Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafická karta problém

Saturas (3)|3.1.2010 15:13
Mám kartu asus x1600 series už asi rok, donedávna pracovala jako hodinky, ale pak mi začaly padat hry a tedka si už nedokáže poradit ani s NHL 2001
Při spuštění mi to pochvilce padne a změní se mi rozlišení na minimální, poté když ji chci zase spustit hodí hlášku
Your 3D accelerator card and/or your video card could not be initialized properly. Please update the drivers for your 3D and/or video card. Contact your manufacturer to obtain the latest drivers.
neboli
3D akcelerátor karta a / nebo grafické karty nemohl být inicializován správně. Prosím aktualizujte ovladače pro 3D a / nebo grafické karty. Obraťte se na výrobce získat nejnovější ovladače.
Můžu ji ještě nějak zachránit nepo je s ní ámen ??
speedsnail (4876)|3.1.2010 15:16
Co teploty, jaké je chlazení karty a celkově skříně?
|Mio| (1333)|3.1.2010 19:08
Presne tak nejspis se prehriva, otevri skrin, vem si vysavac a zbav celej komp prachu, pak jeste rucne vycistit vsechny vetracky a chladice. Samozrejme obzvlast ten na grafice a procesoru.
hl.hl (1387)|3.1.2010 19:49
[quote=|Mio|;333923]Presne tak nejspis se prehriva, otevri skrin, vem si vysavac a zbav celej komp prachu, pak jeste rucne vycistit vsechny vetracky a chladice. Samozrejme obzvlast ten na grafice a procesoru.[/quote]

Jj, ono pro zacatek staci i otevrit skrin a normalnim stolnim vetrakem foukat do skrine. No a pokud se to timto zlepsi, tak muzes pokracovat v reseni timto smerem.
Error666 (38)|3.1.2010 20:46
Ehm a skusal si ten ovladac odobrat, vyčistit po nom odpadky napr cez DriverSweeper a nahodit najnovsi alebo ten isty kt. je na stránke výrobcu tvojej karty alebo čipu??? Mne sa raz objavila podobna hlaska ale to az potom co som odstranoval nejake utility ktore robili s grafickou a preinstalovanie ovladacov pomohlo. Typol by som ze sa ti nejako posral ovladac.
bexxx (85)|4.1.2010 18:26
Jak píše Error,nejdřív zkus nainstalovat nové ovladače a pak mužeš zjišťovat co dál.
To jestli se katra hřeje,mužeš zjistit nainstalováním nějakého prográmku kterej zobrazí teplotu,třeba GPU-Z a podobné.