Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Utáhne Corsair HX520 tuto sestavu?

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    Dobrý den,

    mám zdroj Corsair HX520 a brzo upgradnu grafickou kartu na GTX 280 OC edice z 607Mhz jádro na 670Mhz.
    V počítači mám 2 pevné disky, 1 DVD a dva 12cm větráky.

    Momentálně mám procesor C2D E6550 taktnutý na 2,8Ghz.

    Jak jsem se dočetl s grafickou kartou by si snad můj zdroj Corsair HX520 měl poradit, rád bych ale koupil i lepší procesor a rozhoduji se mezi dvoujádrem E8X00, které bych podle možností zdroje nechal na cca 3Ghz ale raději bych ho taktnul na cca 3,2-3,6Ghz nebo čtyřjádrem, se kterým bych se rád dostal na cca 3-3,2Ghz.

    Zajímalo by mě, jak by si zdroj s tím přetaktovaným dvoujádrem případně čtyřjádrem poradil.

    Předem díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Zdroj to utáhne s prstem v nose jak po přetaktování, tak i výměně za žravější procesor či kartu Ovšem tu kartu bych si rozmyslel a stejně tak bych se poradil ohledně upgradu procesoru. Na upgrade sestav zde máme speciální vlákno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    Díky za odpověď, karta už je koupená jen čekám až příjde. Vím, že teď frčí Ati 58xx, ale pořád jsou dost drahé a mě šlo taky o fyziku a čekat na Fermi za 8000,- se mi nechtělo, když se mi naskytla příležitost mít tuhle OC verzi 280ky za dobrý peníz.

    Vzpoměl jsem si, že existují kalkulátory a našel tento http://extreme.outervision.com/PSUEngine
    když tam dám čtyřjádro a přetaktuju ho na 3,2Ghz, tak se mi to v 90% peaku dostane na cca 413W s dvoujádrem na 3,6Ghz jsem na 381W. S 80% garancí Corsairu bych měl mít garantovaných 416W, to 4 jádro by bylo úplně na hraně, mám z toho trochu obavy.. při 100% peaku přetahuju s obojím. Netuším jak často se počítač dostane do peaku. Ten jeden disk v podstatě pořád zahálí, dvdčko taky, větráky se točí tak napůl ale při přetaktování by se asi provětraly víc a grafická karta bude dostávat taky zabrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Na ten kalkulátor nemůžeš spoléhat, vyhazuje blbosti. Jestli mi nevěříš, najdi si testy kde se tento procesor a karta objevuje Zdroj to zvládne levou zadní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Přesně tak, ty kalkulátory jsou hodně informační, jinak řečeno jsou hooooodně naddimenzovaný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    OK pánové, děkuju za rady a zkušenosti, dám na vás. Něměl jsem čas víc hledat v sestavách, tak jsem se raději zeptal. Nebyl jsem si jistý, jestli jednoho rána nenajdu kompu bez zdroje a s cedulkou "Tohle napájet nebudu, sbohem!"
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Corsair HX520 a regulace otáček
    Od Janeks v sekci Zdroje
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-02-2009, 13:24
  2. Corsair HX520 - smrt ve spánku
    Od happymaster23 v sekci Zdroje
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 23:26
  3. Zapojení Corsair HX520
    Od Brecht51 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-08-2008, 12:25
  4. corsair hx520 - vrceni vetraku
    Od Loli v sekci Zdroje
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 15:14
  5. Jaký zdroj utáhne tuto sestavu.?
    Od Withman v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-06-2007, 21:00