Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 32

Téma: Musí nová sestava obsahovat i FLOPPY?

  1. #16
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    potvrzuješ souhrný názor, že pro provoz je fdd nepotřebná.
    fdd je potřeba jen při velmi specifických zásazích, jako například instalace něčeho, nebo probírání biosu po špatném flashnutí. pro běžné servisování stačí boot z flashky nebo cd/dvd.

    pro běžnou práci bych používání fdd, potažmo disket, dnes důrazně nedoporučil.

    já to při posledním převlíknutí staršího počítače do nového case udělal kompromisně: fdd jsem zapojil a zabudoval, ale nechal schovanou za zakřaplou krytkou pozice. a samosebou nebyla nikdy odezděna, nebyla potřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Ja montujem FDD do zostav len na vylozenu ziadost kupujuceho. Vzdy si vopred zistim, ake aplikacie chce spustat. Uz snad asi len niektore uctovnictva potrebuju FDD na upgrade a zalohovanie.
    FDD nemam na ziadnom pocitaci doma ani na ziadnom serveri. V skrini ich mam minimalne 5 :-) pre istotu (napriklad ked idem flashovat BIOS na starej doske).
    Takze pausalne tvrdit o nutnosti FDD je trochu zavadzajuce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Disketovek mám pár v šuplíku, ale spíše to je jen takový pozůstatek který využívám vyjímečně - většinou instalace Win XP na řadič který potřebuje svoje drivery, nebo flashování komponent, někdy mrtvým komponent (které jsou výsledkem třeba neúspěšného flashu ve Winu ).
    Do nového PC jsem disketovku nikdy nedával nastálo a dávat nebudu (pokud to nebude přání majitele). Jinak disketu jako datové médium tady snad netřeba rozebírat - dávno byla překonána.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    mam jednu erarni, kterou pouzivam na instalaci XP a SATA radice. do sestav uz je ale nedavam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od Muzstary Zobrazit příspěvek
    ...je tedy FDD nutností alespoň tak aby byla po ruce, pokud ji někdo nemá již z minula, raději tedy koupit.
    Tak že závěr mého příspěvku potvrzujete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    202

    Chvili mi trvalo, nez jsem pochopil, ze je rec o disketach :-)
    Disket mam v praci nekolik pod skrini aby se neviklala, floppy mechanik jsem kdysi nekolik schovaval "pro strycka prihodu", ted uz jsou nejspis ztracene. Bylo to pred poslednim stehovanim cca 4 roky zpet.
    Od te doby jsem se v praci ani doma, nebo pri skladani novych sestav s timto anachronismem nastesti nesetkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Mám pocit, že Visty pár AHCI SATA ovladačů mají a když ne, tak je umí načíst z flashdisku. Instalaci XP řeším v práci slipstreamovaným CD, co mi navíc ušetří půlhodinu instalování ovladačů a SP3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    11

    A co kombo disketovky se čtečkou karet? To mi přijde jako užitečné zabití dvou much jednou ranou :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mahaj Zobrazit příspěvek
    A co kombo disketovky se čtečkou karet? To mi přijde jako užitečné zabití dvou much jednou ranou :-)
    Ani ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Proč ne? Kombinace čtečky s disketovkou mi přijde jako v pohodě, pokud se teda obojí vejde do 3,5" pozice.

    Jinak osobně disketovku už taky nepodporuju, bylo by dobře, kdyby už navždy zemřela. Základní desky obvykle už umí nativně pracovat s USB flashkami, takže i pro aktualizace BIOSu a takové srandy by mělo být možné v pohodě používat ty. Bylo by fajn, kdyby floppy mechaniky zemřely spolu s XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Proč ne? Kombinace čtečky s disketovkou mi přijde jako v pohodě, pokud se teda obojí vejde do 3,5" pozice.

    Jasne, jenze 6-7 stovek za 7in1 ctecku karet + za zarizeni ktere prakticky nevyuziju mi prijde celkem dost penez, hlavne kdyz 21in1 ctecky te prijdou na 250kc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ceny jsem nekontroloval, to je fakt.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Disketovou mechaniku do nových sestav již nedávám, pokud není přáním zákazníka. Kdybych doma hledal jako zběsilý (což se již stalo) žádnou bych nenašel .... ale 2 balení disket jsem našel ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pozor na ty kombinace čtečka + disketovka. Koupil jsem taky jednu (tušim teac) a čte špatně SDHC karty. Záměrně píšu špatně - tváří se jakoby nic, ale zmrví na kartě systém souborů a polovina nahratejch souborů nejde přečíst.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Pozor na ty kombinace čtečka + disketovka. Koupil jsem taky jednu (tušim teac) a čte špatně SDHC karty. Záměrně píšu špatně - tváří se jakoby nic, ale zmrví na kartě systém souborů a polovina nahratejch souborů nejde přečíst.
    Nebude to treba tim ze ten teac sdhcecka nepodporuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová sestava
    Od VladimirHac v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-05-2012, 19:21
  2. nová sestava do 100 tis.
    Od hugostieglitz v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 06-12-2011, 19:59
  3. Nová sestava
    Od pitris920 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 17:29
  4. Nova PC sestava
    Od SignaturE v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 19:45
  5. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 15:52