Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Musí nová sestava obsahovat i FLOPPY?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Muj starý compík musí mít Floppynu, protože jinak nejde ani spustit. Platí tohle i u nových desek? Budu mít Gigabyte M55S-S3 a tohle by mě zajímalo, protože s Floppynou už nepočítám. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    divil bych se kdyby nesel spustit jen diky tomu e tam neni dloppy Soucasti nove sestavy byt take nemusi ale pokud muzu radit zainvestuj tech 120kc clovek nikdy nevi nac se to muze hodit .. ruzne sata drivery dodavane na disketach .. dokonce jsem se setkal napriklad stim ze nejaka verze ghostu vyzadavola disketu v mechanice pro zapsani aktualnich driveru atd .. proste situace jsou ruzne a clovek nikdy nevi Proste ja do kazde sestavy disketovku davam
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Nebojte, nové desky disketovky nepotřebují...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od pas!k
    divil bych se kdyby nesel spustit jen diky tomu e tam neni dloppy Soucasti nove sestavy byt take nemusi ale pokud muzu radit zainvestuj tech 120kc clovek nikdy nevi nac se to muze hodit .. ruzne sata drivery dodavane na disketach .. dokonce jsem se setkal napriklad stim ze nejaka verze ghostu vyzadavola disketu v mechanice pro zapsani aktualnich driveru atd .. proste situace jsou ruzne a clovek nikdy nevi Proste ja do kazde sestavy disketovku davam
    Je to dva roky, co jsem disketovku dal do skříně. Za tu dobu mi ani jednou nescházela.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    tobe mozna ne ale tomu kdo pak prijde k nefunkcnimu stroji a potreboval by ji k necemu pouzit jo Jako ja netvrdim ze je to nutnost jen rikam ze za tech 120kc to neresim a proste ji tam davam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeli
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    419

    Disketovku osobne nemam a do novyho kompu bych ji uz taky nedaval, a kdyz by naaahodou byla potreba, tak se urcite najde nejakej starsi PC z ktereho by se dala pujcit. Jinak zalezi na tobe jak moc si myslis ze ji v budoucnu vyuzijes.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Já osobně disketovku nepovažuji za nutnost, osobně bych ji do nové sestavy ani nedával, ale sobě jsem ji do sestavy dal, protože je to prostě zařízení, které prostě k PC patří, je to spíš z nostalgických důvodů. Ale samozřejmě využívám ji při instalaci sítě a eventuálně při update BIOSu grafické karty či jiného HW, ale dnes ji lze samozřejmě zastoupit jednak přímo ve Windows pomocí utilit na update BIOSu nebo taky USB flash paměťmi a tak dále, takže je celkem zbytečná.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    já disketovku doma mám, do sestav ji běžně dávám a dokonce ji občas používám... Stovka za disketovku mě nezabije a opravdu ji i používám.

    ...ale jsem asi "jiný"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Ja ji do sestav nedavam, jedine na zadost zakaznika Vzdy se radeji zeptam a on sam ji vetsinou zavrhne Sam ji ale v pocitaci mam protoze treba aktualizacim pres Windows moc neverim a radsi vsechno pekne po staru A jeste mam jednu takovou nouzovku kdyby nekdo neco potreboval nebo kdyby nejaka deska potrebovala ovladac SATA pri instalaci Windows
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jinak trosku me mate info ze stare desky POTREBUJI floppy. Imho staci v Biosu u floppy nastavit NONE.. Me to tak na obou starsich deskach co obcas pouzivam funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od speedsnail
    Jinak trosku me mate info ze stare desky POTREBUJI floppy. Imho staci v Biosu u floppy nastavit NONE.. Me to tak na obou starsich deskach co obcas pouzivam funguje.
    jj presne tak.

    jinak ja floppynu nemam v PC uz aspon 5 let, nikde ju nedavam ale pro vsechny pripady mam jednu funkcni nekde zahazenou - kdyby nahodou byla potreba tak ju pripojim, spacham a zase odpojim. Fuj to su rad ze sem se takove veci zbavil. osobne bych radsi flashoval z W98 nez z diskety... samozdrejme ve slusnym stavu, nejlip kousek po ciste instalaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele aldafallout
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    196

    Nemusí, už dlouho nedávám disketovku do sestav a zatim jsem neslysel o nikom, kdo by ji postradal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    - jasne ze musi :-D
    adrenalinovy sport, flashovani biosu z diskety nesmi zemrit ;o)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No já ji do sestav nedávám, ale pořád nosím jednu při sobě. Jinak bez disket příjdeš o zábavu,jestli ten dokument přinesený z práce otevřeš nebo ne :-). A co takhle hlášky, nenajíždí mi OS= nemáte v disketovce disketu,ano mám , i když to sá da odstranit nastavením v biosu, ale pak není zábava
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Muzstary
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    73

    Nepoužívání FDD vychází často z nedostatečných znalostí o instalaci a plném využití základních desek se systémem Windows XP.
    Jak zvládají tuto situaci Visty si nejsem jist.

    Proč?
    - Řadiče SATA mají svá vlastní rozšíření, která jsou dostupná jedině v "čistokrevném" režimu SATA (AHCI ...).
    Jedním z příkladů je aktivace External SATA port, který jinak nepůjde.
    - BIOS je vesměs od výrobce nastaven tak, aby pracoval právě v emulovaném režimu (snadná, bezobslužná instalace), tedy různé "Native IDE" "Legacy IDE" "RAID". Tyto režimy ale omezí schopnosti hardware.
    - Instalace Windows XP pro čistý SATA režim potřebuje při startu doplnit ovladače SATA a to jedině pomocí diskety (ovladače jsou vždy obsaženy na CD základní desky "make disc"). Jinak při nastaveném SATA v Biosu nenajde instalace vůbec HDD, nebo s ním alespoň nebude jaksi chtít pracovat.

    Absolutní většina provozovaných počítačů se SATA disky jede v emulovaných režimech, což je škoda a z mého pohledu i velká chyba prodejců předinstalovaných sestav, kdy by oni měli provést instalaci tak, aby byl hardware maximálně možně využitelný, což se neděje.
    Pro tyto důvody je tedy FDD nutností alespoň tak aby byla po ruce, pokud ji někdo nemá již z minula, raději tedy koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová sestava
    Od VladimirHac v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 13-05-2012, 18:21
  2. nová sestava do 100 tis.
    Od hugostieglitz v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 06-12-2011, 18:59
  3. Nová sestava
    Od pitris920 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 16:29
  4. Nova PC sestava
    Od SignaturE v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 18:45
  5. Nova sestava
    Od Klementyna v sekci PC - archiv
    Reakcí: 83
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 14:52