Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

prohlizece a zatez pc

T0m4sek (9)|10.1.2010 14:00
Zdravim, pouzivam k prohlizeni webu operu (myslim, ze mam posledni verzi), ale posledni dobou mi pri surfovani zabira strasne moc CPU, nekdy i RAM.
Chtel jsem se proto optat, co ovlivnuje, jak moc mi "vysava" vykon pc prave opera....napr. ted mam pustenych 6 zalozek a opera bere 120 Mb z pameti. Jindy mam pustene jen tri a bere 250 Mb pameti. Pri tech hrach na FB, mi ale automaticky nabehne vyuziti CPU na 100%...
Notebook mam HP Compaq nx 7400 - Intel Celeron M CPU 430@1.73 GHz, 1.49 GB RAM

dik za radu!! nebo se mam smirit s tim, ze pc je holt uz moc pomale na dnesni dobu a jednoduse to nezvladne :-)?

dekuji

PS: zkousel jsem i firefox, google chrome, ale to mi prislo jeste horsi nez opera, co se tyce te spotreby....
matyyy (2527)|10.1.2010 14:06
běžná vlastnost flashe(v něm jsou napsaný facebook hry) s tím nic nenaděláš
DrZelenka (2491)|10.1.2010 14:45
Zkus prolezat nejakou dobu internet a nejit na FB ani nehrat flashove hry. Porad to dela? Ty hry na FB sou silene narocny (muj CPU to taky vytizilo skoro na max. a sezralo jednou i 600MB RAM) a zatezuji jenom procesor.
T0m4sek (9)|10.1.2010 15:15
kdyz nepoustim stranky s flash aplikacemi, tak to jde v pohode...jsem nevedel, ze to jsou takovy zrouti :) tak dekuji
petr.svec (320)|11.1.2010 10:17
no u mě obecně není problém s flashem ale s flash reklamami... takže když mám dobře nastavený Ad Block Plus ... tak se mi nezobrazují žádné reklamy a to že by mi CPU šel nějak vysoko bych neříkal (pokud nepřehrávám filmy)