Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Problém s Wifi sítí router D-Link DI-524

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Jake IP adresy to prideli pocitacum? Prideli to vubec nejakou adresu tomu NB? Wifi je bez zabezpeceni?
    Ano, wifi je bez zabezpeceni. Jednomu PC to prideli 192.168.0.154 a druhemu 192.168.0.101. V tech win 7 se zatim moc nevyznám, ale píše to, automaticky nakonfigurovaná IPv4 adresa 169.254.84.239. Tady asi bude problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Ano, wifi je bez zabezpeceni. Jednomu PC to prideli 192.168.0.154 a druhemu 192.168.0.101. V tech win 7 se zatim moc nevyznám, ale píše to, automaticky nakonfigurovaná IPv4 adresa 169.254.84.239. Tady asi bude problém...
    Jj, problem je v prideleni adresy na notebooku. S tim ti bohuzel neporadim, ale nekdo se tady casem najde. Kazdopadne pokud bydlis nekde v byte, nezapomen az to rozchodis nastavit nejake zabezpeceni pro Wifi, at ti tam nelezou sousedi.

    Edit: Mozna zkuste overit jestli to mate spravne podle tohoto odkazu: http://idoc.vsb.cz/cit/pc/sitova_pripojeni/tcp_ip/win7/
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 29-12-2009 v 19:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Na wifi kartě v notebooku jsem zkoušel nastavit také manuálně IP adresu. Notebook najde WIFI, připojí se k ní, ale na internet se nepřipojím a píše to chyba připojení k internetu.
    nechte IP adresu nacitat taky automaticky z DHCP
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Presne tak jak je to na odkazu to mam nastavene, ale furt to nacita takovouhle blbou adresu Nemam zmenit adresy v nastaveni routeru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Presne tak jak je to na odkazu to mam nastavene, ale furt to nacita takovouhle blbou adresu Nemam zmenit adresy v nastaveni routeru?
    Urcite nemen adresu v routeru. To je problem spis v notebooku. Nemas moznost vyzkouset nejaky jiny stroj s Wifi, treba nejaky kamarad s notebookem? At vime, jestli je problem skutecne v notebooku a nebo ve wifi casti routeru.

    Mozna zkusit provizorne nastavit IP rucne na treba 192.168.0.123, masku na 255.255.255.0, branu a DNS servery stejne jako si nactou PC.
    Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 30-12-2009 v 00:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    To jsem právě také zkoušel, nastavit to ručně, wifi mi píše připojeno, ale internet nejde.

    Zakládám nové téma, toto prosím zamknout

    edit by speedsnail: Témata spojena. Žádné zamykání ani nové témata se konat nebudou, zde je problém podrobně popsán a nebudeme to řešit na 2krát. thx za pochopení
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 30-12-2009 v 13:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Mám problém s nastavením wifi sítě na notebooku na Windows 7. Sít se načte, ale na internet se notebook nepřipojí. Zkoušel jsem snad již vše. Automatické načítání IP adres, i ruční nastavení, vše bez úspěchu V routeru mam nastavenou dynamickou IP adresu a 2 stolní PC běží bez problémů, ale notebook ne. Když na notebooku zadám získávat IP adresu automaticky ze serveru DNS, tak se načte prapodivná 252................., i když router ma adresu 192.168.0.1.

    Přikládám pár obrázků (je na nich ruční nastavení IP)

    Kdyby kdokoli měl nějaké postřehy prosím o pomoc.

    Děkuji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 237 
Velikost: 185.3 KB 
ID: 14673   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 198 
Velikost: 233.3 KB 
ID: 14674   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 3.jpg 
Zobrazení: 230 
Velikost: 236.7 KB 
ID: 14675   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 4.jpg 
Zobrazení: 244 
Velikost: 249.7 KB 
ID: 14676  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Osobne bych volil spis zapnute dhcp na routeru a na vsech zarizenich mit nastaveno pridelovat ip automaticky tuto moznost si zkousel? Jde o to ze pokud nemas zapnute dhcp musis na vsech tech zarizeni nastavit rucne adresu tzn i na te wifi sitovce v notebooku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Osobne bych volil spis zapnute dhcp na routeru a na vsech zarizenich mit nastaveno pridelovat ip automaticky tuto moznost si zkousel? Jde o to ze pokud nemas zapnute dhcp musis na vsech tech zarizeni nastavit rucne adresu tzn i na te wifi sitovce v notebooku.
    On to ma asi zde blbe formulovane. Podle posledniho co jsme resili ve vlakne o nefunkcnim routeru bylo toto:
    - v routeru ma zapnuty DHCP server, sifrovani Wifi zatim nezapnuto
    - 2x PC pripojene kabelem s nacitanim udaju z DHCP a Windows XP - funguje OK
    - Notebook pres Wifi s nastavenim nacitani z DHCP a Windows 7 - pripoji se na router ale nenactou se udaje z DHCP

    To jak pise o rucnim nastaveni tak to byl pokus jestli pri rucnim nastaveni bude net chodit. Pry nechodi ani tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Mám problém s nastavením wifi sítě na notebooku na Windows 7. Sít se načte, ale na internet se notebook nepřipojí. Zkoušel jsem snad již vše. Automatické načítání IP adres, i ruční nastavení, vše bez úspěchu V routeru mam nastavenou dynamickou IP adresu a 2 stolní PC běží bez problémů, ale notebook ne. Když na notebooku zadám získávat IP adresu automaticky ze serveru DNS, tak se načte prapodivná 252................., i když router ma adresu 192.168.0.1.

    Přikládám pár obrázků (je na nich ruční nastavení IP)

    Kdyby kdokoli měl nějaké postřehy prosím o pomoc.

    Děkuji

    Zkus jeste toto:
    - nechat adresy rucne a vyzkouset jestli projde toto: ping 192.168.0.1
    - pak treba vyzkouset toto: ping www.google.cz
    - pak toto: ping 74.125.87.103

    A dej vedet jak to dopadlo.


    No a pak bys mozna mohl vyzkouset nastavit na notebooku u pripojeni pres kabel nacitani z DHCP a pripojit zkusebne notebook pres kabel misto PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    asi to nebude ono ale pro jistotu: neni na routeru nastaveno nejake filtrovani podle MAC adres?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Mam presne ten router, zapojeno jak ma byt, kabel od modemu do WAN, 1 PC do LAN portu, pak ntb bezdratove a PDA. Nedavno jsem mel problem z vypadavanim wi-fi na ntb HP, myslel jsem ze je neco spatneho z routerem, ale ted' mam Dell a jede v poho.
    Jinak s tim wi-fi: kdyz me vypadaval, nemohl jsem si pripojit, ale ten ntb sit' videl. Nevim v cim presne byl problem, ale vzdy pomohlo zapojeni ntb do LAN portu a spusteni nastaveni site v routeru. po jeho restartovani pak vsechno fungovalo. TCP/IP conf. bylo nastaveno na ziskavani adres automaticky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Pánové, děkuji Vám moc všem za rady a pomoc. Problém je konečně vyřešen a měl velmi úsměvné řešení. Stačilo odinstalovat program MCAfee, coz byl nejaky antivir, ktery tam byl jiz predinstalovany a blokoval to

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. TP-LINK router problém
    Od PeeSee v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 23:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 18:10
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-12-2009, 00:12
  4. Router TP-Link R402M Problém
    Od TatrankaC v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 23:26
  5. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 02:31