Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Špatný harddisk?

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Zdravíčko. Mohly byste se mi někdo mrknout na SMART? Díky ;-)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: smart.jpg 
Zobrazení: 162 
Velikost: 43.8 KB 
ID: 14599  
    Naposledy upraveno uživatelem pavelson: 26-12-2009 v 13:42 Důvod: změna screenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    SMART vyzerá byť v poriadku ... Nejaký problém s hdd?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    PC pracovl ztuhle, sekal se, poté prohlížeč událostí vypisoval chybu ...\Device\Harddisk0\D . Poté jsem sehnal jiný SATA disk a je to v pořádku.
    Naposledy upraveno uživatelem pavelson: 26-12-2009 v 14:38 Důvod: ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Mohlo by to být tedy i tím? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    tak ještě jsem zkoušel na něm pracovat. Kdyžkliknu třeba na plochu prav.tl. myší, trvá třeba 2 sekundy, než se nabídka Akutalizovat, vlastnosti atd vůbec objeví. Zrovna jsem počítač ničím nezatěžoval. Děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    To ti spíš disk jel v PIO módu (řeší to reinstall ovladačů). Dle SMARTu je OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    To ti spíš disk jel v PIO módu (řeší to reinstall ovladačů). Dle SMARTu je OK.
    V PIO to nejde... Jede to v DMA (DMA6)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pavelson: Zkus jeste otestovat rychlost v HD tach a jeste priloz SMART vypis treba z HD tune. Puvodne jsem myslel, ze jsou tam premapovane sektory, ale ono v prilozenem disku neni skutecna hodnota (uvadena treba jako RAW) a me zmatla hodnota oznacena jako Value.
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 26-12-2009 v 21:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Pavelson: Zkus jeste otestovat rychlost v HD tach a jeste priloz SMART vypis treba z HD tune. Puvodne jsem myslel, ze jsou tam premapovane sektory, ale ono v prilozenem disku neni skutecna hodnota (uvadena treba jako RAW) a me zmatla hodnota oznacena jako Value.
    Tady je screen výpisu z testu ale z programu Hitachi... Snad to nevadí.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SMART 002.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 737.9 KB 
ID: 14613  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Tady je screen výpisu z testu ale z programu Hitachi... Snad to nevadí.
    To asi nebude to prave orechove. Testujes programem pro disky Hitachi a protom mas disk WD. Zkus program od WD. Nejlepsi bude stahnout si Hiren's boot CD a tam by mel byt testovaci program od WD.

    Ale kazdopadne zkus tu rychlost v HD Tach a SMART vypis z HD Tune.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Tak tady jsou screeny...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tach.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 100.1 KB 
ID: 14628   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tune.jpg 
Zobrazení: 154 
Velikost: 166.5 KB 
ID: 14629   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tune_1.jpg 
Zobrazení: 162 
Velikost: 141.6 KB 
ID: 14630  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No takže vadné bloky. Pokud v záruce tak reklamace, jestli ne tak projet HddRegeneratorem, ktery vadne bloky realokuje.

    .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Tak tady jsou screeny...
    Jeste kdyztak ten vypis SMART (zalozka Health) z toho HD Tune. Kazdopadne to nebude jen par sektoru ale je videt, ze zacatek disku (asi tak 3GB) je postizeno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Jeste kdyztak ten vypis SMART (zalozka Health) z toho HD Tune. Kazdopadne to nebude jen par sektoru ale je videt, ze zacatek disku (asi tak 3GB) je postizeno.
    HD Tun po druhé
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD_Tune_2.jpg 
Zobrazení: 170 
Velikost: 81.7 KB 
ID: 14631  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    HD Tun po druhé
    Tak je to jasne. 282 prealokovanych sektoru, dalsi budou pravdepodobne pribyvat podle toho testu povrchu a ukazky rychlosti co jsi prikladal predtim. Takze ted to co pise speedsnail.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Harddisk - doporučení
    Od Keeperxcz v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 15:29
  2. Záhadný harddisk
    Od bright v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 19:33
  3. Vadný harddisk?
    Od Foxir v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 21:20
  4. Jískří harddisk
    Od borisTGR v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 21:39