tropikalizovany notebook
Ahoj, slysela jsem, ze pry existuje jakysi tropikalizovany notebook, ktery je urcen pro uzivani v podminkach vysoke vlhkosti. Stehuji se do rovnikove oblasti s vysokou vlhkosti vzduchu a obavam se, ze muj soucasny notebook by ji nevydrzel. Slysel nekdo o tropikalizovanem notebooku nebo je to jenom fama? Diky moc za pomoc!
No existují speciální notebooky do extrémních podmínek, ty ale stojí hroznej ranec.
Když sem byl v jížní americe kolem rovníku tak se tam prodávají stejné notebooky jako tady.. o tom že mají nějakou speciální vnitřní úpravu proti vlhkosti silně pochybuju, nicméně rád se nechám přesvědčit o opaku.
edit: Jakej notebook teď používáš?
Když sem byl v jížní americe kolem rovníku tak se tam prodávají stejné notebooky jako tady.. o tom že mají nějakou speciální vnitřní úpravu proti vlhkosti silně pochybuju, nicméně rád se nechám přesvědčit o opaku.
edit: Jakej notebook teď používáš?
Jasne, daji se sehnat veci typu Dell Latitude ATG, ale jak pise speed, stoji sileny penize :) http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3449&review=Rugged+Dell+Latitude+D620
Pokud chces notebook, co je aspon trosku odolnejsi, podival bych se po ThinkPadech serie T, nebo HP Eliteboocich s magneziovym ramem.
Pokud chces notebook, co je aspon trosku odolnejsi, podival bych se po ThinkPadech serie T, nebo HP Eliteboocich s magneziovym ramem.
Zbytečné obavy. Pokud nehodláš s tím notebookem celý den pobíhat po deštném pralese, nemusíš mít strach. Ty odolné notebooky jsou stavěny hlavně na mechanickou odolnost, samozřejmě že jsou i více odolné vůči vlhku nebo prachu, ale to není jejich hlavní účel.
Pro zajímavost, třeba Thinkpady řady T měly nějakou vodě odolnou úpravu klávesnice, zažil jsem, že notebook ustál hlt piva do klávesnice. Jak jsou na tom teď nevím.
Jaký máš notebook teď?
Pro zajímavost, třeba Thinkpady řady T měly nějakou vodě odolnou úpravu klávesnice, zažil jsem, že notebook ustál hlt piva do klávesnice. Jak jsou na tom teď nevím.
Jaký máš notebook teď?
[quote=johny__g;335327]Ty odolné notebooky jsou stavěny hlavně na mechanickou odolnost, samozřejmě že jsou i více odolné vůči vlhku nebo prachu, ale to není jejich hlavní účel. [/quote]
Salt Fog neni mechanika ;)
Jinak nektery Thinkpady maji zespodu "odkapavac", pivo tim protece jak nic ;)
Salt Fog neni mechanika ;)
Jinak nektery Thinkpady maji zespodu "odkapavac", pivo tim protece jak nic ;)
Jee, dekuju za Vase rady! Musim priznat, ze jste me uklidnili, myslim, ze se na nejake specialitky vykaslu... Rozhodne s nim po pralesech behat nehodlam, myslim, ze s trochou pece ho dokazu uchovat v provozuschopnem stavu. A k Vasi otazce, co pouzivam ted... Myslim, ze to nestoji ani za odpoved... Mam doma takoveho dedecka od Aceru - TravelMate 223X. Porovnani s dedeckem dost sedi - pamet stoji za prd a spis nez chodi, tak kulha... :-) Ale za tech sedm let se jeste ani jednou neporouchal... Tak nemam to srdce ho vyhodit... :-) Nicmene uz se na nej neda spolehnout, takze jdu do novyho. Ale zadna tropikalizovana uprava. Moc dekuju. Pomohli jste mi. :-) Mejte se fajne!