Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

i7 860+P55A-UD3R - pískání při C1E

Gouranga (699)|5.1.2010 02:47
Ahoj, jsem tu s dalsim problemem, a to je piskani (nejspis desky - zdroj snad ne) pri necinnosti pocitace po zapnuti C1E. Je to neco mezi piskanim a elektrickym bzucenim (v nahravce to zni jak orezavatko).
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(dva mp4 soubory s nahranym zvukem a paradnim videem :))
co jsem zpozoroval, je to, ze jak deska meni faze napajeni (6 LEDek), tak to meni dost casto - rychly poblikavani, ale kdyz je C1E vyply, tak to neblika a prechazi klidne.
Celkove me moc primo o C1E nejde, ale nejak jsem vypozoroval (i misty vycet), ze kdyz je C1E vyply, tak nejede turbo boost pri pouziti 1-2 jader (maximum je 2.9GHz jako pri zatezi vsech 4 jader).

zavercna otazka teda je - je to na reklamaci? nebo existuje nejaky lepsi reseni? predem diky vsem za info

HW:
i7 860
GA P55A-UD3R
Corsair HX620
Win XP SP3
62kokos (156)|5.1.2010 09:47
Já mam podobný problém:je to šelest až písknutí.Zjistil jsem , že ty zvuky jdou se zdroje.Zdroj mám Fortron GLN Blue Storm II 500W, zkoušel jsem i jiný zdroj Seasonic SS-400ET a je to stejné.Toho Fortrona jsem rozebral a zjišťoval odkud zvuk jde,není to žádná cívka, kondenzátory,diody ani tranzistory ale zvuk jde od plošného spoje tam jak jsou naletované napájecí kabely.Další moje zjištění je, že po vypnutí funkcí v biosu :C1E a C3/C6/C7 je po šelestu.Moje deska je GA-P55-UD4.
Gouranga (699)|5.1.2010 11:38
aha, tak dekuji za ponekud nepotesujici info :)
pokusil jsem se tedy dostat zdroj ze skrine (prace pro osobu se 3 az 4 rukama) a otestoval C1E a opravdu to slo z nej a jak to tedy vypada, tak to neni zalezitost tohohle jednoho zdroje, ale asi mnohem vice zdroju mnoha vice znacek. a jelikoz zdroj opravdu nemam chut reklamovat (dost pravdepodobny, ze by to pretrvalo), tak to vypada ponekud neresitelne. ale pokud tu je nekdo dalsi s podobnym problemem a jinim resenim krom vypnuti C1E a tim omezenim turbo boost, budu vdecny za jakekoliv dalsi info..
DrZelenka (2491)|5.1.2010 13:42
[quote=Gouranga;334320]aha, tak dekuji za ponekud nepotesujici info :)
pokusil jsem se tedy dostat zdroj ze skrine (prace pro osobu se 3 az 4 rukama) a otestoval C1E a opravdu to slo z nej a jak to tedy vypada, tak to neni zalezitost tohohle jednoho zdroje, ale asi mnohem vice zdroju mnoha vice znacek. a jelikoz zdroj opravdu nemam chut reklamovat (dost pravdepodobny, ze by to pretrvalo), tak to vypada ponekud neresitelne. ale pokud tu je nekdo dalsi s podobnym problemem a jinim resenim krom vypnuti C1E a tim omezenim turbo boost, budu vdecny za jakekoliv dalsi info..[/quote]

Parkrat vyreklamuj ,vratej ti penize a muzes koupit jinej :)

Sice tomu az tolik nerozumim,ale podle popisu C1E ma urcity naroky na napajeni (casto meni odber, ...) a zdroj proste pri danych narocich piska, takze bych necekal, ze to pri zachovani C1E prestane piskat :( Muzes zkusit pre/podtaktovat a pohrat si s napetim (zmeni to naroky na zdroj) a treba to pomuze.
Gouranga (699)|7.1.2010 11:03
[quote=DrZelenka;334348]Parkrat vyreklamuj ,vratej ti penize a muzes koupit jinej :)

Sice tomu az tolik nerozumim,ale podle popisu C1E ma urcity naroky na napajeni (casto meni odber, ...) a zdroj proste pri danych narocich piska, takze bych necekal, ze to pri zachovani C1E prestane piskat :( Muzes zkusit pre/podtaktovat a pohrat si s napetim (zmeni to naroky na zdroj) a treba to pomuze.[/quote]
tak pri pevne danym napeti se to zda se nepiska, ale zas se mi pri tom nepodarilo rozjet turbo boost.. ono to samo vubec funguje nak zvlastne :)
reklamace asi neni moc pravdepodobna, protoze mesic bez zdroje s vysledkem "zavana se neprojevila" neni moc lakavej - natozpak opakovane :)
jeste si s tim casem pohraju, diky tedy za info.