Jak kopirovat data a system
Zdravim, mala otazecka
Menim jeden disk z duvodu par vadnych sektoru, ani ne spis kvuli tomu ze ma disk vadne sektory, ale protoze se dost casto prepinal do PIO.
Takze, rad bych to udelal bez instalace winu, kopirovani a tak.Trvalo by to celej den a ani se mi to nechce delat.
Mam doma Acronis disk director,jak muzu ten puvodni disk prekopirovat na ten novej, abych nemusel nic instalovat a tak.......
Zajima me, jestli se musi nejdrive zkopirovat MBR nebo staci dat jen kopirovat disk a ten MBR uz je tam obsazenej???
Muze mi nekdo poradit, kdo s tim ma zkusenost?????
Diky
Menim jeden disk z duvodu par vadnych sektoru, ani ne spis kvuli tomu ze ma disk vadne sektory, ale protoze se dost casto prepinal do PIO.
Takze, rad bych to udelal bez instalace winu, kopirovani a tak.Trvalo by to celej den a ani se mi to nechce delat.
Mam doma Acronis disk director,jak muzu ten puvodni disk prekopirovat na ten novej, abych nemusel nic instalovat a tak.......
Zajima me, jestli se musi nejdrive zkopirovat MBR nebo staci dat jen kopirovat disk a ten MBR uz je tam obsazenej???
Muze mi nekdo poradit, kdo s tim ma zkusenost?????
Diky
Já kopíroval systém z disku na disk tak, že jsem v Acronis Disk Director zkopíroval systémovou partition, MBR se přitom samozřejmě nezkopíruje. Pak jsem disky prohodil (aby byl ten novej bootovací, v tu chvíli ovšem zatím nebootoval). Potom jsem spustil instalátor XP (systém byl XP) a spustil z něj recovery consoli, a v ní zadal přikazy "fixmbr" a "fixboot" pro obnovu boot loaderu do MBR. Pokud by to byla Vista, je to obdobný, akorát se použije příkaz "bootrec /fixmbr" a "bootrec /fixboot". To je postup který jsem použil, možná to jde nějak zkopírovat i včetně MBR, ale s takovým postupem žádnou zkušenost nemám.