Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: asus m4a78-pro a paměti corsair

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    Dobrej den přeji mám menší problem ne nic važneho ale i tak mě to trochu štve mám zakladní desku asus m4a78-pro a paměti corsair 2x 1gb cl4 44412 a udajně maj pracovat na 2.1V a procesor amd athlon5200+ jenže paměti mi jedou jen na 760Mhz a ani když ručně nastavím na 800Mhz 2.17Vkrokovaní mi jde jen o 0.09V takže se nemohu trefit na 2.1V časovaní nastavim na 44412 cl4 ale stejnak mi je frekvence stejna i když časovaní je změněno na 44412 a napjetí jde tež na nastavení v biosu,nevíte co stím nebo jak v teto desce zapnout EPP?za každou radu budu vděčen
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tušim tydle athlony musej mít frekvenci jako nějakej násobek základní frekvence (z který se odvozuje i CPU). Takže těch 760 je asi normální. Vzhledem k tomu, že to na výkonu neni poznat, tak to neřeš, naopak napájení nastav o něco níž a aspoň Ti to nebude tak topit, 2.1V je poměrně dost.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    no od vyrobce u těchto pamětí udava napajení 2.1 při 44412 a při frekvenci 800MHz a neni to kuli tomu že mám cpu kterej je určenej do socketu am2?myslíš že se to změní když tam dam athlonaII 4x 620?jestli třeba ta 5200+ neumí nasobič pro ram a proto ta niší frekvence kuli niší nasobiči?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    5200+ mi bez problemu, ovsem na chipsetu AMD, jel na 4-4-4-12 800MHz. Takze bych tipnul bud divny chovani chipsetu, nebo BIOSu.

    To napeti nastav tak aby se realne ktere ukazuje napriklad speedfan co nejvice blizilo tem 2,1, muzes zkusit i o neco malo mene, pokud zustanou stabilni. Deska ti i pres vsechna nastaveni nikdy neda presne to co nastavis a ani presne 2,1 V
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Toto je úplne bežné u amd procesorov AM2 s násobičom XX,5 - predpokladám, že máš brisbane 200x13,5 ..
    Pokiaľ ti ide o to, aby ramky bežali na tých 800MHZ, musíš zvýšiť takt procesora CPU Host frequency...

    Ale vôbec by som to neriešil, možno maximálne znížil časovanie na 4-4-4-11 (a otestoval stabilitu) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    mám pravě brisbane mám ale zejtra si jdu pro athlonaII 620 tak jsem zvědav jestli to bude stejne nebo ne.každopadně děkuji,s jinou deskou a s jednojadrovým procakem mi to jelo po přetaktovaní až na 1000Mhz ty paměti tak aspoň vím že máj rezervu dam vědět jak to dopadne jinak děkuji a chtěl bych se zeptat ta má zakladní deska podporuje EPP pro paměti?je to asus m4a78-pro
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jelikoz je radic pameti integrovan v procesoru tak EPP musi podporovat procesor jestli se nemylim. Coz ten novy bude.

    Jestli se mylim tak se omlouvam, ale snad ne. Zeptej se spis googlu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    EPP je nastvaba SPD, jsou v nem ulozeny profily (casovani, voltaze apod.), musi mit podporu chipsetu (vsechny plnohodnotne od nForce 590), na AMD/Intel chipsetech je nutne nastavit si casovani sam manualne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    3

    aha tak dík to jsem chtěl vědět jestli mi to podporuje nebo ne a asi ne no,ale je divne že i když v biosu nastavím voltaž a ručně frekvenci tak stejnak to jede na niší frekvenci i kdy to neni nic hrozneho teda ale stejnak
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    To neni vina pameti, ale "polovicniho" nasobice cpu. Leda ze bys dotaktoval pres fsb (210-215MHz)


    viz. http://www.tomshardware.com/reviews/...ts,1258-9.html
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-01-2010 v 20:47
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Corsair Force GT - SSD se synchronní NAND pamětí
    Od froxic v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-11-2011, 13:17
  2. DDR2: osazeni pamětí na MB Asus M4A78-EM
    Od mivot v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-07-2010, 16:52
  3. virtual PC-XP mode na Asus M4A78-EM
    Od mivot v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 09:59
  4. DDR2: Paměti Corsair
    Od Stenby v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 23:26