problem s HDD SATA
Koupil jsem si jako druhy HDDisk mechanika SATA,zapojil jsem ho,vse ok ,BIOS ho vidi jako SLAVE,precte pri bootovani PC i vsechny jeho udaje,bootuje se z hlavniho disku,ktery mam zapojen klasickym rozhranim ATA.Mam zakladni desku P5GC-MX.1333.Problem je,ze
WINDOWS XP ale disk SATA vidi a bere jako DVD ROM. Neda se s nim pracovat.Kde muze byt problem?dekuji za odpovede..:-)))
WINDOWS XP ale disk SATA vidi a bere jako DVD ROM. Neda se s nim pracovat.Kde muze byt problem?dekuji za odpovede..:-)))
[quote=martinek2;335500]Koupil jsem si jako druhy HDDisk mechanika SATA,zapojil jsem ho,vse ok ,BIOS ho vidi jako SLAVE,precte pri bootovani PC i vsechny jeho udaje,bootuje se z hlavniho disku,ktery mam zapojen klasickym rozhranim ATA.Mam zakladni desku P5GC-MX.1333.Problem je,ze
WINDOWS XP ale disk SATA vidi a bere jako DVD ROM. Neda se s nim pracovat.Kde muze byt problem?dekuji za odpovede..:-)))[/quote]
Priloz screen ze spravce disku at vidime, jak to tam vypada.
WINDOWS XP ale disk SATA vidi a bere jako DVD ROM. Neda se s nim pracovat.Kde muze byt problem?dekuji za odpovede..:-)))[/quote]
Priloz screen ze spravce disku at vidime, jak to tam vypada.
Mám hdd samsung 160GB sata ale deska mi ho nevidi mam windows 7 správce zařízení má ovladače na VIA SATA RAID VT8237 ale píše zařízení nejde spustit kod.10
Když hdd odpojím tak to napíše že zařízení pracuje správně.Poradte mi nekdo díky
Když hdd odpojím tak to napíše že zařízení pracuje správně.Poradte mi nekdo díky
VIA VT8237 NEVIDÍ SATAII disky. Musíš disk jumperem nebo utilitou (u samsungu utilitou - na jiném PC které ten disk uvidí) přepnout do SATA I režimu. Ale i pak je výsledek nejistý. (mě třeba nevidí Seagate 7200.11 ani po přepnutí do SataI, ale WD vidí).
Holt některý vidí některý ne. Jak jsem řekl, mě taky jeden disk vidí a druhej ne (ale Jumper, resp přepnutí rozhodně zkus, protože třeba WD3200AAKS bez přepnutí nevidí, po přepnutí v pohodě).
S tim se prostě musíš smířit, ten chipset je první VIA kterej podporuje SATA disky a borci to s kompatibilitou uplně nezvládli.
S tim se prostě musíš smířit, ten chipset je první VIA kterej podporuje SATA disky a borci to s kompatibilitou uplně nezvládli.