Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Instalace winXP nevidí HDD

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    zdravím.
    Mám problem s diskem v PC:.. chci na něj nainstalovat winXP. v jiném PC mi disk normálně šlape ale když ho připojím do tohohle tak ho prostě win nenajdou a pri pokusu o instalaci win mi napíšou že není pripojen žádný disk. ale v biosu je normálně vidět.
    sestava
    CPU: Intel Pentium 4 3,4 GHz 800Mhz FSB
    MB: Asus P5AD2-E Deluxe
    RAM: 2x A-Data 512Mb DDR2 533Mhz
    GPU: Asus EN6600Silencer 256Mb
    HDD: Seagate 200GB
    DVD mechanika
    FDD
    EC zdroj 350W
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zkousel jsi, jestli je treba disk videt v Linuxu ? Zkus nejakou live distribuci
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    live verzi odskouším... ještě sem si vzpoměl nedělá to pouze u tohohle disku ale u jakehokoliv co tam dám.... disk je ide, zkoušel sem všechny ide výstupy, i jiné kabely.... v boot menu je normal vidět...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    1

    Tohle to mi nedávno dělalo taky, jestli ho máš rozdělenej na 2 tak ho spoj a naformatuj a melo by to normalne bezet. Aspon me to pomohlo. taky jsem si stim nevedel rady. Ale pak jsem na to po nejaky dobe prisel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    v kubuntu 7.10 je normal vidět... a je rozdělenej na 2 oddíly.. zkusím teda sloučit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jen technická jak moc starý je to instalační médium z kterýho instaluješ?
    možná by stačilo sehnat médium se SP2/3 a disk by to našlo (přecijen je deska mladší než win XP)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    na té samé sestavě bežely ty samé win které se tam snažím dát už predtím..
    disk sem sloučil ale nepomohlo to
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Predpokladam sata disk. tak v biosu zkus prepnout AHCI rezim SATA na IDE nebo pri zacatku instalace stiskni F6 a do disketovky dej disketu s ovladacem k radici.

    Jinak ten zdroj je k podobne sestave smrtci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    sata disk to není... je to klasika IDE
    zkoušel sem i jinou verzi XP a dělá to uplně to samo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Co když použiješ spouštěcí disketu, je disk vidět?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Vidí ho bios? Aha, vidí.... Tak snaží se z něj bios nabootovat, když mu nedáš instalačku.

    Jinak, velmi na zvážení je výměna zdroje. PIV jsou dosti žravé a EC zdroje jsou nevalné (rozuměj strašné) kvality.
    Tendle zdroj (vzhledem k předpokládanýmu stáří a svýmu výkonu) už začíná bejt riskantní svýmu okolí.
    Teda - 100% nutná výměna to neni. Ale riziko selhání disku (a toho, že Ti vypálí i zbytek kompu) je (oproti
    běžnýmu PC) nezanedebatelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    zdrojem to nebude... zkusil sem to spustit i se 700W deltou.....
    a když mu nedám instalační CD win a zkusim nabootovat z disku tak napíše: Reboot and select proper boot device or insert boot media...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A snaží se to bootovat z disku, nebo to při bootu ten disk nevidí? Hrábne to na něj?

    Jestli umíš trochu linux, zkusil bych pomocí

    dd if=/dev/zero of=/hda bs=512 count=12
    přemazat začátek toho disku, třeba má zblblej MBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    nevím ale myslím že MBR to nebude.. nebo že by to dělali hned dva disky naráz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Skontroloval by som v biose všetky nastavenia týkajúce sa IDE radiča - hlavne funkcie ako RAID a podobne ... alebo ešte lepšie reset BIOSu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Instalace nevidí disky
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-01-2013, 15:50
  2. Opravná instalace WinXP
    Od PavelTl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-10-2011, 10:04
  3. Windows XP: instalace MUI.CZ balicku do winXP home SP3
    Od calad v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-06-2011, 00:44
  4. Socket 775: Instalace WinXP PRO vs INTEL DG43NB
    Od Jan222 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-12-2009, 17:25
  5. Windows XP: Instalace WinXP na netbooku
    Od hanx v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 15:07