ram 4giga (2*2 / 4*1) ??
zdravim, mám ram 2*1giga (667 kingstom)
windows 7 64x
přemejšlim o rozšíření ramek, ale nwm jestli dokoupit další dvě 1gigovky nb pořídit 2*2giga
> s tim že by to chtělo u těch novejch 800mhz)
rychlejší moduly by se měli přispůsobit pomalějším.....ale základka mi povoluje děličky ....nwm tyhle 667 sem měl taktlí na 1070 a taky makali )
windows 7 64x
přemejšlim o rozšíření ramek, ale nwm jestli dokoupit další dvě 1gigovky nb pořídit 2*2giga
> s tim že by to chtělo u těch novejch 800mhz)
rychlejší moduly by se měli přispůsobit pomalějším.....ale základka mi povoluje děličky ....nwm tyhle 667 sem měl taktlí na 1070 a taky makali )
když mas na 2x2gbm je to vecsi istota... ale meli by jet i 4x1 ale na frekvenci nejpomalejsich znich... OC se moc nyvyplaci, pro pripadnou stabilitu
Dle mě je rozhodně lepší varianta 2x2 GB než 4x1 GB. Sice je to v tvém případě ta dražší cesta, ale vyhneš se možným problémům s kompatibilitou starých a nových modulů, nebudeš muset řešit jejich frekvenci a IMHO i uspoříš trochu elektriky, 2 moduly budou méně žravé než 4 :-D
Určitě levnější řešení je dokoupení stejných dvou modulý, a vlastnit 4*1Gb. Po výkonostní stránce je lepší 2*2Gb, kvůli dualchanelu. Dále s těmi 2*2Gb budeš mít lepší spotřebu, ale to je asi to poslední co je teď pro tebe momentálně důležité. Rada na závěr: Pokud máš dost peněz, kup 2*2Gb. Pokud chceš uštřit tak doukup 2*1Gb.
4x1 pojede tajy v dualchanellu. Osobně bych koupil 2x1GB z internetu (bys to moh vrátit, kdyby spolu nechtěli běžet, ale je to velmí nepravděpodobné) protože výkonnostní rozdíl oproti 800Mhz bude neznatelnej, spotřeba elektřiny se vrátí za cca 50let provozu a cena dvakrát větší.
Pokud máš peníze na 2x2GB, tak si je schovej na lepší upgrade, vrážet je do ramek, který už určitě nikdy nepoužiješ imho neni dobrej nápad.
Pokud máš peníze na 2x2GB, tak si je schovej na lepší upgrade, vrážet je do ramek, který už určitě nikdy nepoužiješ imho neni dobrej nápad.
dik za odpověď, pokusim se prodat ty moje ramky 2*1giga (667) kingstom a koupit tedy nějaký 2*2giga teď otázka, deska mi podporuje ramky 1066 , násobič procíku mám 9 a FSB 266 tušim )
co sem koukal na porovnani ramek 800 vs 1066 tak je to podobný, ale vyplatí se to? 1066 sou o cca 200kč dražší )
=> j dik )) je to rozumný ;)
co sem koukal na porovnani ramek 800 vs 1066 tak je to podobný, ale vyplatí se to? 1066 sou o cca 200kč dražší )
=> j dik )) je to rozumný ;)
Nevyplatí, rozdíl výkonu kolem jednoho procenta.
Pokud ty gigovky prodáš, pak je to rozumný řešení - ale bojim se, že jsou dosti špatně prodejný...
Pokud ty gigovky prodáš, pak je to rozumný řešení - ale bojim se, že jsou dosti špatně prodejný...