Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Problém s Wifi sítí router D-Link DI-524

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Dobrý den.
    Vlastním doma 2 stolní PC a jeden notebook. Koupil jsem tento router D-Link DI-524 s tím, že potřebuji připojit 2 stolní PC přes kabel a notebook přes wifi. Připojení k internetu mam ADSL. Po připojení podle instalačního CD mi nešel internet ani na jednom PC, instalace ani neprobehla uspesne, kdyz porad hlasila ze je problem s WAN kabelem. Když jsem zapojil kabel od obou PC + kabel od modemu do portu 1,2,3 (port WAN, kam by měl podle návodu patřit kabel od modemu DSL, jsem nechal prázdný, jelikož tak to neběhalo) tak mi funguje internet na obou stolních PC + vidím signál na wifi, na který je možné se připojit, ale internet nefunguje. Síť mám nastavenou přes IP adresy v protokolu TCP/IP, tak jak mi běhal internet přes starý router (ne wifi) Nevíte někdo v čem je problém? Popřípadě mi nějak poradit s nastavením? Jsem zoufalý, děkuji.

    Ještě dodám, že při tomto zapojení, se nemohu z mě neznámého důvodu dostat na stránku wizard (192.168.0.1) kde je nastavení. Na tuto stránku se dostanu pouze, když připojím jedno stolní PC do portu a nic ostatního.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Stahni si CZ manual
    Je tam podorbne popsano co kam a jak co mas nastavit.

    2. Pripoj kabel ktery ti vede z modemu do diry oznacene WAN a kabel z pc ze ktereho chces router konfigurovat do jedne ze 4 zbyvajicich a zkus do exploreru napsat adresu 192.168.0.1 spusti se ti stranka s konfiguraci?

    3. neni k tomu pribalene nejake cd ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Právě, že vše podle manuálu jsem zkoušel, ale když zapojím kabel od modemu do diry WAN, tak mi sice poběží internet na počítači, ke kterému je router připojen, ale na tom druhém (připojen také kabelem do routeru) už mi nepoběží. Instalační CD bylo obsahem balení, ale jak jsem psal, tak se nepodaří dovést do konce instalaci, která začne hlásit problémy s WAN.
    Před tím jsem měl normální router, a síť mám přes ty zadané IP adresy a DNS ve vlastnostech protokolu TCP/IP. Nemůže být chyba tady v tomto nastavení?

    Ještě mě napadlo, zda je možné připojit k routeru více počítaču přes kabel, ale když tam jsou 4 díry, tak by to asi neměl být problém...

    Ještě musím dodat, že teď jsem v práci, takže to budu prozkoušet až vecer

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Právě, že vše podle manuálu jsem zkoušel, ale když zapojím kabel od modemu do diry WAN, tak mi sice poběží internet na počítači, ke kterému je router připojen, ale na tom druhém (připojen také kabelem do routeru) už mi nepoběží. Instalační CD bylo obsahem balení, ale jak jsem psal, tak se nepodaří dovést do konce instalaci, která začne hlásit problémy s WAN.
    Před tím jsem měl normální router, a síť mám přes ty zadané IP adresy a DNS ve vlastnostech protokolu TCP/IP. Nemůže být chyba tady v tomto nastavení?

    Ještě mě napadlo, zda je možné připojit k routeru více počítaču přes kabel, ale když tam jsou 4 díry, tak by to asi neměl být problém...

    Ještě musím dodat, že teď jsem v práci, takže to budu prozkoušet až vecer

    Dík
    Proc by nemel bezet druhy pocitac zapojeny do routeru? Jak mate nastavene IP adresy v siti, napevno nebo nacitani z DHCP? V routeru by mela byt napevno, nejlepsi tam nechat tu defaultni 192.168.0.1. V routeru zapnuty DHCP server s rozsahem pridelovanych adres 192.168.0.2 - 192.168.0.250 a pro zacatek nenastavovat zabezpeceni pro Wifi (to doporucuji nastavit, az si overite, ze to chodi).
    Na pocitacich pak nastavit ve vlastnostech TCP/IP nacitani IP adres ze serveru DHCP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pripoj kabel od DSL modemu do Wan. K routeru pripoj PC, na ktorom ti internet funguje. V nastaveni routeru chod v lavom menu na polozku WAN.
    Na stav prvu volbu - Dynamic IP Address. Pri polozke MAC address mas tlacitko "Clone MAC address", tak na neho klikni.
    Pripoj ostatne pocitace, na sietovkach nastav dynamicke pridelovanie IP. Malo by to uz fungovat.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Proc by nemel bezet druhy pocitac zapojeny do routeru? Jak mate nastavene IP adresy v siti, napevno nebo nacitani z DHCP? V routeru by mela byt napevno, nejlepsi tam nechat tu defaultni 192.168.0.1. V routeru zapnuty DHCP server s rozsahem pridelovanych adres 192.168.0.2 - 192.168.0.250 a pro zacatek nenastavovat zabezpeceni pro Wifi (to doporucuji nastavit, az si overite, ze to chodi).
    Na pocitacich pak nastavit ve vlastnostech TCP/IP nacitani IP adres ze serveru DHCP.
    Na pocitacich mam nastavene IP adresy v siti napevno. Mám tedy dát na všech počítačích aby získavaly adresu IP ze serveru DHCP automaticky? Totéž u serveru DNS?
    Před tímto routerem jsem měl normální a tam jsem to měl nastavené takto napevno.

    Jak jsem psal, s tímto nastavením napevno mi běží internet na obou stolních PC když zapojím síťové kabely do portů a kabel od modemu také do portu (ne do WAN), takto vidím i WIFI, ale nepřipojím se k internetu.

    Mám tedy na všech PC změnit na automatické přidělování IP adres a zapojit kabel od modemu do WAN portu?

    Díky moc všem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Pripoj kabel od DSL modemu do Wan. K routeru pripoj PC, na ktorom ti internet funguje. V nastaveni routeru chod v lavom menu na polozku WAN.
    Na stav prvu volbu - Dynamic IP Address. Pri polozke MAC address mas tlacitko "Clone MAC address", tak na neho klikni.
    Pripoj ostatne pocitace, na sietovkach nastav dynamicke pridelovanie IP. Malo by to uz fungovat.
    Ok díky moc, hned doma vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Jak jsem psal, s tímto nastavením napevno mi běží internet na obou stolních PC když zapojím síťové kabely do portů a kabel od modemu také do portu (ne do WAN), takto vidím i WIFI, ale nepřipojím se k internetu.
    Opravdu? Cemu rikas modem? Co je to presne zac? Co je presne zas ten puvodni router bez Wifi?
    Podle toho co popisujes me to prijde jako ze to cemu rikas modem je router a tomu co rikas puvodni router byl AP. Jinak si nedovedu vysvetlit, ze by to bezelo jak popisujes po zapojeni modemu do standartniho portu na routeru.

    Edit: Jeste popis jak mas ted nastavene IP adresy a zda jsi nastavil nejakou dalsi volnou i pro to Wifi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Opravdu? Cemu rikas modem? Co je to presne zac? Co je presne zas ten puvodni router bez Wifi?
    Podle toho co popisujes me to prijde jako ze to cemu rikas modem je router a tomu co rikas puvodni router byl AP. Jinak si nedovedu vysvetlit, ze by to bezelo jak popisujes po zapojeni modemu do standartniho portu na routeru.

    Edit: Jeste popis jak mas ted nastavene IP adresy a zda jsi nastavil nejakou dalsi volnou i pro to Wifi
    Me to taky prijde divne,ale je to tak. Modem rikam zarizeni od GTS Novera, pres ktere mam ADSL. Mam ho v garazi a od nej mam vytazeny kabel do pokoje, kde mam router. z routeru pak kabely do dvou PC. Ten router co jsem mel pred tim, si uz nevybavuji jak se jmenoval, ale byl to obycejny router s 5ti portama vzadu.

    Adresy mam nastavene rucne IP 192.168.0.35 na druhem mam misto 35 36. dns se vyplni samo 255 atd. problem bude asi v tom, ze jsem nenastavil dalsi volnou na tom wifi routeru.

    Zkusim doma ten postup s automatickym ziskavanim IP adres.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Me to taky prijde divne,ale je to tak. Modem rikam zarizeni od GTS Novera, pres ktere mam ADSL. Mam ho v garazi a od nej mam vytazeny kabel do pokoje, kde mam router. z routeru pak kabely do dvou PC. Ten router co jsem mel pred tim, si uz nevybavuji jak se jmenoval, ale byl to obycejny router s 5ti portama vzadu.

    Adresy mam nastavene rucne IP 192.168.0.35 na druhem mam misto 35 36. dns se vyplni samo 255 atd. problem bude asi v tom, ze jsem nenastavil dalsi volnou na tom wifi routeru.

    Zkusim doma ten postup s automatickym ziskavanim IP adres.

    A byl to skutecne router, nebyl to obycejny hub nebo switch?
    Ne na Wifi routeru ale na Wifi karte.
    Prvne zkus jen priradit tu dalsi volnou ip adresu pro wifi adapter na tom notasu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    A byl to skutecne router, nebyl to obycejny hub nebo switch?
    Ne na Wifi routeru ale na Wifi karte.
    Prvne zkus jen priradit tu dalsi volnou ip adresu pro wifi adapter na tom notasu.
    No když tak nad tím přemýšlím, tak je skutečně možné, že to byl pouze switch nebo hub.
    Na wifi kartě v notebooku jsem zkoušel nastavit také manuálně IP adresu. Notebook najde WIFI, připojí se k ní, ale na internet se nepřipojím a píše to chyba připojení k internetu.

    Chyba bude asi v tom, že ten WAN kabel jsem napojil do volneho portu ne do WAN. Doma zkusím podle vašich rad vše udělat znova a snad to zprovozním
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    No když tak nad tím přemýšlím, tak je skutečně možné, že to byl pouze switch nebo hub.
    Na wifi kartě v notebooku jsem zkoušel nastavit také manuálně IP adresu. Notebook najde WIFI, připojí se k ní, ale na internet se nepřipojím a píše to chyba připojení k internetu.

    Chyba bude asi v tom, že ten WAN kabel jsem napojil do volneho portu ne do WAN. Doma zkusím podle vašich rad vše udělat znova a snad to zprovozním
    Pokud tu funguji oba PC pri pripojeni "modemu" do standartniho portu tak bych se prvne doma podival, co presne mas v te garazi a jak jsou tam pripojeny kabely. Jeden od providera a druhy co ti vede domu. Od toho bych se odrazil.

    A ze nefunguje Wifi muze byt tim (ale to si nejsem jisty, ja na tyto ucely mel vzdy zarizeni v rezimu AP) ze tento DLINK nemusi umet smerovat komunikaci ze standartnich portu na Wifi (ale to by musel nekdo zdejsi potvrdit).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Pokud tu funguji oba PC pri pripojeni "modemu" do standartniho portu tak bych se prvne doma podival, co presne mas v te garazi a jak jsou tam pripojeny kabely. Jeden od providera a druhy co ti vede domu. Od toho bych se odrazil.

    A ze nefunguje Wifi muze byt tim (ale to si nejsem jisty, ja na tyto ucely mel vzdy zarizeni v rezimu AP) ze tento DLINK nemusi umet smerovat komunikaci ze standartnich portu na Wifi (ale to by musel nekdo zdejsi potvrdit).

    No v garazi mam modem, ze ktereho vede telefoni kabel do telefoni zastrcky (pres spliter) a z modemu vede sitovy kabel ke me do pokoje. Tam by problem byt nemel.

    Me napadlo, ze pres kabel jde zapojit jenom jedno PC a ostatni musi jit pres WIFI, ale to je asi blbost, kdyz jsou vzadu 4 porty pro pripojeni sitovych kabelu...
    Tam bude zakopanej pes v tom WAN kabelu jak si napsal, že router to umi smerovat jenom z toho WAN portu a ne ze standartnich portu... Ted to podle me funguje jenom jako ten hub nebo switch, ale nevysílá to WIFI. I když to zase nechápu, jak to, že to signál na notebooku najde...

    Hrůza ty sítě chlapi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    13

    Tak jiz jsem castecne vyresil problem. Kabel od modemu jsem zapojil do portu WAN a pripojil 2 stolni pocitace pomoci kabelu. Internet jiz bezi na obou. Nastava ale problem s WIFI. Na notebooku jí vidím, ale i kdyz se k ni pripojim, tak se mi bohuzel nepodari dostat na internet.
    V notebooku mam Windows 7, vsude jsem nastavil zjistovani IP adresy automaticky.

    A co ted?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Kingmichal Zobrazit příspěvek
    Tak jiz jsem castecne vyresil problem. Kabel od modemu jsem zapojil do portu WAN a pripojil 2 stolni pocitace pomoci kabelu. Internet jiz bezi na obou. Nastava ale problem s WIFI. Na notebooku jí vidím, ale i kdyz se k ni pripojim, tak se mi bohuzel nepodari dostat na internet.
    V notebooku mam Windows 7, vsude jsem nastavil zjistovani IP adresy automaticky.

    A co ted?
    Jake IP adresy to prideli pocitacum? Prideli to vubec nejakou adresu tomu NB? Wifi je bez zabezpeceni?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TP-LINK router problém
    Od PeeSee v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 24-03-2014, 22:55
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 17:10
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-12-2009, 23:12
  4. Router TP-Link R402M Problém
    Od TatrankaC v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 22:26
  5. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 01:31