Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: "Laguje" mi zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    Zdravím
    Pořídil jsem si zvukovou kartu Creative Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Audio k novým reproduktorům. Pokud poslouchám hudbu (winamp) a zároveň surfuju v Opeře 10.1, tak při načítáni některých stránek , nebo při hledání ve vysouvacích prvcích stránek se zvuk zpomalí a hodně zkreslí. Občas to dělalo při přehrávání filmu (MPCHC), při lagu ve hře, nebo při vybírání více ikon na ploše přetažením. U filmů to víceméně vyřešil BSPlayer. Opery a winampu bych se ale zbavoval nerad, přes to, že např. v IE to vůbec nedělá. Musí byt lepší řešení. Crystalizer ani CMSS-3D na to nemá vliv.
    Mám Windows7 64bit, cpu Phenom X4 940. Na integrovanym Realteku se tohle vůbec nedělo. Budu vděčnej za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    54

    Odinštaloval si stare ovladače? Popripade nainštaloval aktualne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Podobný problém se vyskytoval u Creative ZS. Bohužel jak je systém vytížen více procesy (asi slabé slovo), tak zvuková karta (zejméno v ASIO) začla dělat pestvo. Jelikož jsem měl systém už tak zaneřáděný, že se s tím nedalo nic dělat, tak jsem to musel přeinstalovat. A pak byl klid.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Co to je za sestavu?
    Zus si pomocí
    http://downloads.guru3d.com/PCI-Late...nload-951.html
    pohrát s latencema na PCI, někdy to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    zkousel sem kontrolovat pomoci DPC latency checker a latence jsou obrovsky 12000 mikrosekund neni problem. jeste sem ale nezjistil co to dela.
    sestava je:
    Gigabyte amd770 ds3
    phenom ii x4 940
    a-data viesta 800MHz
    ati hd 4780
    zvukovka integrovana, snazim se o vymenu ty creative za asus xonar a doufam ze ten nebude tak nachylnej na ty latence, pac integrovany rozhodne tak nevadily
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Možná to dělá právě ta creative. Zkusils ty latence poladit pomocí toho PCI latency tool?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    creative i s ovladacema je davno pryc a latence zustaly spatny. na druhym disku s xp sou ale v pohode. pci latency mi zatim nespolupracuje. umi neco vic nez ten dpc latency checker?
    Edit: ten pci latency tool je bohuzel jenom pro xp.
    Naposledy upraveno uživatelem Septic: 19-01-2010 v 00:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No on umí přestavovat latence pci sběrnice - jak dlouho si může jedna karta držet sběrnici pro sebe. Co umí ten latency checker nevim, ale tušim, že jen ty latence umí měřit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    latency chacker jen meri. ten pci latency tool mi ale bohuzel nechce pod w7 64 bezet. kdyz sem to zkusil na cistych w7 tak byly latence porad spatny. po zakazaní grafiky ve spravci zarizeni se vsechno vyresilo, ale grafiky bych se nerad vzdaval a tak mam otazku. budou mit ty latence spatny vliv na zvukovku, ktera nebude v pci, ale v pci-e 1x? a jeste jedna. vyresil by se problem vymenou zakladni desky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Obojí je vcelku pravděpodobné.... ale ne jisté.
    Zkusil jsi vyčistit (drivesweeper) drivery grafiky a znova je nainstalovat, popř. nainstalovat nějaký starší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    s drivery sem skousel vsechno. navíc to dělá i s ovladaci, ktery si w7 samy nainstalovaly. nedalo by se s tou odezvou udelat neco v biosu desky?.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    33

    Problem vyresen! Pomohlo flashnutí biosu desky na poslední verzi z f7 na f8b. sice je to beta, ale podle stari desky se niceho lepsiho stejne uz asi ani nedockam.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-09-2013, 15:18
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-12-2010, 06:09
  3. Windows XP: Zmena v registrech systemu XP pro funkce "Slozky" a "Prejmenovani"
    Od Subtech v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-09-2010, 22:08
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 12:00
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-08-2007, 22:09