Jj, problem je v prideleni adresy na notebooku. S tim ti bohuzel neporadim, ale nekdo se tady casem najde. Kazdopadne pokud bydlis nekde v byte, nezapomen az to rozchodis nastavit nejake zabezpeceni pro Wifi, at ti tam nelezou sousedi.
Edit: Mozna zkuste overit jestli to mate spravne podle tohoto odkazu: http://idoc.vsb.cz/cit/pc/sitova_pripojeni/tcp_ip/win7/
Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 29-12-2009 v 18:56
Presne tak jak je to na odkazu to mam nastavene, ale furt to nacita takovouhle blbou adresuNemam zmenit adresy v nastaveni routeru?
Urcite nemen adresu v routeru. To je problem spis v notebooku. Nemas moznost vyzkouset nejaky jiny stroj s Wifi, treba nejaky kamarad s notebookem? At vime, jestli je problem skutecne v notebooku a nebo ve wifi casti routeru.
Mozna zkusit provizorne nastavit IP rucne na treba 192.168.0.123, masku na 255.255.255.0, branu a DNS servery stejne jako si nactou PC.
Naposledy upraveno uživatelem hl.hl: 29-12-2009 v 23:34
To jsem právě také zkoušel, nastavit to ručně, wifi mi píše připojeno, ale internet nejde.
Zakládám nové téma, toto prosím zamknout
edit by speedsnail: Témata spojena. Žádné zamykání ani nové témata se konat nebudou, zde je problém podrobně popsán a nebudeme to řešit na 2krát. thx za pochopení
Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 30-12-2009 v 12:58
Mám problém s nastavením wifi sítě na notebooku na Windows 7. Sít se načte, ale na internet se notebook nepřipojí. Zkoušel jsem snad již vše. Automatické načítání IP adres, i ruční nastavení, vše bez úspěchuV routeru mam nastavenou dynamickou IP adresu a 2 stolní PC běží bez problémů, ale notebook ne. Když na notebooku zadám získávat IP adresu automaticky ze serveru DNS, tak se načte prapodivná 252................., i když router ma adresu 192.168.0.1.
Přikládám pár obrázků (je na nich ruční nastavení IP)
Kdyby kdokoli měl nějaké postřehy prosím o pomoc.
Děkuji
Osobne bych volil spis zapnute dhcp na routeru a na vsech zarizenich mit nastaveno pridelovat ip automaticky tuto moznost si zkousel? Jde o to ze pokud nemas zapnute dhcp musis na vsech tech zarizeni nastavit rucne adresu tzn i na te wifi sitovce v notebooku.
On to ma asi zde blbe formulovane. Podle posledniho co jsme resili ve vlakne o nefunkcnim routeru bylo toto:
- v routeru ma zapnuty DHCP server, sifrovani Wifi zatim nezapnuto
- 2x PC pripojene kabelem s nacitanim udaju z DHCP a Windows XP - funguje OK
- Notebook pres Wifi s nastavenim nacitani z DHCP a Windows 7 - pripoji se na router ale nenactou se udaje z DHCP
To jak pise o rucnim nastaveni tak to byl pokus jestli pri rucnim nastaveni bude net chodit. Pry nechodi ani tak.
Zkus jeste toto:
- nechat adresy rucne a vyzkouset jestli projde toto: ping 192.168.0.1
- pak treba vyzkouset toto: ping www.google.cz
- pak toto: ping 74.125.87.103
A dej vedet jak to dopadlo.
No a pak bys mozna mohl vyzkouset nastavit na notebooku u pripojeni pres kabel nacitani z DHCP a pripojit zkusebne notebook pres kabel misto PC.
asi to nebude ono ale pro jistotu: neni na routeru nastaveno nejake filtrovani podle MAC adres?
Mam presne ten router, zapojeno jak ma byt, kabel od modemu do WAN, 1 PC do LAN portu, pak ntb bezdratove a PDA. Nedavno jsem mel problem z vypadavanim wi-fi na ntb HP, myslel jsem ze je neco spatneho z routerem, ale ted' mam Dell a jede v poho.
Jinak s tim wi-fi: kdyz me vypadaval, nemohl jsem si pripojit, ale ten ntb sit' videl. Nevim v cim presne byl problem, ale vzdy pomohlo zapojeni ntb do LAN portu a spusteni nastaveni site v routeru. po jeho restartovani pak vsechno fungovalo. TCP/IP conf. bylo nastaveno na ziskavani adres automaticky
Pánové, děkuji Vám moc všem za rady a pomoc. Problém je konečně vyřešen a měl velmi úsměvné řešení. Stačilo odinstalovat program MCAfee, coz byl nejaky antivir, ktery tam byl jiz predinstalovany a blokoval to
Dík