Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s mp4 přehrávačem

olle3 (3)|9.1.2010 16:28
Několikrát jsem na pc instaloval winows, několikrát opravoval a celkově hašteřil s počítem a celou dobu k němu měl připojenou mp4 přes usb. Po dokončení instalace nejde, hlásí chybu paměti - když jí zapojím do pc objeví se chyba: Disk není naformátován, chcete naformátovat? (Když dám ano tak se objeví chyba nelze naformátovat)

Zkoušel jsem i Partition Magic, ale tam se ani disk z mp4 nezobrazí....

Nevěděli byste prosím někdo co s tím?

díky za pomoc
|Mio| (1333)|9.1.2010 16:55
No ocividne se pri tom prepsala logicka struktura pameti, tedy zrusil format.

Pokud ti jde zapnout, tak by melo stacit ji naformatovat pod linuxem (nejaky Live CD), na FAT / FAT 32, s tim ze fdiskem vytvoris novou strukturu systemu souboru.

Pokud nejde zapnout tak tam byl ulozenej i firmware zarizeni, potom se pokus sehnat firmware + nejakej update tool od vyrobce, ptovedenim updatu by se mela ozivit.
olle3 (3)|10.1.2010 10:10
díky za odpověď...zapnout jde...ale problém je v tom, že bych těžko zvládl v linuxu formátovat...nejspíš ani připojit mp4 bych nezvládl....není tu ještě nějaká možnost?
DrZelenka (2491)|10.1.2010 13:27
[quote=olle3;336141]díky za odpověď...zapnout jde...ale problém je v tom, že bych těžko zvládl v linuxu formátovat...nejspíš ani připojit mp4 bych nezvládl....není tu ještě nějaká možnost?[/quote]

Pokud s pocitacem trosku umis, tak to zvladnes. Co se tyce zakladniho ovladani, tak linux je jako windows, akorat s jinym designem a programy (asopn me tak pripadal dokud sem kvuli rodicum nemusel znovu prejit na win).
|Mio| (1333)|12.1.2010 21:39
Tak bych si mozna tipnul ze v menu toho MP4 prehravace bude bud primo formatovani nebo moznost uvest do tovarniho nastaveni.

Zkus, snad pomuze.
Aytech (475)|13.1.2010 08:59
zkus je zformatovat pred DOS prikazovy radek. Syntax bude myslim neco jako format x: /fs:ntfs (nebo fat32). x je pismeno disku (mp4)
|Mio| (1333)|13.1.2010 20:44
Tezko bude formatovat partition ktera tam neni
Aytech (475)|13.1.2010 21:11
[quote=|Mio|;337692]Tezko bude formatovat partition ktera tam neni[/quote]

Aha, to jsem asi spatne pochopil ;)