Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Nastaveni Wi-Fi

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, Nevim si rady s jednou takovou zapeklitou veci......Mam doma dva routery a potrebuju u nich udelat premosteni (Bridge), ale porad se mi to nejak nedari...

    Je to modem ZyXEL P660HW http://www.cz.o2.com/techzona/koncov...el_p660hw.html a Huawei EchoLife HG520i http://www.cz.o2.com/techzona/koncov...fe_hg520i.html

    Ten Zyxel je zapojen do zasuvky a potrebuju udelat premosteni na ten Huawei abych z nej mohl provozovat Wifi v baraku.

    Nedelal to nekdo z Vas s temito modemy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Pokud nepotřebuješ všechny ethernetový porty, tak je nejjednodušší vypnout na tom druhym routeru dns, nastavit pevnou ip a píchnout ten druhej router do lan zdířky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Do lan zdirky tezko, potrebuju aby to bylo bezdratove.
    Nastavit pevnou IP (kterou). Je to internet vod O2, tam je to pred DNS server.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Aha, tak prosímtě nejlíp nakresli jasně jak to vlastně chceš mít zapojený - hezky obrázek odsud jde internet po tomhle médiu/vzduchem, tady mam todle zařízení, tady mám támdleto, internet chci mít tady a tady a chci se připojovat tím a tím...
    Protože z toho cos napsal to vůbec není jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    jj, ja to radsi napisu...
    Takze ten Zyxel je zapojene kabelem do zasuvky (kde je net O2), odtud chci bezdratove udelat Bridge na ten Huaewi abych ho mohl provozovat jako AP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A dál chceš mít net taky bezdrátově? Pak to nejde - každá krabička umí bezrdrát buď přijímat, nebo posílat dál.
    Teda kecam, jde, ale musely by obě zařízení umět WDS a navíc bejt spolu kompatibilní a v drtivý většině nejde užít WPA (a mít wifinu bez WPA dost nedoporučuju). Takže ve výsledku spíš nejde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No jasne, chci pak dal mit net bezdratove, konkretne free hot spot s wpa nebo wep klicem.

    Doma to mam udelany tak ze mam server, posleze do Lanu zapojenej jeden router (bridge), na druhej router a z toho mam bezdrat v celym baraku. Myslel jsem ze todle nastaveni bude stejny, ne-li podobny. Pouzivam dva totozny D-link a mam tam WEP
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Nejsem si jisty jestli ten Huawei toto umi. Presne tak jak to chces to mame doma, ale misto Huawei mam AirLive WL-5460AP v rezimu tusim universal repeater.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No vim ze oba maji bud moznost Routing nebo Bridge. Tata mi rikal, ze pokud maji nastavenej Bridge, tak by to melo normalne fungovat. Ale proste mi to nejde nastavit. Mozna by bylo nejlepsi zavolat na O2 linku, maj tam technicky, sice je to za prachy, ale oni to prece budou vedet, a kdyz to bude mozny, tak me presne popisou co mam udelat a co nastavit,ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Bridge znamená, že mezi wireless a WAN a LAN porty se neprovádí NAT. Ty co chceš, aby to opakovalo signál z wifi zpět na wifi. To běžně routery neuměj (byŤ evidentně některý ano). A naO2 ti nikdo nic neporadí, to si piš, tam Ti řeknou ať restartuješ router maximálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    EE, prej na O2 maji specialni linku kde ti reknou presne co a jak nastavit. Podle toho na co to chces. Kamos tam takhle volal. Ale kostuje to asi 10kc za minutu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele bhujanga
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    62

    Neviem ci som spravne pochopil ale ak by si potreboval poradit s nadstavenim WDS pre Zyxel P660HW-T3 rad sa podelim o skusenosti (snad to nebude az tak odlisne od T3v2). Neviem ale ako je to v O2 firmware co sa tyka konfiguracie (ci je to rovnake alebo podobne ako pre original Zyxel firmware).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od bhujanga Zobrazit příspěvek
    Neviem ci som spravne pochopil ale ak by si potreboval poradit s nadstavenim WDS pre Zyxel P660HW-T3 rad sa podelim o skusenosti (snad to nebude az tak odlisne od T3v2). Neviem ale ako je to v O2 firmware co sa tyka konfiguracie (ci je to rovnake alebo podobne ako pre original Zyxel firmware).
    Ok, necham si rad poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ty ti nanejvejš poraděj jak nastavit router pro základní přijmání internetu. Tam určitě seděj lamy, který o tom věděj tolik, co ty, akorát jim někdo napsal na papír postup...
    A pochybuju, že na to co chceš jim někdo postup napsal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ty ti nanejvejš poraděj jak nastavit router pro základní přijmání internetu. Tam určitě seděj lamy, který o tom věděj tolik, co ty, akorát jim někdo napsal na papír postup...
    A pochybuju, že na to co chceš jim někdo postup napsal...
    No tak ja tam volal, poradili mi zakladni nastaveni routeru, prijimani internetu a tak.Tohle je zdarma. A kdyz mas specialni dotaz tak ti daj cislo na technickou- placenou linku kde ti primo poradit presne. No to sem teda zvedavej, asi tam zejtra zavolam a optam se
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nastavení AP
    Od pepples v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-07-2014, 18:33
  2. Nastavení Pc
    Od mikel44 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 19:23
  3. Nastavení WDS
    Od wOJi v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2009, 15:47
  4. Nastavení RAM a CPU
    Od Kozouš v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-02-2009, 12:17
  5. Nastavení Wi-Fi
    Od panpelisek v sekci OS Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-10-2008, 22:51