Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nezapne se monitor - notebook

Scoobyk (9)|16.1.2010 10:54
Cus,
potřeboval bych poradit, jestli je ještě nějaká šance ho zachránit doma nebo ho musím poslat do opravny. Záruka mi skončila někdy v prosinci.
V pátek jsem odjížděl z privátu a normálně jsem skončil svoji práci a vypnul ho. Dom jsem ho na jeden den nebral. Když jsem se v sobotu vrátil a chtěl ho zapnout, tak se mi nezapnul monitor.
Jedná se o MSI GX600. Rozsvítí se mi dioda na power tlačítku a dále dioda vpředu, že je notebook zapnutej. Problikne dioda harddisku, je slyšet, že si vteřinu HDD hraje, pak utichne. Mechanika mi taky "zahraje" a tím ten veškerý orchestr skončí. Takhle jsem ho nechal zapnutý celou noc, že by si to třeba rozmyslel a najel, ale nic. Zkoušel jsem vyndat baterku na dva dny, napojit ho D sub, HDMI na externí monitor. Nic.
matyyy (2527)|16.1.2010 10:58
doma šance prakticky není
můžeš zkusit servis

ale nejspíš nastal správný čas na nákup nového ntb (jak rád říkám ntb ze záruky je časovaná bomba)
Scoobyk (9)|16.1.2010 11:10
Nejvíc mě na tom štve, že jsem ho někdy v listopadu poslal na reklamaci kůli nehrajícímu repráku a oni vyměnili desku a flashli bios. Od tý doby co se vrátil s ním začali bejt problémy.
BTW: Nevíte jestli má MSI nějakou centrální databázi opravovaných NtB?
VLAN (656)|16.1.2010 11:13
Já měl také Notebook od MSI, byla to stará šunka, ale odešla podobným způsobem. Velmi často jsem ho používal, a kabely co vedly k monitoru se prostě přelámaly, zjistil jsem to po tom, co jsem ho rozebral(už neměl žádnou hodnotu)
Scoobyk (9)|16.1.2010 11:18
No vzhledem k tomu, že už není v záruce, tak tím že ho rozeberu nic neztratím... Pokud by to bylo kabelama, tak bych to snad zvládl zpravit, ale to se mi nezdá. Jak jsem psal, s NtB se nehejbalo, normálně se vypnul a potom už se nezapnul.
astec (1823)|16.1.2010 11:18
[quote=Scoobyk;338590]Nejvíc mě na tom štve, že jsem ho někdy v listopadu poslal na reklamaci kůli nehrajícímu repráku a oni vyměnili desku a flashli bios. Od tý doby co se vrátil s ním začali bejt problémy.
BTW: Nevíte jestli má MSI nějakou centrální databázi opravovaných NtB?[/quote]

Pokud vyměnili desku, můžeš úspěšně reklamovat...
Scoobyk (9)|16.1.2010 11:18
[quote=astec;338594]Pokud vyměnili desku, můžeš úspěšně reklamovat...[/quote]

Fakt? Já jsem četl v obchodních podmínkách, že záruční doba se prodlužuje o dobu, co byl NtB v opravě a to bylo ani ne 14 dní.
astec (1823)|16.1.2010 11:19
[quote=Scoobyk;338595]No vzhledem k tomu, že už není v záruce, tak tím že ho rozeberu nic neztratím... Pokud by to bylo kabelama, tak bych to snad zvládl zpravit, ale to se mi nezdá. Jak jsem psal, s NtB se nehejbalo, normálně se vypnul a potom už se nezapnul.[/quote]

Znovu. Pokud vyměnili díl tak záruka se vztahuje dále na tento díl a a také na opravu.
Ergo pokud mněnili desku, tak se záruka vztahje na desku
Scoobyk (9)|16.1.2010 11:25
[quote=astec;338599]Znovu. Pokud vyměnili díl tak záruka se vztahuje dále na tento díl a a také na opravu.
Ergo pokud mněnili desku, tak se záruka vztahje na desku[/quote]

Takže se mi záruka prodloužila pouze na desku. A bude chyba v desce?
matyyy (2527)|16.1.2010 11:33
[quote=Scoobyk;338601]Takže se mi záruka prodloužila pouze na desku. A bude chyba v desce?[/quote]
grafika je součást desky
kdyby byla v pohodě tak funguje dsub a hdmi
a za další zbytek částí nb se dá doma na koleně vyměnit(cpu, ramky, hdd, dvd,wifi a nic víc vevnitř není)
Scoobyk (9)|16.1.2010 11:52
A deska má teda novou záruku? Jste si tím jistí? Na stránkách mají napsáno toto:

Záruční doba
Délka záruky v měsících je uvedena na dodacím listu. Doba záruky začíná dnem vystavení dodacího listu a prodlužuje se případně o dobu, po kterou byl výrobek v záruční opravě. V případě výměny zboží se záruční doba neprodlužuje. V tomto případě dostává zákazník reklamační list, kde je uvedeno nové výrobní číslo.
astec (1823)|16.1.2010 11:56
ale dostal jsi díl, nový díl a ten se pos...... tak uplatni záruku na něj
matyyy (2527)|16.1.2010 12:01
asi tak jinak je to občanský zákoník §627 odstavec 2
jen kdyby se servis nějak kroutil :)
Scoobyk (9)|16.1.2010 12:04
Fajn. V pondělí to objednám a pošlu. Dík
astec (1823)|16.1.2010 12:09
Než dojdu ze záchoda, tak už to zde je

V případě, že dojde k výměně součástky při záruční opravě, dojde podle § 627 odst. 2 občanského zákoníku k rozdělení běhu záruční doby pro dotčené zboží. Na vyměněnou součástku počne běžet znovu od začátku nová záruční doba. Pro zbývající část výrobku pokračuje záruční doba, která běžela od převzetí zboží, přičemž ve smyslu § 627 odst. 1 obč. zák. se pouze prodlužuje o dobu, po kterou byla věc v opravě. Ve Vašem případě tedy počítač jako celek již v záruce není, ale záruční doba na jeho desku, která byla předmětem výměny, běží od provedené výměny znovu v celé délce.
Matajus (1)|18.1.2011 10:24
To same se mi stalo asi 2 mesicich. Neslo nic delat stejne jak popisujes, NTB tedy sel na reklamaci z kama se mi vratil ze se pry kousl BIOS. Nicmene tento problem se mi stava porad, ale staci kdyz vytahnu napajeci kabel, vytahnu baterku, profoukam jeji kontakty (toto ale urcite vliv nema :D), cimz resetnes notas a pote naskoci.

Nez jsem ho ale odeslal na reklamaci tak mi nic z toho nezabralo, ale po reklamaci je to ok a nabehne pokazde.