podle teplot vyměň pastu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Když byla zapojena ještě jako primální, tak jsem měl vypnutý počítač, protože jsem dělal bramborový salát a za tu dobu vychladla dost, ale po opětovném zapnutí se artefakty furt zobrazovaly. Karta by měla být ještě v záruce a je krytovaná, tak nevím jestli by bylo moudré do toho lézt. Večer ji zkusím ještě připojit a pokud se mi po nainstalování driverů podaří rozjet OS, tak ji zkusím patřičně zatížit a napíšu výsledek. Jinak ostatní teploty byly v normálu. Zatím dík, musím teď pryč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Tak bohužel. Kartu jsem zapojil do druhého PCI-E slotu a propojil s tou funkční SLI můstkem. OS naběhnul bez problémů a detekoval obě karty, ale při instalaci ovladačů (191.07; předtím jsem vyčistil Driver Sweeprem) a následné aktivaci SLI systém restartoval bez omluvy. Zkusil jsem to znova a se starším ovladačem (185.85) a ten mi už hodil restart při detekci sekundární karty. Zatím jedu s jednou kartou. Při zátěži je stabilní (zatím) s teplotou okolo 62 oC. Záruka je do 4.2.2010, tak to zkusím vyreklamovat. Zatím budu vděčný za každý tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    skusil by som taku zakladnu vec ako vytiahnut obe karty, ofukat dosku ci sa tam nedostala spinka alebo prach a znova nasadil karty resp vyskusal kazdu zvlast ci ide v pohode, ak ano tak skusil 2 karty poriadne nasadene..ak to bude robit stale tak neviem co lebo sli som este nikdy neriesil
    ale ak kazda karta zvlast ide stabilne tak to asi nevyreklamujes
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    skusil by som taku zakladnu vec ako vytiahnut obe karty, ofukat dosku ci sa tam nedostala spinka alebo prach a znova nasadil karty resp vyskusal kazdu zvlast ci ide v pohode, ak ano tak skusil 2 karty poriadne nasadene..ak to bude robit stale tak neviem co lebo sli som este nikdy neriesil
    ale ak kazda karta zvlast ide stabilne tak to asi nevyreklamujes
    Právě že ne. Problém dělá jen ta jedna v obou slotech a to i samostatně zapojená jako primární.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    Právě že ne. Problém dělá jen ta jedna v obou slotech a to i samostatně zapojená jako primární.
    nemas moznost ju vyskusat v inom PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    nemas moznost ju vyskusat v inom PC?
    NJ to mě taky napadlo, ale zatím nemám. Možná až po svátcích.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    NJ to mě taky napadlo, ale zatím nemám. Možná až po svátcích.
    ak to bude robit aj tam tak reklamacia..ak nie tak


    edit: skusit by si mohol dat dole chladit, vycistit,dat novu pastu a nasadit spat. je mozne ze chladic nestiha,zle dolieha
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    edit: skusit by si mohol dat dole chladit, vycistit,dat novu pastu a nasadit spat. je mozne ze chladic nestiha,zle dolieha
    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    Když byla zapojena ještě jako primální, tak jsem měl vypnutý počítač, protože jsem dělal bramborový salát a za tu dobu vychladla dost, ale po opětovném zapnutí se artefakty furt zobrazovaly. Karta by měla být ještě v záruce a je krytovaná, tak nevím jestli by bylo moudré do toho lézt.
    Sry, ale četl jsi to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    Sry, ale četl jsi to?
    cital a aj tak plati to co som napisal

    je mozne ze ak chladic netesni tak hned po starte to blbne...artefakty mi skorej pridu ako zle chladene RAM
    je pravda ze ked mas 2 karty tak ta nebude stvat ak pojde na reklamaciu...ak by si mal jednu tak uvazujes asi aj nad touto moznostou..,
    ok berem spat
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    cital a aj tak plati to co som napisal

    je mozne ze ak chladic netesni tak hned po starte to blbne...artefakty mi skorej pridu ako zle chladene RAM
    je pravda ze ked mas 2 karty tak ta nebude stvat ak pojde na reklamaciu...ak by si mal jednu tak uvazujes asi aj nad touto moznostou..,
    ok berem spat
    V pohodě. Jde mi trochu o tyhle samolepky: (viz. příloha)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0404.JPG 
Zobrazení: 101 
Velikost: 1.32 MB 
ID: 14569  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    V pohodě. Jde mi trochu o tyhle samolepky: (viz. příloha)
    ak dobre pozeram (ale je mozne ze zle )
    ak das dole chladic nijako neposkodis nalepku, iba ak by pod nou bol srob a potrebujes dat dole nalepku
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od hawkeye9898 Zobrazit příspěvek
    ak dobre pozeram (ale je mozne ze zle )
    ak das dole chladic nijako neposkodis nalepku, iba ak by pod nou bol srob a potrebujes dat dole nalepku
    Vypadá to, že pod nima nic není. BTW těch velkých šroubů je zespoda 12. Podud je vykroutím shodím už celý chladič i s větrákem?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0407.JPG 
Zobrazení: 83 
Velikost: 1.06 MB 
ID: 14570   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_0409.JPG 
Zobrazení: 99 
Velikost: 842.4 KB 
ID: 14571  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    Vypadá to, že pod nima nic není. BTW těch velkých šroubů je zespoda 12. Podud je vykroutím shodím už celý chladič i s větrákem?
    jj mal by ist dole cely chladic aj s vrtulou..ak si dopre pamatam moje rozoberanie 8800GT
    ale rob to radsej opatrne, nepamatam si jak boli tie nalepky ale je to fakt na tebe ci to chces skusit alebo radsej reklamacia...
    ak sa nato necitis a nechces riskovat stratu zaruky tak do toho nechod
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: sum v obraze
    Od Jakub Brož v sekci Monitory
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2009, 19:57
  2. LCD: Rušení v obraze z notebooku
    Od Martas._ v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-09-2008, 14:41
  3. GeForce: artefakty v obraze
    Od ludva10 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 00:08
  4. "Artefakty" v obraze a vypínání monitoru
    Od d.a.a.n v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-04-2008, 12:38
  5. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-12-2007, 12:52