Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Snížení taktu pamětí po výměně procesoru

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Barnabas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    73

    Dobrý den všem. Vyměnil jsem svůj starý procesor E2180 za E6700 na MB ASUA P5PE-VM a takt pamětí se mi snížil ze 400MHz na 354MHz. Paměti 2 x 1GB Transcend, běží v Dual Channel. V BIOSu jsem nenašel nic čím by se dala frakvence změnit. Za každou radu díkes.
    Zde screen z CPU-Z

    http://www.uloz.to/3440104/obraz3.jpg
    Naposledy upraveno uživatelem Barnabas: 27-12-2009 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Barnabas Zobrazit příspěvek
    Dobrý den všem. Vyměnil jsem svůj starý procesor E2180 za E6700 na MB ASUA P5PE-VM a takt pamětí se mi snížil ze 400MHz na 354MHz. Paměti 2 x 1GB Transcend, běží v Dual Channel. V BIOSu jsem nenašel nic čím by se dala frakvence změnit. Za každou radu díkes.
    Zde screen z CPU-Z

    http://www.uloz.to/3440104/obraz3.jpg
    Proc nepripojite obrazek sem primo k diskuzi? Ta tom uloz.to to hlasi "Překročen počet FREE slotů, použijte VIP download".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    43

    No nie som tu sice dlho ale:
    1. asi si chcel dat z toho cpu-z obrazok karty MEMORY a nie SPD
    2. ak pouzivas EPU-6 Engine utilitu tak tá mení rozne napetia a frekvencie (skus dat na performace mode a spust cpu-z, potom daj na max power saving a znova spusti cpu-z, mali by sa pokazde objavit ine hodnoty).
    3. rada procesorov E2xxx bezi na fsb 800 a rada E6xxx tusim na fsb 1066 takze ak sa zmenili nasobice pomerov medzi fsb a zbernicou pamete tak sa mohla upravit aj frekvencia (v biose by mala byt polozka ddram frequenci ci tak nieco ak nieje aktivna alebo tam nieje vobec skus prepnut ?AI tune? do manual potom by to tam malo byt a dat menit ale prides o moznost pouzivat EPU-6 Engine utilitu).

    Frekvencia pameti nieje az taka dolezita pre vykon ale ak ti to vadi tak skus nieco z tohoto hore.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Barnabas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    73

    Díky za rady, v BIOSu jsem vyzkoušel vše, co se dalo, stále ale běží na 354MHz, ale když říkáš že to není pro výkon PC až taková ztráta, nechám to běžet tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    43

    Ehm. Nedalo mi to ako to ze ti nic z toho nepomohlo a tak som mrkol na stranku vyrobcu (co som mal urobit hned) ze co je ta tvoja doska zac a len co sa mi objavila pred nosom mi to bolo ihned jasne: LOWEND DOSKA. Studoval som a studoval a prisiel som na to ze je to doska patriaca niekde k začiatkom LGA 775 (aj ja mam LGA 775 a procesor osekané pentium E2xxx, čiže celeron dual core E1200 ale dosku mam spred roka a volačo P5Q Pro, čo je trochu iná trieda a ja hlupák som si myslel ze mas nieco podobné takze sory). Ale predsalen som sa nieco dozvedel a to podporu procesorov tvojej dosky, medzi ktorymi nieje ziedna E6xxx a bohužial ani par rad pod nou. Takze si myslim ze na 99% nemozu bezat preto pameti na plnej frekvencii lebo je detekovany zle procesor a tym aj dalsie polozky (schvalne ci ti ukazuje nazov noveho procesora a jeho všetky parametre pod (a teraz uz na ostro citam z manualu k Biosu) Main/System information, alebo parametre CPU pod Advanced/CPU Configuration. A ak aj ukazuje procesor tak stale nemusia byt nastavene vsetky parametre spravne. Este taka vec skusil si aktualizovat bios (ktorý najnovsi ma sice uz 2 roky) a vsetky ovladace na stranke výrobcu??? http://www.asus.com/product.aspx?P_I...Uvk&templete=2 moznoze casom sa objavi aj novsi bios s priamou podporou tvojho CPU.

    A prepac ze som ta predtym tahal tak trochu za nos nabuduce si radsej vsetko dva krat overim.
    PS: na tej stranke tu kusok hore je aj karta CPU Support List sam si mozes overit ze ho doska oficialne nepodporuje a da sa tam najst aj napr Quality vendor list (Download/OS: WinXP/) toť vše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Deska E6700 normálně podporuje (a je i uveden v Support listu, netušim kam si dal oči), je to starší procesor než E2180..

    Každopádně paměti deska automaticky na rychlejší nenastaví, jedině manuálně přes děličku. Chtělo by to udělat fotku biosu v záložce kde se nastavuje fsb případně dram frequency. Je to fakt dost historická deska a je otázka jestli ty paměti vůbec rychlejc zvládne. Na výkon to samozřejmě příliš dopad nemá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A jaky ze to teda mas BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    43

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Deska E6700 normálně podporuje (a je i uveden v Support listu, netušim kam si dal oči), je to starší procesor než E2180..

    Každopádně paměti deska automaticky na rychlejší nenastaví, jedině manuálně přes děličku. Chtělo by to udělat fotku biosu v záložce kde se nastavuje fsb případně dram frequency. Je to fakt dost historická deska a je otázka jestli ty paměti vůbec rychlejc zvládne. Na výkon to samozřejmě příliš dopad nemá.
    Ehm ano Core 2 Duo E6700 (2.66GHz,1066FSB,L2:4MB,rev.B2) je v Support listu a oči sice nemam najlepšie ALE kedže neuviedol aky presne cpu má, tak som predpokladal ze tam nenarval starší http://www.x86-guide.com/en/cpu/Inte...pu-no1995.html ale novší a čerstvejší http://www.x86-guide.com/en/cpu/Inte...pu-no4025.html. Takže chcelo by to doplniť aky "PRESNE" cpu to vlastne má a tiez ver. biosu atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    S 45nm CPU by deska na chipsetu 865 rozhodně nenabootovala. Na 99% tam má C2D a né P-DC.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Po výměně procesoru nefunguje obraz.
    Od Cruze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2014, 23:14
  2. ASUS K52F-snížení napětí procesoru
    Od Nichts.cz v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-05-2011, 20:36
  3. Po výměně procesoru AM2 nefunguje obraz.
    Od elmiki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 22:25
  4. Windows 7: Po výměně procesoru se sekají prohlížeče
    Od ...No...Name... v sekci OS Windows
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 13:37
  5. Procesory: Po výměně procesoru nenabíhá počítač
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 23:07