Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Problém s rozlišením ve Windows 7

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Dobrý den,
    prosím vás, mam takový problém : jedná se o to:, že jsem si nainstaloval windows 7 místo klasickej XP a prostě nemůžu nastavit rozlišení 1680x1050 jenom 1280 na 1024 i když mam jakoukoliv verzi ovladačů na grafickou kartu, i na monitor.
    Když dám do počítače jinou grafickou kartu automaticky si to najde nejvyšší rozlišení ale jak mile tam zase připojím můj na kterým to nejde tak se nic neděje, a když připojím počítač z touto grafickou kartou na jiný monitor tak je to taky vpohodě taky si to hned najde ovladač a šlape jak má... ale prostě já nevím je to něco asi mezi mojí grafickou kartou a monitorem. Prosím poradte.
    Předem moc děkuju a přeji hezký den.

    S pozdravem Petr

    Grafická karta : Palit Geforce 9800GTX+ 512 Mb
    MOnitor : Samsung 2243NW 22" maximální rozlišení 1680 x 1050
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus smazat ovladač monitoru ve správci zařízení.

    Zkus se podívat do driverů, jestli to nejde nastavit tam (popř. přidat custom rozlišení).

    Zkus nainstalovat tendle driver k monitoru:
    http://www.sevenforums.com/graphic-c...problem-3.html

    Zkus tudle utilitku, jestli to nepůjde nastavit s ní.
    http://www.paraglidernc.com/Files/SetMaxRes1007.cab

    Pak je ještě možnost vnutit windowsům driver k monitoru - zkus nainstalovat nějakej monitor s požadovanym rozlišenim, nebo noPnP monitor.

    Poslední možnost je poslat SZ trodasovi - ten umí napsat patřičnej inf soubor k monitoru
    (já se v tom nikdy nehrabal, takže by mi to trvalo dlouho, ale on to má za pár).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    No právě že když odinstaluju ovladač na monitor tak to nejde taky, to je stejný jako na windows XP, tam když jsem neměl ovladač na monitor taky mě to nepustilo víc než 1280x1024 a když jsem nainstaloval ovladač tak jsem mohl nastavit 1680x1050.

    Když dám přidat custom rozlišení jakýkoliv víc než 1280x1024 odmýtá přijmout!!!

    No ze samsungu jsem zkoušel snad všechny možný ovladače na tem můj zvláštní monitor a na grafiku to samý různý verze a tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Tak dnes jsem to zkoušel a prostě nic nejde ani jedno ani druhý... nejspíš se na to vyprdnu to je opravdu zvláštní problém stím jsem se ještě nesetkal a jak to tak vypadá tak jsem jedinej. Hele ale díky moc za rady.
    A měj se.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Nainstalovat noPnP monitor jsi zkoušel?

    Ještě bych zkusil to změnit rivatunerem.
    http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Nainstalovat noPnP monitor jsi zkoušel?

    Ještě bych zkusil to změnit rivatunerem.
    http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner
    Né to jsem nezkoušel, a taky mi to ani nic neříká můžeš mi to ještě upřesnit prosimtě? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Aha, on ve windowsech yuž k nim neni driver. No v každym případě zkus ve správci zařízení aktualizovat ovladač monitoru, dát vybrat ze seznamu a dát tam obecný PnP monitor. Pokud ani to nebude fungovat, tak pak by to opravdu chtělo napsat si .inf soubor pro 1680x1050 a vecpat mu ho pomocí ...Zdisku (na stejnym místě).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Aha, on ve windowsech yuž k nim neni driver. No v každym případě zkus ve správci zařízení aktualizovat ovladač monitoru, dát vybrat ze seznamu a dát tam obecný PnP monitor. Pokud ani to nebude fungovat, tak pak by to opravdu chtělo napsat si .inf soubor pro 1680x1050 a vecpat mu ho pomocí ...Zdisku (na stejnym místě).
    Počkej můžeš mi tohle prosimtě trochu ztručněji popsat? já nejsem tolik v tom softwaru zběhlej. díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ve správci zařízení najít nainstalovanej monitor (v sekci monitory)., Dát aktualizovat ovladač, říct že vyberu sám, vyberu ze seznamu, a tam by měl bejt v seznamu obecný PnP monitor. Tak ho vybrat.

    Pokud to nepomůže tak třeba odsud
    http://www.nodevice.com/driver/2243NW/get49374.html
    stáhnout driver, a stejným postupem nainstalovat, až na to, že na konci místo výběru ze seznamu zmáčkneš vybrat z disku (nebo nějak tak podobně) a najdeš kde na disku je ten staženej driver (pravděpodobně bude třeba rozbalit - měl by to bejt soubor s příponou .inf)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    7

    Tak jsem uspěl s rozlišením 1440 x 900 ale to je stejně docela ošlivý, prostě 1680x1050 jakoby neexistovalo a zkoušel jsem to co jsi mi psal. Už mě taky nic nenapadá.

    Jinak to rozlišení 1440x900 jsem nastavil v Nvidia ovladačích,(přidat rozlišení) ale jakýkoliv vyšší než 1440x900 to odmítá
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    1

    Vím, jdu trochu později s odpovědí, ale nedá mi to, protože jsem se s tím pral pár dnů úplně stejně - max. 1440x900 a tečka!
    Gk je AMD-ATI 4830, W7 64bit a nešlo nastavit kýžených 1680x1050 ani po změnách ovladačů, beznadějná snaha. Ovšem vše pořád přenášel kabel z D-sub výstupu grafárny, a v tom byl zakopaný pes!
    Po připojení kabelu s redukcí na DVI výstup okamžitě automaticky naběhlo hned napoprvé 1680x1050 a vše už běží, jak má!
    Takže můj závěr - dejte pozor na analogové (D-sub) výstupy z grafáren, něco v nich asi není úplně košer, jestli můžete, připojte se přes digitální výstup (DVI) s redukcí!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Problém s grafikou a rozlišením LCD
    Od ŠtěpánH v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-02-2012, 12:48
  2. Windows 7: Problém s rozlišením ve hrách
    Od Paloucek v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2010, 14:20
  3. problem s rozlišením
    Od nedynedy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-07-2010, 22:20
  4. TDU problém s Wide rozlíšením
    Od stano11 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 19:54