Změna násobiče v BIOSu u procesoru Black Edition nic neudělá
Zdravím chalani, mám dotaz. Nevíte proč při konfiguraci Phenom II 955 Black a desky Gigabyte 790XT-UD4P při změně násobiče nahoru i dolu! procesor nezmění frekvenci? Everest CPU-Z Win ukazují pořád 3,2GHz, díky.
Más vypnutý Automatický OC CPU? Kamarádovi to dělalo když to neměl vyplé. jemu to dělalo u Phenomu X3 Black Edition, pomohlo mnu to a ted mu to chodí, ale měl AMD 758G, ty už máš jiný, ale snad ti to pomůže.
[quote=VLAN;329832]Más vypnutý Automatický OC CPU[/quote]
Nemáš na mysli náhodou Cool ´n´ Quiet ? To není funkce automatického přetaktování, ale funkce šetřící.
Nemáš na mysli náhodou Cool ´n´ Quiet ? To není funkce automatického přetaktování, ale funkce šetřící.
Snaile jakypak OT? Tys nekde videl ze by tohle delala jina deska?:notsure
BTW az budes flashovat tak si hod bios do Defaultu abys nedopadl jako jeden tady ;)
BTW az budes flashovat tak si hod bios do Defaultu abys nedopadl jako jeden tady ;)
Tak jsem nakonec neflashoval, prolezl jsem znova cely bios nastavil jsem uplne vsechno na manual, procak, ht, pcie, ramky a uz to jede.
Pokud Ti jde o OC, stejně bych provedl flash BIOSu. Opravy nastavení CPU Core by se mohli projevit na kvalitě OC (resp. nastavení parametrů při OC).
Já vím, díky, limit Phenomu II je stejně na 3,7, nyní jsem nastavil 3,4 nechám to tak 2 dny a pak ještě trošku přitnu a bude stačit, kdo ví kolik dá bez zvyšování napětí, těch 3,7 je na nějakých 1,45V.
Mám Phenom II 940 BE a jede na taktu 3,7 GHz při voltáži 1,45 V. IMHO tak na 3,8 GHz by jsi se mohl dostat. A na ověření stability je výborný LinX.
Při voltáži 1,35 V se dostanu na 3,4 GHz. Poté je jakékoliv navýšení CPU taktu při této voltáži již nestabilní. Phenomy II jsou na tom v tomto ohledu docela špatně. Musíš do nich prát nekřesťanské napětí, aby jsi z nich něco vytáhl. S voltáží můžeš jít na 1,5 - 1,55 V, ale hlavně si hlídej teplotu procesoru.