Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: BIOS - detekce HDD

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Přestal fungovat HDD - nebyl vidět ani v BIOSu.
    Sestava: MSI KT4AV ver. 1.0A s LAN, procesor Athlon 2200+ netaktovaný, GK GF FX 5900 , paměť GOOD RAM 2x 512 MB DDR 400, zdroj EC 500W, 2xHDD WD 20W a 60GB.
    Myslel jsem si, že odešel původní HDD WD 10GB, proto jsem koupil WD 60GB.
    Detekce proběhla v pořádku, nainstaloval jsem OS a HDD scanoval a otestoval v HD Tune. Vše ok, ale pokud jsem spustil WMP, nebo třeba IE tak se PC restartoval. PC hlásil chybu v procesu Service Executable, SZAppName:MsMpEng.exe, SZAppWer:1.1.1593.0, SZModName:unknown, SZModVer:0.0.0.0, offset: 0704d4ef. Po restartu BCCode: 100000fe, BCP1: C0000005, BCP2: BF935242, BCP3: F7A9E404, BCP4: 00000000, OSVer: 5_1_2600, SP: 3_0, Product: 256_1.
    Dneska už BIOS HDD nedetekuje znovu. Je možné, že by deska nějakým způsobem HDD znovu odpálila? Zdroj a paměti jsem vyzkoušel a jsou ok. Druhý HDD je sice vidět, ale nechci riskovat jeho zničení, tak jsem je raděj neprohazoval, jsou oba na stejném řadiči, na druhém mám mechaniky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Na tvém místě by jsem zkusil nachvíli vyndat mechaniky a dát do jejich řadiče pevný disk. Když nepůjde ani tam, tak je po něm. Jediná šance by byla vyměnit tu 10Gb za něco většího, ale jak už vísš tak jde používat jen ten jeden řadič......jen tak mě napadlo, zkoušel jsi jiný kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Mno, já bych to tedy tipoval podle těch projevů spíše na nějaké svinstvo typu Rootkit a hledal bych to z nepřepsatelného zdroje (BootCD). Ale někdo ti možná přeloží tu chybu ještě do nějaké srozumitelnější podoby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Ty kabely jsou takhle ok, je to odzkoušené. Musel jsem to takhle udělat, protože pokud jsem měl na řadiči HDD a mechaniku, tak z ní nešlo Bootovat. PC s tím 10GB HDD normálně fungovalo, měla ho dcera a říkala, že se jí restartuje. Chtěl jsem to řešit reinstalem OS. Předpokládal jsem taky nějaké svinstvo. Ale vzhledem k tomu, že nakonec ho Bios nedetekoval, tak jsem koupil ten 60GB a problém se opakuje. Nevím jak by se tam to svinstvo dostalo znovu.
    Edit: To instalační CD je ok, protože jsem z něj instaloval i na jiný PC a je to ok.
    Naposledy upraveno uživatelem boby: 16-01-2010 v 11:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Rootkit by neměl vliv na činnost biosu. Pokud disk neni vidět v biosu, je to 100pro hardwarový.
    Jinak řadič to je jeden, má akorát dva porty. ZKusil bych jeden z "vadnejch" HDD připojit místo mechaniky. Pokud tam poběží, je to chbya portu (pokud by řadič poškozoval disky, tak by to dělal na obou kanálech a měli by to imho za sebou i mechaniky - to by musel bejt nějakej napěťovej průraz).

    Co by mohlo likvidovat disky timdle způsobem je zdroj. Jak je starej? Předpokládám že jako metuzalém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Zdroj i když je to EC 500W by měl být vpořádku, je starý caa půl roku. Zkusím tedy odpojit z řadiče ty mechaniky a místo nich zapojit ten HD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Ano, zkus to a uvidíš, pokud ani to nepomůže, budeš muset sehnat nějakou jinou, třeba o chlup lepší desku do které tvůj HW bude pasovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Tak jsem tedy odzkoušel oba HDD a vypadá to, že jsou asi v pořádku, asi jsem ten 60GB kupoval zbytečně. Stabilita sice je lepší, ale občas to chybu vyhodí např. IE a WMP. Tady něco asi není v pořádku. Že by nějaký problém s deskou? V biosu jsou ale detekovány už bez problémů.
    Oba disky jsem pro jistotu ještě jednou zkontroloval a scanoval v HD Tune. Ten druhý 20GB jsem nechal jako Sec Slave ani jsem ho neodpojoval. Alespoň měl zdroj větší zátěž. Běží taky.
    Pokud dám mechaniky jako Master tak to fungovat asi nebude co?
    Naposledy upraveno uživatelem boby: 16-01-2010 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Tak jsem tedy odzkoušel oba HDD a vypadá to, že jsou asi v pořádku, asi jsem ten 60GB kupoval zbytečně. Stabilita sice je lepší, ale občas to chybu vyhodí např. IE a WMP. Tady něco asi není v pořádku. Že by nějaký problém s deskou? V biosu jsou ale detekovány už bez problémů.
    Oba disky jsem pro jistotu ještě jednou zkontroloval a scanoval v HD Tune. Ten druhý 20GB jsem nechal jako Sec Slave ani jsem ho neodpojoval. Alespoň měl zdroj větší zátěž. Běží taky.
    Pokud dám mechaniky jako Master tak to fungovat asi nebude co?
    Jestli jsem to pochopil dobře, tak po přepojení na druhý kanál řadiče už běží v pořádku? Pokud ano, tak problém bude opravdu v řadiči. S tím jsem se už také setkal na jedné desce. V primárním se nedetekovalo nic a v sekundárním ano.
    I přesto, že ti to teď nějakým způsobem funguje bych ti však doporučil zvážit výměnu buď celé desky nebo dokoupení IDE řadiče do slotu PCI. Je to investice pár stovek a odpadnou ti případné problémy i s tím druhým kanálem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Ano detekce je teď po přepojení na Secondary kanál ok. Je mi ale divné, že ten druhý HDD je detekován na Primary kanálu ok jako Slave, nedetekuje jen ten Master.
    Ty mechaniky můžu dát tedy na primární kanál? Někde jsem četl, že by systémový disk měl být jako Primary Master. Nebo jak mám zapojit ty mechaniky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkusil bych si pohrát s jumprama (vyzkoušet různý kombinace master, slave, cable select). Může bejt problém jen v tom....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Zkusil bych si pohrát s jumprama (vyzkoušet různý kombinace master, slave, cable select). Může bejt problém jen v tom....
    Tedy, mno, jak bych to řekl - to jako myslíš, že má v bedně šotky, kteří mu ti nezbedníci něco sami přehodili (???) když v 1. větě 1. příspěvku tazatele stojí:

    Přestal fungovat HDD - nebyl vidět ani v BIOSu.

    Z toho exponuji, že (nejméně) jednou předtím šel a byl vidět v BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Tak jsem tedy odzkoušel oba HDD a vypadá to, že jsou asi v pořádku, asi jsem ten 60GB kupoval zbytečně. Stabilita sice je lepší, ale občas to chybu vyhodí např. IE a WMP. Tady něco asi není v pořádku.
    O akú chybu ide? O tú istú z prvého postu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    O akú chybu ide? O tú istú z prvého postu?
    Zřejmě ano, i když - Jak se může špatně najumprovaný (podle Logout-a) HDD dostat až ke spuštění WIN a padat v Internet Exploreru nebo Windows Media Playeru, to mi hlava nebere...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Zřejmě ano, i když - Jak se může špatně najumprovaný (podle Logout-a) HDD dostat až ke spuštění WIN a padat v Internet Exploreru nebo Windows Media Playeru, to mi hlava nebere...
    No trebárs tým, že chybujúci proces MsMpEng.exe je proces WindowsDefenderu - čo keď tam má nejakú "breberku"?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR1: detekce RAM
    Od chalupník v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 09:22
  2. Detekce neexistující BD-ROM
    Od Romboom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 08:00
  3. Spatna detekce RAM
    Od zajdax3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 21:20
  4. Detekce procesoru
    Od uzgorod v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 18:02
  5. instalace XP a detekce HDD
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 23:42