Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kabeláž uvnitř CASE

pavelson (304)|31.12.2009 10:56
Zdravíčko... Chtěl bych Vás poprosit o radu, jak nejlépe poskládat kebyl v PC, aby nebránil průchodu vzduchu a byly trošku uspořádané? Nechci žádná udělátka, spíš mi jde jen o to poskládání, propletení atd... Maximálně nějaký vázací pásky... Jinak... Nemůžou tyhle vázací pásky udělat nějaký problém? Když tím vlastně připevním více drátů k sobě, nemohly by nějakým teplem se zapéct do sebe? Díky
robky (3195)|31.12.2009 11:01
Inšpirovať sa môžeš napríklad v tomto tématu.
hl.hl (1387)|31.12.2009 11:11
pavelson: Pasky nejsou vubec zadny problem. Teploty dosahovane v PC jim vubec nemuzou uskodit ani primym dotykem. K dobremu usporadani je potreba kupovat dobre skrine a nejlepe ty, co umoznuji vedeni kabelu zadem. Ja znamym kupuji vetsinou CoolerMaster CM590. Prikladam ukazku jak to pak muze vypadat. A to jsou tam 3 disky, vetsinou v nove sestave je to jen 1 disk a o to je to jednodussi. Dale pak jsou 4 cidla a 3 ventilatory zapojene do predniho panelu.
P1020361.JPG
pavelson (304)|31.12.2009 12:08
Taky jedu v CoolerMaster, ale mám obyčejnou Elite 330 ;-)
VLAN (656)|31.12.2009 20:34
To vůbe cnevadí, i tak můžeš kabely pomocí stahovacích páskůstáhnout k jedné straně aby nebránily průtoku vzduchu. Já osobně se taky řadím do klubu Coolermaster, jsme jim větrný již několikátou Case zasebou a rozhodně nemůžu litovat. Teď jsem skončil u HAF 932 a ta je asi poslední v pořadí, dokud nebu jiný formát než ATX. Jinak ty stahovací pásky mají třeba v Tescu, Obi , Baumaxu ale třeba i v ALZA. není to drahá investice a celkem to pomůže.
pavelson (304)|31.12.2009 20:57
Máme oba namysli to samé? :-) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jrx (1880)|31.12.2009 21:03
Stovky jsou krátké (když je třeba svázat větší svazek káblů, tak to chybí). Já používám 200, ty jsou tak akorát, dobře se s tím manipuluje, páč je to za co chytnout... :) Ale stahovací pásky jsou pořád jedno a to samé....
VLAN (656)|31.12.2009 21:07
pavelson: Ano, myslím tohle. na alza jich mají několik druhů délek, a dva druhy šíře.

[quote=Jiri@tncm;332919]Stovky jsou krátké (když je třeba svázat větší svazek káblů, tak to chybí). Já používám 200, ty jsou tak akorát, dobře se s tím manipuluje, páč je to za co chytnout... :) Ale stahovací pásky jsou pořád jedno a to samé....[/quote]

Mě většinou stačily 160mm dlouhé, a když jsem sazoval ke skříni a protahoval různámi otvory, tak jsem navázal dvě do sebe, to je velká výdoda těchto pásek, jdou navázat a tím pádem o hodně prodloužit.
jrx (1880)|31.12.2009 21:09
Já potřebuju delší, páč mám rád sado maso (cooler master elite + super tuhé kábly oem seasonicu :D)
Richmond (8084)|31.12.2009 21:14
Covece ja tenkrat koupil takovy dlouhy zpetne rozebiratelny s ockem (prisroubujes kamkoliv nebo staci povesit) a jedny s "bodakem" co se presne vejdou do direk treba na hdd, ale kde jsem je koupil to uz si nepamatuju (mozna mi je nosil clovek z Frigery). Nejsou tak ostry jako ty obycejny, jsou celkem siroky (v pomeru k delce), docela by me zajimalo jestli se daji nekde koupit, v Baumaxu/Obi apod. jsem je nevidel. Momentik, zkusim je najit a vyfotit...

edit: tak ty rozebiraci s ockem nemuzu najit :thumbdown
IMG_0615.JPG
VLAN (656)|2.1.2010 14:45
[quote=Richmond;332924]Covece ja tenkrat koupil takovy dlouhy zpetne rozebiratelny s ockem (prisroubujes kamkoliv nebo staci povesit) a jedny s "bodakem" co se presne vejdou do direk treba na hdd, ale kde jsem je koupil to uz si nepamatuju (mozna mi je nosil clovek z Frigery). Nejsou tak ostry jako ty obycejny, jsou celkem siroky (v pomeru k delce), docela by me zajimalo jestli se daji nekde koupit, v Baumaxu/Obi apod. jsem je nevidel. Momentik, zkusim je najit a vyfotit...

edit: tak ty rozebiraci s ockem nemuzu najit :thumbdown[/quote]

Ty vypadaj slušně, ale většinou stačí obyčejné se kterými se dá dosánou hodně dobrého efektu. Jinak já když potebuju přidělat kabely k šasi tak nejdřív pásek ptánu např dírou u 5,25 pozice a pak stáhnu, má to dobrý efekt a stáhne to docla slušně kabely ke straně.
Mintin (98)|2.1.2010 22:40
Já používám taky vázací pásky ovšem na suchý zip a ty se mi osvědčili velice dobře na můj OEM Seasonic :-)..Ale za boha nevim link,vím že to jsou "Akasa",ale také nevim kde sem je už kupoval,ale vypadají i hodně dobře ;)..

EDIT:Tak jsem to přeci jen našel ;-)...
http://www.azobchod.cz/cgi-bin/model.pl?km=46015&nazev=AKASA%20souprava%20na%20svazov%C3%A1n%C3%AD%20kabel%C3%B9%2C%20such%C3%BD%20zip%20AK-TK-02

no nevypadají dobře?:D
VLAN (656)|3.1.2010 09:29
Tyhle stahovací pásky jsou dobré, podobné přibaluje ke svým zdrojům Enermax, ale pevnější řešení je stahovací páska. Suché zipy jsem použil do starého PC ve kterém mám LC Power zdroj který nemá tuhé kabely. Suchý zip jde sice kdykoliv rozepnout, ale já mám stejně větší jistotu ve stahovacích páskách a ty suché zipy pužívám třeba na kabely za stolem, od reproduktorů a monitoru aj., prostě tam kde to častěji rozundavám(kvůli luxuvání za stolem atd.