Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: hdd nelze připojit

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    zdravíím tak mam jeden problem.Vcera jsem dostal na Vanoce novy hdd,jelikoz mam uz starsi komp,tak me ten puvodni 120gb nestacil toz sem si dokoupil druhy 120gb hdd Seagate 120gb ATA,ale jelikoz mam ten starsi komp tak jsem se ani nedival na parametry zakaldovky kolik je mozne pripojit hdd a tak jsem si to dnes chtel namontovat,rozdelal jsem komp a uvnitr jsem videl jen jeden konektor kde je pripojen puvodni hdd vedle toho je konektor kde jsou pripojeny dvd mechaniky a pak je tam jeste mensi kde je disketovka.Tak se chci zeptat,nevite nekdo jeslti to nejde treba nejak nadpojit bo co s tim udelat,abych tam rozslapal oba dva hdd kdyz je tam jen ten jeden konektor.Kdyz tam vidim dve dvd mechaniky tak jsou pripojeny take jen na jeden konektro,jsou asi nejak nadpojenytakze nejde to takhle nejak udelat i s hdd??Poradte mi pls,snad jsem neudelal chybu aneni to zbytecny darek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Musí se hd propojit ze zadu propojkami, původní jako máster (hlavní) a nový jako save (vedlejší) .
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    1) ten placatý kabel musí vypadat jako tan kabel na mechaniky - dvě přípojná místa. Pokud ne, dá se koupit
    2) musíš disk napájet. Lze to?
    3) musíš mít dvě mechaniky? dá se dát místo jedné
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    to 62kokos-a kde se to da sehnat ty propojky??kolik to tak stoji ajak se to udela,neni treba nekde na netu navod jak na to???
    to astec-1)no ano ten kabel ktery mam k hdd se anzyva IDE kabel myslim nee?a jako zkousel jsem do toho konektoru ve kterem jsou pripojene mechaniky,tak jsem je odpojil a zkusil tam pripojit ten druhy hdd ale jaksi me to tam neslo dat,takze nvm esli to tam nepasuje nebo jeslti jsem treba jen malo zabral.
    2)napajet co je tim mysleno???jeste k tomu novymu hdd tak do jedne zdirky se pripoji IDE kabel a jeste je vedl edruha a tam se musi tak yneco pripojit a uvnitr skrine mam chuchvalec kabelu ze kterym couhaji ruzne pripojky,ktere by se tam k tomu hdd daly pripojit,ale maji ruzne barvy,je to jedno neob neni a mozu to pripojit??
    3)no tak ta prvni mechanika je tam od pocatku a ta se vysouva,ale nenacita,takze je jakoby nefunkcni a druha plne funkcni,kterou pouzivam,tudiz ta prvni neni potrebna a tak kdybych ji odstranil tak ceho bych tim docilil??

    Dekuji vam za vase rady kdo mi radite a venujete se mi
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od terryjohn Zobrazit příspěvek
    to 62kokos-a kde se to da sehnat ty propojky??kolik to tak stoji ajak se to udela,neni treba nekde na netu navod jak na to???
    to astec-1)no ano ten kabel ktery mam k hdd se anzyva IDE kabel myslim nee?a jako zkousel jsem do toho konektoru ve kterem jsou pripojene mechaniky,tak jsem je odpojil a zkusil tam pripojit ten druhy hdd ale jaksi me to tam neslo dat,takze nvm esli to tam nepasuje nebo jeslti jsem treba jen malo zabral.
    2)napajet co je tim mysleno???jeste k tomu novymu hdd tak do jedne zdirky se pripoji IDE kabel a jeste je vedl edruha a tam se musi tak yneco pripojit a uvnitr skrine mam chuchvalec kabelu ze kterym couhaji ruzne pripojky,ktere by se tam k tomu hdd daly pripojit,ale maji ruzne barvy,je to jedno neob neni a mozu to pripojit??
    3)no tak ta prvni mechanika je tam od pocatku a ta se vysouva,ale nenacita,takze je jakoby nefunkcni a druha plne funkcni,kterou pouzivam,tudiz ta prvni neni potrebna a tak kdybych ji odstranil tak ceho bych tim docilil??
    Dekuji vam za vase rady kdo mi radite a venujete se mi
    Propojky by mněli být na disku, nebo na nefunkčníi mechanice
    ad 1) je to IDE kabel, ale bacha jak jej dáváš do disku, buďto je tam výstupek, nebo chybí jedna dírka.
    ad 2) ano vedle IDE konektoru je napájení, vbem jeden kabel z chuchvalce a strč jej tam. Ale vše dělej při v\pnutém PC
    ad 3) kdyby jsi nemněl místo na kšandách (IDE) kabelu, tak by jsi mohl použít tento kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159
    Naposledy upraveno uživatelem 62kokos: 25-12-2009 v 15:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    a jeste s e chci zeptat,slysel jsem o nejakych jumperech,musi se s nima neco nastavovat popripade jak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od terryjohn Zobrazit příspěvek
    a jeste s e chci zeptat,slysel jsem o nejakych jumperech,musi se s nima neco nastavovat popripade jak?
    Precti si znova co ti kdo tady psal, o nastaveni IDE disku uz ti tady nekdo psal. Ale z tvych postu je evidentni, ze tomu rozumis s prominutim jak koza petrzeli. Neni to nic ve zlem, ne kazdy muze umet vse, ale byt tebou, tak bych si to nechal zapojit nekym, kdo tomu rozumi.

    Jinak reseni:
    - nastavit puvodni disk jako master (dnes muze byt nastaven jako singl) coz u nekterych disku je rozdilne nez volba master
    - novy disk nastavit jako slave
    - pripojit novy disk na stejnou "ksandu" (datovy kabel) jako je puvodni disk. Pokud ten kabel ma jen jeden konektor pro disky, tak koupit novy
    - pripojit napajeci 4 pinovy kabel
    - ve spravci disku vytvorit na novem disku novy oddil a naformatovat


    No a ja osobne bych jeste pripadne resil to, zda neni novy disk rychlejsi nez puvodni. Pokud ano, tak bych naklonoval obsah stareho na novy, novy dal jako master, stary jako slave. A pro jistotu nechal data na puvodnim disku treba 14 dni jako zalohu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    159

    Jumper ( zkratovací propojka) se osadí tak jak je nákres na HDD. Jak už jsem psal
    původní jako máster (hlavní),nový jako slave (vedlejší).Tohle vše se provádí na Ata discích se
    40pinový konektorem. Dálé v biosu zakladní desky musí být nastaveno automatické rozpoznávaní- HDD (autodetekce) a to není vše. Pokud deska pozná HDD a spustíš stavající systém tak ten ho nemusí třeba vidět a nastává další problém. Toto přidání Hdd doporučuji svěřit zkušené osobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    Takze jsem se do toho pustil sam a tady je muj postup a potize-rozdelal jsem skřín,namontoval jsem novy hdd,ktery jsem propojkami propojil s estarym a zapojil do zakladni desky,tam by nemel byt problem,myslim ze jsem postupoval spravne,dal ejsem pripojil pripojku ze zdroju do noveho hdd,po spusteni jsem sel do BIOSU a nastavil tam first boot disk jako hdd0 a second boot disk jako hdd1 tak a ulozil to,restartoval komp a najel mi normal system,ale vbc tam nuikde nemam rozpoznany novy hdd,mam tam porad jen ten stary,nevite kde je chyba???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No pravděpodobně není zformátovanej a nevydíš ho. Klikni pravym na tento počítač, zvol spravovat, tam vyber správa disků - a koukni se, jestli tam ten disk je. Jestli jo, tak na něj klikni a vyber zformátovat.

    Pokud bys chtěl ten disk provozovat jako systémovej, tak ještě musíš zkopírovat všechny data, nastavit správně bootování v systému (z druhýho harddisku), pak vzít instalačku od windows, nastartovat recovery konzoli a tam zadat příkazy
    fixmbr
    a
    fixboot

    Vzhledem k tomu, že jde asi o novější disk, odmění Tě to o něco svižnějším během PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od terryjohn Zobrazit příspěvek
    Takze jsem se do toho pustil sam a tady je muj postup a potize-rozdelal jsem skřín,namontoval jsem novy hdd,ktery jsem propojkami propojil s estarym a zapojil do zakladni desky,tam by nemel byt problem,myslim ze jsem postupoval spravne,dal ejsem pripojil pripojku ze zdroju do noveho hdd,po spusteni jsem sel do BIOSU a nastavil tam first boot disk jako hdd0 a second boot disk jako hdd1 tak a ulozil to,restartoval komp a najel mi normal system,ale vbc tam nuikde nemam rozpoznany novy hdd,mam tam porad jen ten stary,nevite kde je chyba???
    A BIOS ti ten novy disk nasel? Mas ho jako master nebo slave? A ten stary jsi taky nejak nastavil?
    Misto kopirovani souboru ze stareho na novy bych spis doporucil naklonovat ten stary disk na novy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    Zkusil sem radu od uzivatele Logout ale v te sprave disku zadny novy disk neni,mam tam jen puvodni disk,ktery mam rozdeleny na dva disky -jeden jako C,asi 90gb a druhy jako d asi 20gb.Jinak ten novy disk tam neni.No ten stary disk,ten co tam byl puvodne na nem jsem nic nenastavoval,ale asi by mel byt jako master nee? A na ten druhy je zformatovany,to vim jiste,psal mi to chlap od ktereho to mam ze ho zformatoval a nvm ale esli je nastaven jako Slave a v Biosu jak to tam mam rozeznat?Dik za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od terryjohn Zobrazit příspěvek
    Zkusil sem radu od uzivatele Logout ale v te sprave disku zadny novy disk neni,mam tam jen puvodni disk,ktery mam rozdeleny na dva disky -jeden jako C,asi 90gb a druhy jako d asi 20gb.Jinak ten novy disk tam neni.No ten stary disk,ten co tam byl puvodne na nem jsem nic nenastavoval,ale asi by mel byt jako master nee? A na ten druhy je zformatovany,to vim jiste,psal mi to chlap od ktereho to mam ze ho zformatoval a nvm ale esli je nastaven jako Slave a v Biosu jak to tam mam rozeznat?Dik za rady
    Takze otazka cislo 1, budete se zabyvat klonovanim na novy disk s tim, ze to muze trochu urychlit pocitac nebo ne?
    Pokud ne, zkontrolujte toto:
    - puvodni disk musi byt nastaveny jako MASTER (ne jako SINGLE a ne jako SLAVE)
    - druhy novy disk musite nastavit jako SLAVE

    Vse toto se resi nastavenim jumperu na zadni strane disku, jak se co ma nastavit byva na horni strane disku.
    Pak se podivejte do BIOSU, mely by se najit oba disky. Pokud se najdou, tak pokracujte do Windows podle rady Logouta
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    Ano pořád někdo píšete o nastavení jumperů na Master a Slave ale prosimvas na těch discích to nikde není vyznačeno,tudíž nvm jak a co nastavit
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nelze se připojit na WIFI
    Od Mateskuci61 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:49
  2. nelze se připojit k internetu
    Od Zpjevy v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2010, 01:59
  3. Externí disk WD nelze připojit
    Od David SSS v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 13-11-2009, 20:41
  4. Diskové oddíly: Ve Win XP se nelze připojit na datový oddíl
    Od grapherX v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 12:52