Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Problém s domácí sítí

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Ahoj mám takovej problém mám PC s WIN 7 64bit proffesional který je kabelem propojen s routrem, pak mám notebook s WIN 7 64bit proffesional který se propojuje přes stejný router přes wifi. Se stolního PC se dostanu do notebooku bezproblému můžu kopírovat prohlížet vše bezproblému. ALe s notebookem se nedostanu nikam. Najde mě to PC v síti ale neotevře ani sám sebe hodí to hlášku:
    Položka blablabla není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění.

    Neplatný název síťového zprostředkovatele.

    Jsou ve stejné skupině. Jestli bude potřeba můžu poslat ipconfig /all ale nepřijde mě že je tady problém... Ping jede.
    Pokoušel jsem nastavit ten notebook úplně stejně jak PC a stejně nic. Vše je stejně nastavené... Kde by mohl být problém? Děkuji za odpověď.
    Naposledy upraveno uživatelem koren3: 13-01-2010 v 16:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Slozka kterou sdilis ma spatne nastavene zabezpeceni. Prave tlacitko--Vlastnosti--zalozka Zabezpeceni-- tlaciko Upresnit

    A pridej uzivatelskou skupinu Everyone, na vyzkouseni na chvili s uplnym rizenim. Tutez skupinu zadej do Sdileni.

    Vypni firewall a musi to jit.

    PS: Jeste predpokladam ze mas spravne nastavene sdileni v Centru siti a sdileni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Evryone mám, firewall jsem zkoušel... Je to celý prostě divný například přes windows media player můžu přehrávat hudbu z PC... Ale ten notebook nevidí ani nazdílenou tiskárnu což je pro mě největší problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A přímo přes ip adresu (zadanou místo názvu pc, tedy např. "\\192.168.0.1\" místo "\\mujpc\") se připojit taky nejde?

    Co se týká ipconfig - mají ty 2 pc různou ip adresu ze stejnýho segmentu (např. 192.168.0.1/255.255.255.0 a 192.168.0.2/255.255.255.0)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    NN ani přímo na IP adresu... A mám ze stejné podsítě. 192.168.1.100 a 192.168.1.101 ...
    A jak píšu z PC můžu jít kamkoliv ale z Notebooku se nedostanu ani na složky které sdílí sám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pozri sa, ake mas nastavene typy sieti (myslim ze domaca, firemna, verejna). V kazdom type su urcite obmedzenia.
    Na obodvoch pocitacoch mas konta s heslami?
    Mas zdielane aj ine priecinky ako defaultne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Mám dano domácí sítě. Na obou jsou konta bez hesel... A oba počítače mají nastavné to samé... Spíš mě přijde jestli není nějak porušen systém u toho notebooku protože už fakt nevím na co kouknout...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    jestli není nějak porušen systém u toho notebooku
    ... aj to je mozne ... skus prikaz "sfc /scannow"
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Tak tomu nějak nerozumím když dám tento příkaz napíše mě to:
    You must be an administrator runing a console session in order to use the sfc utility.
    Přitom jsem příhlášen jako administrátor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Hm, asi by som to preinstaloval ... . Mas asi nejak porusene, alebo zle nastavene uzivatelske prava vo win.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Tak tedy ještš zkusím vytvořit nový účet a zkusit to přes něj jinak už fakt asi reinstal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jestli se nejde dostat ani na vlastní sdílení, tak asi reinstall.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Tak tomu nějak nerozumím když dám tento příkaz napíše mě to:
    You must be an administrator runing a console session in order to use the sfc utility.
    Přitom jsem příhlášen jako administrátor.
    A neni to treba tim ze prikazovy radek musis spustit jako spravce?

    Nevim jak na Win7, asi ten postup je stejny pri nastavovani siti, zkus se podivat na stolnim PC ve Vlastnostech Slozki jestli mas zapnuty Use Simple File Sharing.
    Naposledy upraveno uživatelem Aytech: 15-01-2010 v 10:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Tak tedy ještš zkusím vytvořit nový účet a zkusit to přes něj jinak už fakt asi reinstal...
    Zkus aktivovat vestaveny ucet administratora, pak pres nej se podivej jake ma nastaveni tvuj ucet
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    91

    zakladni problem visty byl, ze i kdyz si byl jako administrator tak si vlastne tak uplne administrator nebyl nevim jak to resili u win7 ... kazdopadne tu slozku odsdielj a nasdilej znovu. problem je, ze kdyz kliknes na slozku pravym tlacitkem tak tam mas zalozku security ... tam si nastavuj co chces to nema se sdilenim nic spolecneho, ale kdyz si vlezes do zalozky pro sdileni tak tam je tlacitko pro nastaveni opravneni.
    mozna to vis a mozna ne ... jiny napad nemam pro tebe
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2014, 15:55
  2. Problém na straně PC s připojením k domácí LAN síti netu
    Od jmachjim v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-03-2012, 12:46
  3. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 20:19
  4. Realizace DLNA v domaci siti
    Od 1lomeno3 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 22:24
  5. Problémy s domácí sítí
    Od zvoniva1 v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-11-2007, 23:04