Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s ovladači

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,

    dnes jsem přeinstaloval svůj počítač (win XP) a s hrůzou jsem zjistil, že nemám instalační CD-čko na zvukové ovladače. Dá se to řešit nějakým stažením z internetu? Zkoušel jsem několik verzí ze stahuj, jenže žádné nebyly ty správné. Jak vlastně zjistím, které ovladače mám hledat?

    Děkuji předem za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    A ted cekas co .. ze prijde saman ktery pozna z kourovych znameni co mas za zvukovou kartu ? Napis typ zvukove karty .. pokud ho neznas stahni si nejakej software ktery ti udela log kde budes mit vypsany komponenty tveho pc .. treba everest http://www.stahuj.centrum.cz/utility...testy/everest/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    3

    Pravda, pravda.. Díky,.. Ten Everest mě nenapadl. Zvukovou kartu mám podle všeho integrovanou... Základní deska Asus P5VD2-MX, u té zvukovky je to těžší. Když rozebřu "Multimédia", mám na výběr "Zvuk Windows", "Zvuk PCI/ PnP", "HD Audio" a "OpenAL". Ať otevřu jakýkoliv z nich kromě "Zvuk PCI / PnP", zobrazí se mi prázdné okno, pokud otevřu PCI /PnP zobrazí se mi: Analog Devices AD1986A @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller PCI
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Na stránkách výrobce si můžeš stáhnout veškeré ovladače, které potřebuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kdyztak tady jsou novejsi a tusim i s konzoli http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mis...10_32bitxp.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    9

    jinak pri podobnych drobnych problemech lze u winXP zobrazit "kodove oznaceni zarizeni" - ID instance zarizeni - [Device instance Id]:
    ve spravci zarizeni> vlastnosti zarizene, ktere je nutne identifikovat > zalozka Podrobnosti:

    zminovana polozka 'ID instance zarizeni', podstatne jsou znaky u
    VEN - Vendor - vyrobce,
    DEV - Device - zarizeni

    napr.:
    VEN_1969&DEV_1048

    predhodite-li tento retezec napr googlu, vetsinou v nekolika prvnich odkazech najdete presneho vyrobce i model zarizeni, nebot presne toto oznaceni prave obsahuje soubor .inf ovladacu. v tomto pripade: Attansic L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Toto funguje ve všech systémech Windows a dobře se to hledá na PCIdatabase.com
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. problém s připojením na internet + problém s ovladači
    Od fallendarkone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-10-2012, 14:12
  2. Ovladače: Problém s ovladači NVIDIA!
    Od juzmik v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 17:15
  3. Problem s ovladači
    Od juzmik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 12:27
  4. Problém s ovladači
    Od Glee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-01-2008, 20:58
  5. Problém s ovladači ve Win Vista
    Od Bailor v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-04-2007, 22:02