pojedou v dualu?
zdravím. mám v PC 2x 1GB a-data 800mhz ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) a jedou mi v dualu... Potřebuju ale přikoupit další moduly. Pokud koupím tyhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebude žádný problem nebo se budou s těma A-data hadat a nepojede mi to v dualu popřípadě vubec? Nebo mám radši koupit Ram od stejného výrobce?
omlouvám se... zapoměl sem to uvést
CPU:Intel C2D E6600
MB:Gigabyte GA-EP45-DS3R
GPU:Gigabyte 9800GTX+ 1GB
RAM:2x A-data 1024 DDR2
PSU:Corsair HX520W
CPU:Intel C2D E6600
MB:Gigabyte GA-EP45-DS3R
GPU:Gigabyte 9800GTX+ 1GB
RAM:2x A-data 1024 DDR2
PSU:Corsair HX520W
Pro optimální chod je výrobcem doporučeno použít moduly RAM stejného výrobce a se stejnými parametry jako jsou předchozí 2 moduly RAM.
Konfigurace zapojení modulů RAM pro DualChannel:

Doporučuji zakoupit pokud možno stejné moduly RAM. Pokud zakoupíš 4 GB ty 2 GB RAM bych vůbec do sestavy neinstaloval ( 4GB RAM Ti bude stačit naprosto v pohodě).
Konfigurace zapojení modulů RAM pro DualChannel:

Doporučuji zakoupit pokud možno stejné moduly RAM. Pokud zakoupíš 4 GB ty 2 GB RAM bych vůbec do sestavy neinstaloval ( 4GB RAM Ti bude stačit naprosto v pohodě).
V dualu ti pravdepodobne budu fungovat, to ze su roznej velkosti nevadi. Intel chipsety su v tomto smere lepsie a dokazu dual channel rozbehat skoro na comkolvek. Idealne by bolo davat aspon moduly od rovnakeho vyrobcu, parametre sa uz tolko nastavia v BIOSe aby vyhovovali obom pametiam. Vtedy je skoro 100% istota, ze ti to pojde. Idealne je kupovat aj s podobnymi parametrami, lebo ak kupis s ovela lepsimi, tak ich aj tak budes musiet prevadzkovat s casovanim a frekvenciou tych horsich.
Osobne pouzivam 2x512MB + 2x1GB Kingston s nie uplne rovnakymi parametrami a funguje to bez najmensich problemov.
Osobne pouzivam 2x512MB + 2x1GB Kingston s nie uplne rovnakymi parametrami a funguje to bez najmensich problemov.