Vytížení systému jako takového
Zdravím mám možná trapny dotaz.
ale zeptat se musím.
Tuhle jsem instaloval patch do jedny hry, to že se instaloval skoro 45 minut je asi jedna vec, velikost patche je dána.
Ale co by me zajimalo, co zpusoby takovy to zamrnuti , když napriklad oteviram jeste nejaky program jaýkoliv...on se sice otevře..ale chvili mu to tvra
Koukal jsem na vytiženi cpu a ram, a to nebylo ani na třetině svyho výkonu.
Je to tedy zpusobeno diskem??...protože se na nej zapisuje??...a když otevitam neco jinyho, musi najednou delat dve veci najednou???
System mám naprosto vpořadku, defragmentace pravidelna , atd
ale zeptat se musím.
Tuhle jsem instaloval patch do jedny hry, to že se instaloval skoro 45 minut je asi jedna vec, velikost patche je dána.
Ale co by me zajimalo, co zpusoby takovy to zamrnuti , když napriklad oteviram jeste nejaky program jaýkoliv...on se sice otevře..ale chvili mu to tvra
Je to tedy zpusobeno diskem??...protože se na nej zapisuje??...a když otevitam neco jinyho, musi najednou delat dve veci najednou???
System mám naprosto vpořadku, defragmentace pravidelna , atd
[quote=Commanderwar;332090]Zdravím mám možná trapny dotaz.
ale zeptat se musím.
System mám naprosto vpořadku, defragmentace pravidelna , atd[/quote]
Ano, pokud delas dve operace na jednom disku tak je normalni, ze se operace velmi prodlouzi. Nezridka je vysledny cas delsi nez by byl pokud bys udelal ty dve operace postupne. Protoze hlavicky disku skacou sem a tam a tam a sem, pri presunu je taky nejaka casova rezie. Porad je HDD v pocitaci nejvetsi brzda. Lepe jsou na tom nektere z novejsich disku co maji velkou interni cache.
ale zeptat se musím.
System mám naprosto vpořadku, defragmentace pravidelna , atd[/quote]
Ano, pokud delas dve operace na jednom disku tak je normalni, ze se operace velmi prodlouzi. Nezridka je vysledny cas delsi nez by byl pokud bys udelal ty dve operace postupne. Protoze hlavicky disku skacou sem a tam a tam a sem, pri presunu je taky nejaka casova rezie. Porad je HDD v pocitaci nejvetsi brzda. Lepe jsou na tom nektere z novejsich disku co maji velkou interni cache.
ok diky toto sem si myslel....ale potřeboval jsem si to oveřit....zda moje dedukce neni špatna diky ti.
U ty instalace patche slo spis o antivirovou kontrolu, antivir si totiz archiv rozbali v pameti, proscanuje a pak jej teprve spusti a zaroven kontroluje. U duveryhodnych veci pomuze antivir vypnout, u neduveryhodnych provest rucne antivirovou kontrolu predem a pak antivir docasne vypnout.
U spousteni veci dost zalezi na velikosti operacni pameti a nastaveni swapu, pokud mas jen jeden disk (fyzicky), tak se data nacitaji do pameti, zaroven se ukladaji do swapu, ctou ze swapu a do toho jeste antivir :-))
Pokud mas 2 HDD tak se vyplati dat swap na ten druhy nez jsou data.
U spousteni veci dost zalezi na velikosti operacni pameti a nastaveni swapu, pokud mas jen jeden disk (fyzicky), tak se data nacitaji do pameti, zaroven se ukladaji do swapu, ctou ze swapu a do toho jeste antivir :-))
Pokud mas 2 HDD tak se vyplati dat swap na ten druhy nez jsou data.