Taktovaní sestavy
ahoj potrebuji poradit, mam
MSI 790FX-GD70
AMD II X4 810 2,6Ghz BOX
DDR3 1600 CL7
ATI HD 4770 GPU 250Mhz
Fortron Bluestorm II 500W
když jsem v original utilitě k desce AMD pozměnil frekvenci nebo zvyšil napětí i o minimum prestala utilita reagovat, nebo po dalším zapnutí PC vůbec nenajel a musel jsem Clr Bios pak jel na orig. cislech, Riva tuner jsem si nainstaloval ale nejak to v něm neumím
i když je tato deska na takty dělaná i po takt. v Biosu to nechtělo najet
diky
MSI 790FX-GD70
AMD II X4 810 2,6Ghz BOX
DDR3 1600 CL7
ATI HD 4770 GPU 250Mhz
Fortron Bluestorm II 500W
když jsem v original utilitě k desce AMD pozměnil frekvenci nebo zvyšil napětí i o minimum prestala utilita reagovat, nebo po dalším zapnutí PC vůbec nenajel a musel jsem Clr Bios pak jel na orig. cislech, Riva tuner jsem si nainstaloval ale nejak to v něm neumím
i když je tato deska na takty dělaná i po takt. v Biosu to nechtělo najet
diky
Pravděpodobně jsi přetaktoval i paměti a ty vyšší takt nesnesou. Zkus si přečíst něco o taktování a taktovat podle toho.
Na grafiku místo Riva Tuneru zkus třeba MSI AfterBurner. Ten je tak jednoduchý, že ho pochopí každý.
tam jsem uz koukal ale bud jim to slo bez problémů takže už žádný postřehy nepsali dál já jen jestli s tím nemáš zkušenosti osobně, ta utilita umožňuje změnit třeba něco ručně a paměti na Auto tak by si to mohlo poradit, navic u tyhle desky jsem četl v recensi že v biosu nastavíš takt procesoru dal jsem fakt o mon. a u RAM je MAX FSB AUTO a porestartu si to zvoli samo frekvenci ktera to ma v poho udržet, dokonce ti natáhli se vzduchem na 3,675GHz RAM na 1,9V a bylo to stabilní
To asi nepůjde. Zkus to napsat znovu, já z těch tvých blábolů nepoznám s čím máš problém. Co konkrétně jsi z těch návodů nepochopil? Jak, co a kde nastavuješ? A zkus psát jako svéprávný, ať se to dá číst.
no nataktovat CPU, GPU a paměťi v tý recenzi to popsali jak je to triviální ale i při malé změně to nechce jet v poho, ještě se chci zeptat jestli ty utilitky podporuji Win 7 jedu na ně ale ni na XP oba sys32bit
[quote=Johny05;337458]no nataktovat CPU, GPU a paměťi v tý recenzi to popsali jak je to triviální ale i při malé změně to nechce jet v poho,...[/quote]
A právě proto se ptám, co a kde nastavuješ, protože to asi děláš špatně.
Ohledně podpory - MSI AfterBurner pod W7 jede, jenom nefunguje třeba OSD u dX11 aplikací, což tě trápit nemusí, protože ty dX11 HW nemáš. Taktování CPU dělej přes BIOS.
A právě proto se ptám, co a kde nastavuješ, protože to asi děláš špatně.
Ohledně podpory - MSI AfterBurner pod W7 jede, jenom nefunguje třeba OSD u dX11 aplikací, což tě trápit nemusí, protože ty dX11 HW nemáš. Taktování CPU dělej přes BIOS.
S napětím opatrně, pokud nemáš adekvátní chlazení. Frekvenci RAM se snaž držet na defaultu, pomocí vhodné děličky. Taktováním RAM nic nezískáš.
Doporučiji MSI Afterburn pro Grafiku a Bios pro CPU, jsou to nejstabilnější metody. Na tu Grafiku pak ještě lze použít Rivatuner.
no, já když taktuji cpu tak pouzivam AMD overdrive... otestuji v LinXu a až pak to dam do biosu... když se neco nezadari, tak se jen restartne komp na defeaut hodnoty... v biosu staci nastavit tzv. pripravu (takze maximálne tvednete napeti, jako ja na 1.475) a jeste NB VID o 0,1V, delicku pameti na 4x a ve windowsu zvedal uz jen fsb, popripade laboroval s nasobicem 15x a méne...
[quote=16cmfan;338598]...(takze maximálne tvednete napeti, jako ja na 1.475) a jeste NB VID o 0,1V[/quote] Proč zrovna takto? Každý si musí najít správné napětí sám, zvedat něco jen tak ze srandy je blbost...