Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Zaměření pro: různou činnost - Multimediální PC,HTPC,občas i hry

    Platforma: AMD
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: 22 palců

    Poznámky a periferie: Dobrý den, potřebuji koupit nové PC a rozhodl jsme se si jej poskládat. Chtěl bych vás požádat o kritiku rady nebo nápady. Předem Děkuji.

    Takže Jednalo by se o stolní multimediální PC do 15 000,- s LCD a bez OS.Sestava by měla být vyvážená, aby nějaký ten pátek vydžela a nepotřebovala upgrade. Využití: klasické kancelářské aplikace, internet, filmy , vyjímečně hry (ne žádné noviny, jen TheSims2 ap.) a hlavně spropij s LCD TV a používat jak HTPC.
    Vybral jsem následující sestavu:
    Z. deska: Základní deska GIGABYTE MA770T-UD3P
    procesor: Procesor AMD Athlon II X3 435
    Graf. karta: ASUS EAH4650/DI/512MD2/A(LP)
    paměť: PATRIOT 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9
    HDD: SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB
    mechanika: DVD vypalovačka LG GH22NS SATA černá
    zdroj: FORTRON AX450-60APN, 450W
    case: Počítačová skříň CoolerMaster Elite 330
    LCD: 22" BenQ T2210HD
    Kabel: Propojovací kabel HDMI 1.3 (HDMI M<->HDMI M),5m
    poznámky: -HDMI kabel mám na propojení PC s LCD TV
    -Chlatič procesoru nechám od výrobce z BOXu, protože na PC se hry hrát budou jen vyjímečne, proto by měl stačit

    Dotazy: Co si myslíte o sestavě? Neni nějak předimenzovaná nebo některé komponenty zbytečné? Zvládne grafickí karta najednou 2 LCD? Běžné surfování na internetu ne jednom a sledování filmů na LCD TV?

    Předem děkuji za odpovědi a rady. MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Grafiku aspon 4670, 4650 je slaba na hry... Idealni je pasivne chlazena treba od sapphiru.
    Disk ECo Green suxxx, je pomalej, takze vem bud samsung F3 nebo WD Caviar Blue nebo Black
    Fortron AX je preznaceny Eurocase, vem 400W OEM Seasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    A ten 400W zdroj seasonic to zvládne v pohodě? A co ta grafika? bude zvládat FULL HD film na LCD TV + stnadartní práci v prohlížeči nebo MS Office na monitoru zároveň?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    urcite... grafika skoro nic nezere (50W??), procesor nejakych 100W max, 30W deska, 10W disky a +/-30 W na mechaniky a pameti a vetraky... to je nejakych 220W max.

    HD Video to zvladne v pohode... jestli to bude uplne v pohode i naraz ale nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    A jakej e-shop doporučuejte? mám v úmyslu koupit komponenty na nové PC na alze...
    A ještě ohledně HDD, je potřeba kupovat chladící či tišící box? nebo HDD je upenit přímo do PC skříně a boxy jsou je luxus?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    BOXy se kupuji jen na totalni odhlucneni a odvibrovani, specialne pri vice discich, nebo pokud disky prilis vibruji. Pro teb je to tedy zbytecny. Vetsina lidi ti tady asi doporuci alfacomp.cz a ja ostatne taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    A jak je to s kabelama? Je potřeba nějaké dokupovat mino napajecí ke zroji? mám na mysli kabely mezi deskou HDD nebo mechanikou, jsou součástí balení? Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od tsarcz Zobrazit příspěvek
    A jak je to s kabelama? Je potřeba nějaké dokupovat mino napajecí ke zroji? mám na mysli kabely mezi deskou HDD nebo mechanikou, jsou součástí balení? Děkuji
    Dátové káble (Sata, IDE) sú súčasťou balenia základnej dosky ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Tak sem nakonec vybral finální sestavu: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...8Q01JZ201UPM01

    Máte k tomu ještě někdo něco? rady, připomínky, tipy? Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nejsem si jistý, ale není ten disk ještě se dvěma plotnami? Nějak to v poslední době nesleduju. Jestli ano, tak bych raději vzal Samsung F3.
    21,5" monitor a 1920 x 1080 taky není ideální kombinace, ale jak chceš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Disk ma urcite 2 plotny (imho 2 neuplny 320GB), spotreba na to ukazuje, 1 plotny od WD maji spotrebu o Watt nizsi. Pokud nevezme 500 Black, ale to uz muze vzit rovnou 640Black (coz je ale petikilo navrch), tak tady by mohl byt rozdil ve vykonu dost znacnej ve prospech F3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ta spotřeba mě taky zarazila, na 1 plotnový je to opravdu moc.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    kez by hitachi zase vydalo nejaky poradny disky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    7

    Co je špatného na tom LCD?

    PS: takže k položkám uvedeným výše potřebuje jen chladící pastu na procesor a budu moct sestavit fungující PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Pastu nepotrebujes, je na chladici k procesoru. Budes potrebovat jen krizovy sroubnovak.
    To LCD je Full HD, coz je sice hrozne cool, ale na Full HD je to dost mala uhlopricka. Mnohem rozumnejsi mi pripada koupit normalni 22" s rozlisenim 1680*1050... pak sice nebudes nejvetsi ruler v ghettu, ale to snad neva :-).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 15:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 21:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 23:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 10:10