Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s routerem SMCWBR14-G2

pas!k (3765)|18.2.2007 20:48
Koupil sem tento router protoze se znackou smc mam vcelku dobre zkusenosti. Jiz po rozjeti se ale choval divne kdyz jsem se pres wifi snazil pripojit na router s notebookem dalo mi celkem praci se pripojit .. zprovoznit propojeni s emi podarilo az po update firmwaru.. Ale i ted se router chova divne .. neustale pada icq .. nebo kdyz mam nahozenou jednu online hru cca kazdych 15 minut me to kopne stejne tak disconecty s ventrila atd .. firewall v routeru mam vypnuty .. jinak klasika nastaveno dhcp do routeru pripojuji celkem dve stolni pc a dva notebooky na vsech stejny rpoblem i pripojeni kabelem i pres wifi .. nestkal se nekdo s necim podobnym ? Je to na reklamaci ?
Petr S. (1220)|22.2.2007 14:01
No, nevím, sám jsem se s takovým problémem ještě nikdy nesetkal. Ale zdá se to opravdu na chybu hardware, příp. firmwaru...
Aisicek (54)|26.2.2007 22:43
Obcas nie su niektore Wifi chipsety medzi sebou kompatibilne. Takze skus na routeri zakazat 802.11b (11mbit) a aj na notebooku. G verzia totiz pouziva inu frekvencnu modulaciu (konkretne ODFM) a obcas to robi problem. Ale ak ani toto nepomoze, tak je to na 99% HW
pas!k (3765)|27.2.2007 09:06
[QUOTE=Aisicek]Obcas nie su niektore Wifi chipsety medzi sebou kompatibilne. Takze skus na routeri zakazat 802.11b (11mbit) a aj na notebooku. G verzia totiz pouziva inu frekvencnu modulaciu (konkretne ODFM) a obcas to robi problem. Ale ak ani toto nepomoze, tak je to na 99% HW[/QUOTE]
problem je ze to dela i pri pripojeni pres kabel ..
radioactive (10)|10.5.2007 21:51
No . . tak ja mam uplne ten samy problem. Mam tenhle router uz neco pres rok a pravidelne do nej cpu novy firmware. . . a staaaale zadne reseni.

Vysledoval jsem toto: Odpojovani programu jako ICQ a divne chovani v pristupu na net ma priciny v prehlceni nat tabulky v routeru. Kdyz napriklad zapnu vicero stahovani (klasicky DC, torrent . . ) , zacne mi ICQ padat a brouzdani po netu se stava nocni murou. Jakakoliv konfigurace routeru mi nepomohla a podotykam, jsem pripojen kabelem. Jedine co to trochu zmirnilo, bylo vypnuti SPI v routeru a veskerych s firewalem spjatych funkci.

No a co se tyce SMC, zatim jsem s nimi mel jen dobre zkusenosti, a proto jsem tenhle routrik zvolil. Bohuzel, spatny model. :-(
pas!k (3765)|11.5.2007 09:01
Je to smejd .. ja to vyresil tak ze jsem si koupil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Nemel sem silu to dal resit .. ten smc jsem zreklamoval a poslali mi novej kus kterej delal presne to same. S tim sysem zadny problem vse facha jak ma. A stejne jako ty jsem smc volil pro dobre zkusenosti s jinymi typy tenhle je ale opravdu slapota vedle takze vsichni kdo si chcete kupovat tento model smc routeru dobre si to rozmyslete!
radioactive (10)|15.5.2007 03:17
Tak ted jsem se dival na support stranky smc . . prosvihnul jsem dva firmwary a ten posledni by jiz problemy zrejme mel resit.

link:http://62.168.45.50/smc/drivers/router/WBR14-G2/v1.09/

vyzkousim a hned sem dam vedet, jestli je to ok
pas!k (3765)|15.5.2007 08:49
ja ho zkousel a vyresil velke H ... :)
radioactive (10)|15.5.2007 22:47
No tak teda mas bohuzel pravdu :o) Sice propustnost routeru se tak o 100 procent zvetsila, bohuzel vetsi mnozstvi spojeni naraz i pri vypnutem firewallu nezvlada a nahodne je odpojuje . . blby zarizeni . . a ja uz mel takovou radost.