Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

škubání během hraní her

Commanderwar (577)|6.1.2010 21:38
Zdravím bando mám dotaz možná hloupí.

Hraju napriklad Fallout 3., COD 6 napriklad
Hraju to na plny detaily, proste ultra nastaveni. jediny co sem musel vypnout je AA u Fallouta

Behem hrani mám krasnych 40 - 50 FPS
Ale o co mi jde...co zpusobuje takovy to škubnutí pokud s postavou se rychle otočim....kdy napriklad FPS poklesne klidne až k 25..než se zase stabilizuje na 50

Je to nedostatkem pameti grafiky nebo RAM???

Ja vim že bych mohl napriklad snižit detaily, ale spíše me zajima...jak zvyšit vykon
i když Ram mam 4GB,..myslite že by napriklad pomohlo udelat další pamet napriklad s Flashky???
dzandra (1368)|6.1.2010 21:44
Opět použiju křištálovou kouly, ale nezobrazuje mi tvou sestavu. Jinak nevím co ti připadá na 25fps špatných , když se otočíš o 180. On to otočený , taky krape dost zatíží cpu i gpu.
Commanderwar (577)|6.1.2010 21:48
Sorry ja myslel že ji mam v popise

CPU e8200 2,66
GPU 8800 GT 512 mb
RAM 4GB
OS Vista Home 32 bit

nojo ale ten skok je strašny.....primo vysirajici...když to spadne v setine vteřiny o polovinu.....a to pak když se ma človek behem přestřelky dost otaček....tak ty zaškuby maji na svědomi že človek nezamiři dobře
johny__g (6387)|6.1.2010 21:58
Neodpustím si to:

A pomalu se otočit můžeš? :D
Commanderwar (577)|6.1.2010 22:07
jasny že jooo:)....když neni stres:))..a nejsem pod nepřátelskou palbou.)...ale neni čas se otačet pomalu:)

jen me zajimalo.....zda pomuže zvyšeni pameti napriklad udelani dalši pameti s flashky.)...protože pamet na grafice nezmenim že:)
Richmond (8084)|6.1.2010 22:44
Problem v mnozstvi ram na gk nebude, cod 6 (teda jestli je to modern warfare) neni vubec narocna hra (ja to hral na 320mb na vetsim rozliseni a bez skobrtnuti). Mozna je to uplne mimo, ale co fragmentace disku? :notsure Teda jestli mrka hdd ledka pri otaceni....
filipdostal (15)|7.1.2010 17:54
cau...hej dela mi to taky u Cod 6...a take u kazde hry s otevrenym svetem newim cim by to mohlo byt....zformatoval jsem disk a zkontroloval ho v testech... dal jsem zkontroloval grafu,procal,pameti, nainstaloval znovu system....hodil jsem nejnovejsi ovladace....

a dela mi to porad...newite cim by to mohlo byt?????

Moje sestava:
Windows 7 32 bit
C2D E7200 2.53 GHz
2 GB Ram ------chci dokoupit dalsi 2gb ram..... mozna to pomuze
Asus EAH5770
ep43-ds3
Commanderwar (577)|7.1.2010 18:44
je to tedy asi tim že proste pamet, či grafika musi ten otevřeny svet načist budovy stromy..všechno..a když se prudce otočiš..musi načist uplne jiny prostředi

a ten stary obraz tedy vymaže....a když se otočiš zpatky...tak ho zase musi znova načist (vygenerovat)

je to tedy takto???...
filipdostal (15)|7.1.2010 20:00
jo proste jakoby se nestihala nacitat...jinak kdyz nehybu mysi tak je 90+fps

asi je to tou malou pameti......jak mi dojdou vyzkousim je a snad to bude lepsi
Dojigiri (1629)|8.1.2010 10:54
Ono to nemusí imho být tím "načíst" (pokud má dost paměti), ale spíš podle mě "vypočítat" (vyrenderovat) obraz, kterej se při otočení kompletně změnil. Pokud pomůže snížení efektů, např. particle, volumetrický efekty, snížení rozlišení obrazovky, vypnutí antialiasingu (nevím co z toho v COD 6 lze protože jsem to nikdy nehrál) při ponechání velikosti textur (tedy stejná velikost textur - stejné paměťové nároky), tak by to ukazovalo na tenhle případ (zejména začít tím antialiasingem - pokud jeho vypnutí pomůže, bude to problém rychlosti grafiky). Pak nepomůže žádný urychlování disku apod. pokud to vůbec není problém toho že by z disku něco načítal. Pak pomůže jedině snížení detailů, přetaktování grafiky nebo lepší grafická karta.

Naopak pokud pomůže snížení velikosti textur při zachování všech ostatních nastavení, pak je to problém paměti a donačítání z disku.

Nebo taky koukat při tom otáčení na blikání ledky disku, jestli začne víc svítit než obvykle (což by naopak znamenalo, že opravdu z disku něco načítá).
dzandra (1368)|8.1.2010 12:07
Je blbost že se při skoku z 60 na 25 fps nemůže netrfit, stále je to o 1fsp nad okem postřehnutelný škub. Prostě mi to připadá jako zbytečnost. Je přece jasné, že když se otočíš a máš pomalu viditelnost na nekonečno, tak to musí pc vše vypočítát. ZKus teda vypnout shadow a uvidíme co to udělá.
EditorPO (2819)|8.1.2010 12:37
A co tak skontrolovat (pripadne nainstalovat najnovsiu verziu) DirectX?

Start > Spustit > dxdiag
Aytech (475)|8.1.2010 12:56
na CoD 6 mi to dela taky, treba je problem ve hre. Ale nejpravdepodobnejsi se mi zda ze GK to proste nestiha vypocitat kdyz se rychle otochis, ze CoD teda JE narocni hra, taky ze ji hrajes ve Vystach...