Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Info o ventilátoru CPU

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Čau lidi, mám CPU AMD X2 240 2,8Ghz, a chci si koupit nový chladič. Už od ráná se snažím zjistit jakou propustnost vzduchu má ventilátor dodáváný už s CPU, ale nikde to nemůžu najít. Chtěl bych to zjistit proto, abych veděl jaký chladič si mám koupit. Prosimvás nevíte jakou má u toho modelu CPU ventilátor propustnost? nebo alepoň odkaz na stránku s infem.
    Chtěl jsme si koupit chladič s propustností 36,7 CMF.A jelikož nevím kolik má ten zákládní tak nemám ponětí zda to vůbec stojí za koupi.
    Díky předem za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Na "propustnost" se vykašli, ta o účinnosti chladiče nic neřekne..

    Napiš kolik chceš do chladiče investovat a jaké jsou priority (spíš teplota kvuli taktování, nebo hlučnost)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    No právě že nechci na to dát moc peněz, vybral jsem si za 260kč tady ten:
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Nejde mi o taktování, akorát když vypnu ventilátory které mam v PC a CPU chladí jen ten základní chladič, tak dkyž koduju DVD tak mi teplota stoupla k 70 stupnum, takze chci pouze investovat max ty 300kč aby mi to tak nehřálo. Byl bych rád kdyby byl tichý, a taktovat ho nehodlám :-)
    Pokud bys mi ňáky doporučil tak z toho shopu alfacomp.cz pls mám to kousek od domu, a nemusím platit poštovné :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Adamit Zobrazit příspěvek
    No právě že nechci na to dát moc peněz, vybral jsem si za 260kč tady ten:
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    Nejde mi o taktování, akorát když vypnu ventilátory které mam v PC a CPU chladí jen ten základní chladič, tak dkyž koduju DVD tak mi teplota stoupla k 70 stupnum, takze chci pouze investovat max ty 300kč aby mi to tak nehřálo. Byl bych rád kdyby byl tichý, a taktovat ho nehodlám :-)
    Pokud bys mi ňáky doporučil tak z toho shopu alfacomp.cz pls mám to kousek od domu, a nemusím platit poštovné :-)
    tech chladič cpu zvládne

    ale ta tvoje idea je naprosto zcestná protože vypnutím ostaních větráků děláš z pc horkovzdušnou troubu (tam taky uvnitř pomocí větráku honí ten samý ohřátý vzduch) při vypnutí ostatních větráků ti nepomůže sebelepší chladič (leda použít windtunel který by chladiči neumožňoval brát teplý vzduch zevnitř skříně)
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 10-01-2010 v 14:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Já vím že ho zvládne ale zvládá ho na 70 stupnu takže bych radší investoval pár stovek abych tu teplotu snižil :-)
    JAsně tohle mě netrklo že vlastně už ten vzduch ve vnitř je horký. ale já nechávám kodovat, konvertovat DVD a taky balit archívz přes noc. A když mám všechny větráky v pc zapnute tak je to takový rachot že u toho neusnu:-D takže není možnost jak schladit CPU aniž bych měl celou noc zapnuté 4 větráky?

    O tunelu jsem už četl ale řezat další diry do plexiskla(bočnice) už nechci :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Dej sem fotku skříně z boku, abychom viděli jak je to vevnitř uspořádané.

    Ono když dobře odvětráš case, tak se bude chladič na CPU točit pomalejc a možná ho ani nebudeš muset měnit. Tady bude asi opravdu základní problém v přehřátém vzduchu ve skříni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    JJ máte pravdu, je to tím že se mi ve skříni drží horký vzduch. Jelikož větráky mám ve skříni rozestahvené tak by mi vzduch cirkuloval.
    No nic kašlu teda na ten chladič, tak bych měl poslední dotaz, jaká je horní teplota u CPU kdy už bych to musel nějak vyřešit??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od Adamit Zobrazit příspěvek
    JJ máte pravdu, je to tím že se mi ve skříni drží horký vzduch. Jelikož větráky mám ve skříni rozestahvené tak by mi vzduch cirkuloval.
    No nic kašlu teda na ten chladič, tak bych měl poslední dotaz, jaká je horní teplota u CPU kdy už bych to musel nějak vyřešit??
    Řekl bych, že pro dvojkové Athlony je max. provozní teplota 74C, takže už si byl skoro na hraně
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Ok kupuju, dva tiché větráky 92x92 které umistím nad zakládku na vrchní straně casu. Vyvrtám díry aby vzduch proudil co nejvíc + nad ně dám nějaký filtr aby mi nepadal prach do casu. TAkže mi ty větráky budou foukat studený vzduch prímo na chladič CPU. Snad budou sotatečně tiché aby mě nerušily. už sme si dívál a hlučnost mají 0,3 sone ale vůbec nevím co to je :-D

    už budu mít v casu dohramady 7 větráku, ale jen ty dva budu nechávat přes noc takže to snad utáhnou :-D:-D Ostatní větráky jsem si připojil na spínače na čelu casu, takže je můžu vypínat, tak mě v noci nebudou rušit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Probůh zadrž.. Vyfoť nejdřív vnitřek svého PC (2-3 fotky, celkový pohled, pozici pod zrojem, pozici kolem disků), mrknem jaké tam máš mřížky, jak rozvržené pozice pro ventilátory, kolik místa pro správné proudění vzduchu.

    Je nesmysl mít v bedně 7 ventilátorů, evidentně je máš uplně blbě nasměrované, umístěné, nastavené.. Pro kvalitní chlazení takových komponentů bohatě stačí jeden outtake+zdroj. Jen musí být tam kde má a nesmí foukat do plechu.

    A když vypíšeš komplet svojí sestavu (aspon grafiku, základku a zdroj), taky to nebude na škodu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    Jj to je přesně můj problém. Já sem jeden z těch uchýlu na světelka a podobně. Taklže mám v casu po obvodu diody na spínač. Dno mám vycpané a potáhnuté alobalem aby se světelné efekty leskly. A je mi jasné že když tohle všecko vytáhnu tak nejspíš vyřeším tenhle problém, ale všecko tam chci mít jelikož jsem si to sám vyráběl a neutrácel peníze :-D + navíc mám ten menší case a zdroj mám pod HDD :-)
    Ale už předem řikám že to uspořádání v tom casu měnit nebudu, na to mi to dalo moc práce:-D A navíc ten pohled na case v noci je paráda :-D TO už tam radši nastrkám další 4 větráky než to celé předělávat ikdyž je to blbost :-D


    Fotky přidat nemůžu ptz nemám foťák jen mob. a z toho není poznat co je co, nemá kvalitní čočku :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Máš ty ventilátory aspon nasměrované tak aby foukaly teplý vzduch VEN ze skříně?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Adamit Zobrazit příspěvek
    Jj to je přesně můj problém. Já sem jeden z těch uchýlu na světelka a podobně. Taklže mám v casu po obvodu diody na spínač. Dno mám vycpané a potáhnuté alobalem aby se světelné efekty leskly. A je mi jasné že když tohle všecko vytáhnu tak nejspíš vyřeším tenhle problém, ale všecko tam chci mít jelikož jsem si to sám vyráběl a neutrácel peníze :-D + navíc mám ten menší case a zdroj mám pod HDD :-)
    Ale už předem řikám že to uspořádání v tom casu měnit nebudu, na to mi to dalo moc práce:-D A navíc ten pohled na case v noci je paráda :-D TO už tam radši nastrkám další 4 větráky než to celé předělávat ikdyž je to blbost :-D


    Fotky přidat nemůžu ptz nemám foťák jen mob. a z toho není poznat co je co, nemá kvalitní čočku :-)
    Hele odfot to, aspon budem mit pribliznou predstavu... jinak, stači jeden dobrej vetrak do zadu a na tve cpu Freezer 64 pro pwm... to nebudes o tom vetarcku vedet a v Burnu to bez pretaktu uchladi zcela pasivne... když budes mit outtake ventilator dobrej
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    11

    V zadu 120x120 primecooler mi fouka do casu. Na bocnici mi 80x80 fouká vzduch ven z casu + pod grafikou které mi přeheje asi nejvíc hd4670 mám dalšíc 100x100 který fouká teplý vzduch ven spodem ( Pc mám na nožičkách 3cm ).

    Takže vlastně největší primecooler mi fouká vzduch do casu a další 2 větráky, 1 ve spod a 1 na bocnici mi odvádí vzduch ven :-) Ale jde o to že na noc je všechny vypínam jinak přes den když mám větráky zapnute tak CPU nestoupne nad 40 stupnu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten primecooler otoč a zreguluj tak aby tě nerušil ani v noci, případně mu vyřež mřížku aby foukal bez překážky VEN. Jinak obecně, je nesmysl tlačit teplý vzduch dolu, když přirozeně stoupá vzhůru. Takže spodní ventilátor bych vypnul úplně /dal pryč. Jeho přínos pro teploty je imho nulový.. když budeš mít ve skříni podtlak, bude přitozeně nasávat studený vzduch zespodu i bez dalšího větráku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Info k desce
    Od petasmu v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-02-2012, 22:05
  2. GeForce: GTX 580 - info, recenze
    Od flanker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 11:24
  3. USB 3.0 - info
    Od 1hroch v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 11:01
  4. Prosba o info
    Od nofreetime v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-04-2007, 13:08
  5. i915g info
    Od wolf007 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 13:00