Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Co chci upgradovat: Procesor + základní deska

    Aktuální konfigurace: P4 3.06 lga775 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro; PX6600GT Ee128mb DDR3; DDR2 Kingston 800mhz 2x1024MB; Asus p5gdc deluxe 915p

    Další komentář: Pc s nižší spotřebou (cpu do 65w)
    uvažované CPU:
    -E8400 + deska DDR2 + moje ram, + kdyby šel tak můj chladič cpu
    -Phenom II X3 705e + deska AM3 s DDR3, mé paměti bych vyměnil za DDR3, využil bych integr GPU nejlépe hd4200 (protože jsou Gdesky levné) jinak normalní desku s mou původní GK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Na co by měla být sestava určená? Bude se uvažovat pozdější nákup GK v případě desky s int. grafikou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dobrý otázky. Přimlouvám se za odpověď...

    První nástřel bych viděl takhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...2X01SFB01SBS01
    Ale je to možná trochu mimo zadání - procesor je 95W a stojí to o pár set víc.
    Ale podle:
    http://www.tomshardware.com/reviews/...3,2452-12.html
    má ten procesor v idle přinejmenším stejnou spotřebu jako phenom, a v zátěži značně vyšší výkon (+1 jádro a plus frekvence) a je levnější. Podtaktováním by se při srovnání výkonu s tím phenomem dala i srovnat spotřeba v zátěži - ale pro "skutečnou spotřebu" navíc evidentně neherního pc je důležitá spotřeba v idle.

    Teď deska - to co jsem vybral je dražší, ale s víc pamětí (a míň žeroucí DDR3) a se slušnou grafikou. Nepočítá to s upgrade grafiky (to by se hodila full ATX deska).
    Pokud bys chtěl časem upgraovat grafiku, pak bych bral jednu z tědle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIT5N
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M0972OIQGZ
    podle toho, jestli bys chtěl kupovat teď ddr paměti, nebo bys chtěl opravdu šetřit a dokoupit jen jeden 2GB dimm (a nechat si ty 2x1GB).

    No a pak ještě je otázka chladiče - boxy pro AMD bejvaj hlučný, čili pokud bys chtěl tichej komp, tak by to chtělo aspoň freezer, nebo na kancelářinu ideálně pasivně ninja (popř. mini). Ale to jsou další stovky - je otázka kolik na to máš a jaký jsou priority.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    PC slouží hlavně pro surfování, + kancelařské práce, semtam nějaká hra...
    nejraději bych používal mojí současnou GK přecejen má DDR3 128 tak by snad měla být výkonnější než nějaká integrovaná HD4200. (nyní přenášíme obraz na tv přes cinch a v budoucnu by se možná dal využít i HDMI, kdyby byla lcd tv)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od mikos22 Zobrazit příspěvek
    PC slouží hlavně pro surfování, + kancelařské práce, semtam nějaká hra...
    nejraději bych používal mojí současnou GK přecejen má DDR3 128 tak by snad měla být výkonnější než nějaká integrovaná HD4200. (nyní přenášíme obraz na tv přes cinch a v budoucnu by se možná dal využít i HDMI, kdyby byla lcd tv)
    Tak jestli je to tak, tak si můžeš koupit třeba Gygabite 785 G, s integrovanou ATI 4200, K němu můžeš koupit Phenom X2 545 a 2GB DDR3 paměti, budeš na ceně kolem 5 tis. a budeš vlastnit PC které zvůádně i nějaké jednodužší hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    IMHO 4200 nebude o moc pomalejší než 6600 (aspoň ta s osazenym sideportem). Spíš je otázka, jestli ti stojí za tu nižší spotřebu elektřiny si připlácet za dražší desku.
    Jestli je ta 6600 v idle tichá, tak bych ji asi zatim nechal a koupil jednu z těch 770 desek a ušetřený peníze dal do chladiče.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Já trochu rozvedu tu variantu s Intelem.
    Tady bych Ti asi doporučil asi : http://www.alza.cz/procesor-intel-co...00-d109061.htm, je o dost levnější než E8400 a při práci pro kterou sestavu využíváš rozdíl stejně nepoznáš (s tou 6600 ani ve hrách). Navíc se dá velmi dobře nataktovat Chladič můžeš v klidu použít ten co už máš, E7xxx řada je na chlazení báječná :-)
    U desek asi nemá smysl brát nějaký hi-end, proto bych sáhl po mnou osvědčených Gigabytkách, třeba : http://www.alza.cz/gigabyte-ep45-ud3lr-d104472.htm, paměti můžeš použít ty co u máš

    Nekamenujte mě, hold mám radši Intel , než AMD
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    scratchy27: Děláš si srandu? To C2D je přibližně na stejné výkonové úrovni jako Athlony II, které ovšem začínají na 1300kč a končí přibližně na této ceně s 4 jádrovými modely
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    scratchy27: Děláš si srandu? To C2D je přibližně na stejné výkonové úrovni jako Athlony II, které ovšem začínají na 1300kč a končí přibližně na této ceně s 4 jádrovými modely
    Čekal jsem kdo se ozve, ale to neměl z mý strany to neměl být začátek flamu. Jen návrh pro tazatele, který sám s podobnou variantou přišel... To jestli jsou Athlony za 1300,- stejně výkonné jako C2D za 2600,- je mi BTW jedno. Pro mě je to prostě léty osvědčená značka, která mě nikdy nezklamala a za kterou si rád připlatím
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    V situaci ve které se uživatel nachází a na co PC potřebuje mi příjde výměna za DDR3 poměrně zbytečná.

    Já bych navrhoval v bazaru koupit nějakou P35 desku (cca 800,-) a k tomu slušné C2D (1200,-). Měl by ses vejít do 2tisíc, využiješ stávající paměti, chladič i grafiku a výkon bude násobkem stávajícího procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    DDR2 přeci využije i u AMD, pokud bude chtít - jde jen o to, že 2GB paměti jsou už imho málo (obzvlášť na OS od visty výš, a ani moderní linuxový distra nevyjímaje). Takže rozhodně doporučuju upgrade na 4GB.
    A když už kupovat paměť, tak se už o výměně dá uvažovat. I když koupě jednoho 2GB či 2x1GB DDR2 je finančně dosti lepší varianta, tak pokud je cílem postavit PC, co málo žere, tak i investice do DDR3 smysl má - teda aspoň pokud ten PC běží často a platí si elektřinu (2moduly DDR3 ku 4DDR2 bude efektivní rozdíl někde kolem 5W) - a navíc lepší přetakt díky míň modulům. Ale pokud se šetří, tak souhlas s DDR2.

    Nákup bazarový P35+levný C2D taky neni vůbec blbej nápad - spousta lidí se ho zbavuje, takže je to slušnej výkon za levno. Koupi novýho C2D bych dosti nedoporučoval (horší výkon za stejný prachy a navíc platforma bez jakékoli budoucnosti)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Primlouvam se za bazarovy nakup. Koupil jsem P35 desku s E2140 za 1200 Kc. Kdyz das malinko silnejsi CPU, treba sezenes E5200 tak se muzes dostat tak na 1700. Pameti, chladic a grafiku mas. 6600GT zas tolik nezere... Urcite ti neusetri za zivostnost sestavy ty 3300 na elektrine.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Primlouvam se za bazarovy nakup. Koupil jsem P35 desku s E2140 za 1200 Kc. Kdyz das malinko silnejsi CPU, treba sezenes E5200 tak se muzes dostat tak na 1700. Pameti, chladic a grafiku mas. 6600GT zas tolik nezere... Urcite ti neusetri za zivostnost sestavy ty 3300 na elektrine.
    Za zbylé peníe by mohl dokoupi třeba výkonější grafiku. Ale to je jen úvaha, protože jsem se nikde nedočetl jaký je v sestavě zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    6

    Zdroj mám Fortron 500W
    jinak ta bazarová varianta se mi velmi zamlouvá,
    nyní redukuju počet domácích PC (amd3200+, p4), takže vytěžené peníze by mi nebylo líto investovat... a tu spotřebu už jsem bral jako + záminku proč upgradovat,
    pač po maturitě bych šel asi na baňskou a tam uz bych nejspíš potřeboval NB
    btw sem si vsiml za 800kč kup teď:
    MSI P35 NEO-FI http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4207P01608MJLF
    což je celkem zajímavá cena...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Radsi bych to koupil od nekoho z fora. Na aukru je to vetsinou drahy, navic je to tam samej fiskus bez zaruky, desky na prvni pohled v haji bez baterek apod...

    no ale tenhle konkretni inzerat vypada celkem duveryhodne...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58