vymena prilepeneho cpu
Caute
Naco sluzi packa pri sockete?
Mne CPU ostal prilepeny na chladici (nejde ani pohnut), je v jednom celku, bojim sa v to vrtat .... Moze sa nasadit do MB aj takto, Ta packa ostala v nezmenenej polohe. Treba dat presne podla navodu AMD najprv CPU zahaknut packu, potom pastu, nakoniec chladic? Co sa moze stat ak to do socketu so zahaknutou packou dam cele t.j. cpu+chlad a zaistim chladic
Dakujem za odpovede.
Naco sluzi packa pri sockete?
Mne CPU ostal prilepeny na chladici (nejde ani pohnut), je v jednom celku, bojim sa v to vrtat .... Moze sa nasadit do MB aj takto, Ta packa ostala v nezmenenej polohe. Treba dat presne podla navodu AMD najprv CPU zahaknut packu, potom pastu, nakoniec chladic? Co sa moze stat ak to do socketu so zahaknutou packou dam cele t.j. cpu+chlad a zaistim chladic
Dakujem za odpovede.
Tos ten procesor vyrval i s chladicem skrz zaklapnutou packu?
Pokud ti prekazi v zaklapnuti packy chladic, tak to je problem. Procesor do patice vubec nedostanes.
Bude potreba ho proste oddelit od chladice. Ale pozor na nejake paceni sroubovakem, hrozi lehko pozkozeni procesoru. Nejlepsi cesta je oddelit je kruhovym pohybem proti sobe (procesorem tocit napriklad ve smeru hodinovych rucicek a chladicem naopak). No mnohdy to proste nejde, hlavne pokudje pasta dokonale vypecena.
Co je to presne za board? A jaky presne chladic?
Pokud ti prekazi v zaklapnuti packy chladic, tak to je problem. Procesor do patice vubec nedostanes.
Bude potreba ho proste oddelit od chladice. Ale pozor na nejake paceni sroubovakem, hrozi lehko pozkozeni procesoru. Nejlepsi cesta je oddelit je kruhovym pohybem proti sobe (procesorem tocit napriklad ve smeru hodinovych rucicek a chladicem naopak). No mnohdy to proste nejde, hlavne pokudje pasta dokonale vypecena.
Co je to presne za board? A jaky presne chladic?
Ta páčka právě slouží k uzamčení CPU v socketu. Páčka je dole = uzamčeno, nahoře = odemčeno, můžeš procesor vyndat. Jestli jsi sundal chladič i s procesorem, musíš ho teď z chladiče sundat (nahřej heatsink fénem a CPU musíš ukroutit, jde to lehce dvěma prsty).
Při instalaci CPU je potřeba se držet přesně návodu, máš ho jak u procesoru tak v manuálu k základní desce a je poměrně blbuvzdorný. Jestli ho nechápeš, napiš co ti není jasný.
Rozhodně se nesnaž CPU zasunout do zamčeného socketu, zničíš ho.
Při instalaci CPU je potřeba se držet přesně návodu, máš ho jak u procesoru tak v manuálu k základní desce a je poměrně blbuvzdorný. Jestli ho nechápeš, napiš co ti není jasný.
Rozhodně se nesnaž CPU zasunout do zamčeného socketu, zničíš ho.
Problem je ze fakt sa neda odlepit, je to ako sekundove lepidlo. Ale dakujem za vysvetlenie ze bez toho to nepojde.
Asi treba niekoho kto v tom ma prax "odliepat".
Eeste tolko ze som bol maximalne setrny pri vytahovani chladica... asi aj pasty su rozne :-(
Asi treba niekoho kto v tom ma prax "odliepat".
Eeste tolko ze som bol maximalne setrny pri vytahovani chladica... asi aj pasty su rozne :-(
Udělej to jak jsem psal - nahřát, aby byl pasiv horký a pak ukroutit. Už jsem to dělal, kamarád je podobně "nadaný" a taky sundal chladič i s CPU. Prevence proti tomu je jednoduchá, sundávat chladič za tepla a nervat to jak řepu kolmo nahoru od desky ale nejdřív chladičem pootočit doleva doprava kolik dovolí vůle upevňovacího mechanismu a pak už to jde samo.
Pořád jsi nám neprozradil jaký CPU, chladič a deska to je. Je to tajné? Můžem poradit nějakou dobrou pastu, ale aby nebyla dražší než zbytek počítače.
[quote=intereal;336584]Athlon64 3200+ chlad. BOX incuded
Gigabyte GA K8NF-9[/quote]
Tak tady nemá cenu kupovat nic extra, obyčejná bílá pasta by měla stačit. Hlavně jí nesmíš dát moc, jen tenký, skoro průhledný film co vyplní drobné nerovnosti, ne že ji tam budeš plácat jako marmeládu na chleba.
Gigabyte GA K8NF-9[/quote]
Tak tady nemá cenu kupovat nic extra, obyčejná bílá pasta by měla stačit. Hlavně jí nesmíš dát moc, jen tenký, skoro průhledný film co vyplní drobné nerovnosti, ne že ji tam budeš plácat jako marmeládu na chleba.
[quote=intereal;336587]?????????????[/quote]
POkud to je na ten líh či slivku, tak je to ideálka na odlepení.
POkud to je na ten líh či slivku, tak je to ideálka na odlepení.
[quote=dzandra;336604]POkud to je na ten líh či slivku, tak je to ideálka na odlepení.[/quote]
Havne primereny mnozstvi, aby se nedostala do procesoru!! Jen tak kapku aby se dostala k paste a rozpusitla ji.
Vytahnout chladic i s procesorem uz se me taky jednou povedlo, od ty doby zadny pasty co byvaj na BOX chladici. Az sem se divil jak lehce ten procesor sel z patice (puvodne sem myslel ,ze konecne povolila pasta). Me pomohlo nahrati a pootoceni procesorem (akorat bacha, fen ten chladic dokaze docela slusne zahrat)
Havne primereny mnozstvi, aby se nedostala do procesoru!! Jen tak kapku aby se dostala k paste a rozpusitla ji.
Vytahnout chladic i s procesorem uz se me taky jednou povedlo, od ty doby zadny pasty co byvaj na BOX chladici. Az sem se divil jak lehce ten procesor sel z patice (puvodne sem myslel ,ze konecne povolila pasta). Me pomohlo nahrati a pootoceni procesorem (akorat bacha, fen ten chladic dokaze docela slusne zahrat)
[quote=DrZelenka;336865]Havne primereny mnozstvi, aby se nedostala do procesoru!! [/quote]
Přesně tak, není nic horšího než ožralej procesor :D
Přesně tak, není nic horšího než ožralej procesor :D
Pozor pánové! Jestli je mezi CPU a chladičem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], obávám se, že fén nebo líh mu bude platný jak mrtvému zimník...
[quote=Alf;336929]Pozor pánové! Jestli je mezi CPU a chladičem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], obávám se, že fén nebo líh mu bude platný jak mrtvému zimník...[/quote]
Tohle jsem v reálu viděl na jediné sestavě. Nepředpokládám, že by tohle měl být druhý případ :-) Ale všechno je možné. Každopádně tohle vypadá na orig. "žvejkačku" z boxového chladiče. Na A64 se mi to ještě popravdě nestalo, ale na zapečených s478 procesorech s Intel boxem to nebylo nic vyjímečného. Dokonce tu o tom někde před časem bylo celé vlákno.
Tohle jsem v reálu viděl na jediné sestavě. Nepředpokládám, že by tohle měl být druhý případ :-) Ale všechno je možné. Každopádně tohle vypadá na orig. "žvejkačku" z boxového chladiče. Na A64 se mi to ještě popravdě nestalo, ale na zapečených s478 procesorech s Intel boxem to nebylo nic vyjímečného. Dokonce tu o tom někde před časem bylo celé vlákno.
[quote=Alf;336929]Pozor pánové! Jestli je mezi CPU a chladičem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], obávám se, že fén nebo líh mu bude platný jak mrtvému zimník...[/quote]
S tím nemám moc zkušeností, ale defaultní napatlání na boxchladičích ten alkohol udolá
S tím nemám moc zkušeností, ale defaultní napatlání na boxchladičích ten alkohol udolá
No, já to jednou takhle vyndal taky, taky mi nešel vůbec odendat, myslel jsem že to je snad svařený (to s tim fénem je dobrej trik, to mě nenapadlo), byl to nějakej Pentium 4 starej boxovanej procesor. Páčit to šroubovákem jsem se neodvážil, tak jsem ho tam jemně zasunul zpátky v zamčeným stavu (ale šlo to dobře, žádnou velkou silou) a frčí fpoho dodnes :D
Tuhle metal podložku jsem dával asi před 1,5 rokem do PC a teď o Vánocích, když jsem měnil procesor, tak jsem úplně v pohodě chladič z procesoru sundal :) A myslím, že je to lepší než čistit procesor a chladič od pasty ...
Tuhle metal podložku jsem dával asi před 1,5 rokem do PC a teď o Vánocích, když jsem měnil procesor, tak jsem úplně v pohodě chladič z procesoru sundal :) A myslím, že je to lepší než čistit procesor a chladič od pasty ...