Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nechce se zapnout PC

phenix.com (9)|1.1.2010 18:42
Potřeboval bych poradit mám počitač, kterej mi nechse naběhnout když ho chsi zapnout tak se neroztočí ani ventylátory ani nepipa a někdy zase naskočí a funguje normálně ale pak zase nejde zapnout a zapnout jde tak 1 z 10. zdroj jsem zkoušel jinej tím to nejni. můžetemi poradit čím to může byt nebo jak skusit zjistit závadu počitače? díky moc za radu
StD (1963)|1.1.2010 18:48
Hmm, mimo učebnici pravopisu bych doporučil zkoušet startovat obyčejným šroubovákem na patřičných pinech desky, jestli není v háji jen to přiblblé plastikové tlačítko "Power" na skříni... což je celkem běžná závada u levných a starších strojů. :thumb
speedsnail (4876)|1.1.2010 19:10
Já bych laikům podobného ražení tedy šroubovák v blízkosti jakýchkoli kontaktů v PC používat moc nedoporučil, ale pravdou je, že pokud PC jen nejde zapnout (nereaguje na tlačítko), ale jinak funguje zcela bez problémů může být závada opravdu v něm. Případně ve zdroji, ale to už bylo částečně vyloučeno.
StD (1963)|1.1.2010 19:13
[quote=speedsnail;333130]Já bych laikům podobného ražení tedy šroubovák v blízkosti jakýchkoli kontaktů v PC používat moc nedoporučil...[/quote]

Máš recht, ale je to jen první krok, jak vyloučit to tlačítko jako příčinu. Lepší desky mají samozřejmě pro tyto účely spinač záložní (třeba na DFI ho mám).
phenix.com (9)|1.1.2010 19:30
No pravopis nejni moje silná stránka to uznavám piny jsem taky zkoušel to už mě taky napadlo uplný laik nejsem ale stímhle si nevim už rady je to pentium 4 s asus deskou a integrovanou grafikou to jsem zapoměl napsat
StD (1963)|1.1.2010 19:33
[OT]No tak to už mě nic jiného hned tak nenapadá a budeš muset počkat na "odborníky přes Asus". ;)[/OT]
Deee-aN (3834)|1.1.2010 19:35
Zkoušel jsi i CLEAR_CMOS? Eventuálně bych, až to naskočí, otestoval paměti https://www.svethardware.cz/zaklady-diagnostiky-pocitacu/27830-4
pas!k (3765)|1.1.2010 19:37
[quote=phenix.com;333113]Potřeboval bych poradit mám počitač, kterej mi nechse naběhnout když ho chsi zapnout tak se neroztočí ani ventylátory ani nepipa a někdy zase naskočí a funguje normálně ale pak zase nejde zapnout a zapnout jde tak 1 z 10. zdroj jsem zkoušel jinej tím to nejni. můžetemi poradit čím to může byt nebo jak skusit zjistit závadu počitače? díky moc za radu[/quote]

Aspon napis o jakou sestavu se jedna ..
Richmond (8084)|1.1.2010 19:42
[quote=StD;333149][OT]No tak to už mě nic jiného hned tak nenapadá a budeš muset počkat na "odborníky přes Asus". ;)[/OT][/quote]
Na me se cekat nemusi, cert nikdy nespi (hlavne bych si tipnul na MSI) ;)
phenix.com (9)|1.1.2010 19:43
clear -cmos jsem nezkoušel tak ten ještě skusim a pak teda skusim otestovat tu paměť jak naběhne zatím dík moc pak se ozvu jak to dopadlo
scratchy27 (315)|1.1.2010 19:47
Asi Tě zklamu, ale na 99% ti odchází základní deska. Něco podobného se mi kdysi stalo na ASUS A7V600-X. Chovalo se to hodně podobně, počítač najel jen po dlouhém přemlouvání na několikátý pokus. Pak fungoval bez problémů, tedy až do dalšího zapnutí.
Tenkrát jsem zkoušel spoustu možností, jiný zdroj, cpu, paměti dokonce i recap kondíků a nic nepomohlo... prostě, když křemíkový nebe zavolá... :-(
StD (1963)|1.1.2010 19:57
[quote=scratchy27;333164]Asi Tě zklamu, ale na 99% ti odchází základní deska. Něco podobného se mi kdysi stalo na ASUS A7V600-X. Chovalo se to hodně podobně, počítač najel jen po dlouhém přemlouvání na několikátý pokus. Pak fungoval bez problémů, tedy až do dalšího zapnutí.
Tenkrát jsem zkoušel spoustu možností, jiný zdroj, cpu, paměti dokonce i recap kondíků a nic nepomohlo... prostě, když křemíkový nebe zavolá... :-([/quote]
...ještě ti tam chybí zatlačení na CMOS BIOSu, to jen k těm "předsmrtným křečím" MoBo. :thumb