Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Problém s bootování a instalací OS - seká se PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    Přeji hezký večer,

    Sestava: MB MSI 770-C45, AMD Phenom II X2 550 (3,1 GHZ, AM3), Gigabyte 9600TG, 2GB DDR3 Zeppelin Gold PCI1600, HDD MAxtor 120 GB SATA, zdroj AMX 500W - v pátek nově koupená.

    První vyřešení problém - slabý zdroj (původně Redstar 400W)
    Druhý vyřešený problém - vadná pamět (vyměněna za totožnou)

    Současný problém - PC se seká buď při instalaci (jak Win7, tak WinXP SP3), nebo před bootováním, při bootování..řekl bych že tak nějak nahodile.
    Při instalaci se kousne tak, že dvd mechanika fičí, ale PC nic nedělá.
    Mám problém s částí na disku - při původních instalacích byl rozdělen na 3 části, z toho jedna zálohovací (cca 5GB) se seká a padá do ´obrazovky smrti´.
    Při nynější instalaci jsem odstranil tuto část, i část, kde byl původně systém s tím, že tyto sloučím, což se mi ale nedaří a nevím proč každopádně systém instaluju (pokud se dostanu až do této fáze) na část disku, kde byl systém i původně (cca 15GB) a vše běželo oki.
    Při POSTu vypadá, že je vše ok - ram načte, hdd, mechaniky taky..

    Může mi někdo poradit, proč se PC seká, takto nepravidelně?
    Nemám možnost si nikde půjčit jinou pamět, nebo HDD, abych vyzkoušel..
    Zítra se chystám prověřit HDD na jiném PC, jeslit se nějak nepomíchaly části, když jsem se snažil sloučit ty dvě části disku. Ale toto by nezpůsobovalo, že se PC sekne i před nabootování, v obrazovce POSTU..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Do jake presne obrazovky smrti to pada? Co tam je za udaje?
    Zkoukni jak je rozdelen disk pres Hirens boot CD, nemusis to davat do jineho PC.
    Co teploty procesoru a grafiky?
    Urcite ses si jisty ze pamet je OK? Je dobre nastavena? Otestoval jsi ji poradne preba pres GoldMemory?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    zase tolik se v PC neorientuju..
    Obrazovku jsem si nepoznačil, pokud to zase spadne, poznačím si..
    Hirens boot CD? Kouknu na Google o co jde.
    Procesor i grafika je chladný na dotyk, do BIOSu jsem se na teplotu nedíval.
    Paměť jsem nenastavoval, kompatibilní by měla být.

    Zaráží mě, že se PC seká v různých fázích. PC jsem vypnul asi na půl hodiny a teď se mi dokonce podařilo i projít instalací a najet do Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    http://www.svethardware.cz/zaklady-d...pocitacu/27830.
    Zkontroluj teploty, prubni výše zmiňovaný Goldmemory nebo Memtest. Otestuj GPU. To, že jsou (chladiče?) chladné, může znamenat, že jsou uvolněné, nebo špatně nasazené. Ten zdroj AMX, to je co?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    zdroj AXP, překlep :-)
    Chladiče jsou chladné, protože jsou na tom větráčky, ne? :-) Jsou pevně uchycené, volné nejsou.
    Už mám naistalované ovladače pro grafiku, ještě MB. Potom zkusím ty testy, snad se dnes i vyspím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Reeaper Zobrazit příspěvek
    zdroj AXP, překlep :-)
    Chladiče jsou chladné, protože jsou na tom větráčky, ne? :-) Jsou pevně uchycené, volné nejsou.
    Už mám naistalované ovladače pro grafiku, ještě MB. Potom zkusím ty testy, snad se dnes i vyspím..
    Možná by ses divil, jak teplý může být pasiv, i když se na něm točí větrník .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Reeaper Zobrazit příspěvek
    zdroj AXP, překlep :-)
    Chladiče jsou chladné, protože jsou na tom větráčky, ne? :-) Jsou pevně uchycené, volné nejsou.
    Už mám naistalované ovladače pro grafiku, ještě MB. Potom zkusím ty testy, snad se dnes i vyspím..
    Na test GoldMemory nepotrebujes nainstalovany Widle. Stahni si ISO soubor a vypal jako obraz na CDRW. Pak nabootuj, testuj a napis vysledek. Minimalne 3 pruchody testem udelej.

    Pak jeste zkoukni alespon teplotu procesoru v BIOSu, pokud bude nasazen blbe chladic, tak se bude procesor prehrivat, ale chladic bude klidne studeny (vlazny).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    Věřím, zase tolik se v tom nevyznám :-)

    Děkuji za odkaz, už studuju a stahuju :-)

    Jdu na to. Doteď PC běžel, najednou spadl, modrá obrazovka (ta jen problikla, takže jsem se nestačil ani kouknout, co tam bylo) a teď při startu Woken pořád padá..
    Naposledy upraveno uživatelem Reeaper: 16-01-2010 v 21:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Jinak pro zjisteni co je za informace pri BSOD to jde nastavit takto, ale to jen kdyby ten PC byl nabehly ve Windows:

    Zakazte volbu "Automaticky restartovat" - Vlastnosti systemu > zalozka Upresnit > tlacitko Nastaveni > Automaticky restartovat nesmi byt zatrhnute
    Pote by mel zustat pripadny BSOD videt, tak ho vyfotte nebo ce nejpresneji popiste

    Pak to jde jeste zapisem do registru pres Hirens boot CD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Na test GoldMemory nepotrebujes nainstalovany Widle. Stahni si ISO soubor a vypal jako obraz na CDRW. Pak nabootuj, testuj a napis vysledek. Minimalne 3 pruchody testem udelej.

    Pak jeste zkoukni alespon teplotu procesoru v BIOSu, pokud bude nasazen blbe chladic, tak se bude procesor prehrivat, ale chladic bude klidne studeny (vlazny).

    Při 39% - status Failed, Errors 130
    Při 34% - status Failed, Errors 10
    V obou případech PC začalo pískat a natvrdo restart, jinak bez reakce.

    Další testy se mi nechce dělat, neustále natvrdo restartovat, nebo vypínat PC :-(

    Zjistil jsem ještě jednu věc a to že základovka podporuje 1600MHz paměť, ale jen při ´overclocking´, jak tomu mám rozumnět?
    Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600* (OC) SDRAM, 16GB Max
    http://eu.msi.com/index.php?func=pro...1&prod_no=1812

    Takže to vypadá na paměť, kterou jsem již jednou měnil.. co myslíš?
    Paměť mám konkrétně tuto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400821Y5000SD9
    Myslíš, že by bylo lepší koupit pamět 1333MHz?
    Naposledy upraveno uživatelem Reeaper: 16-01-2010 v 21:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Hoď sem screenshoty CPU-Z (memory a SPD) nech vidíme, čo tam máš nastavené ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Hoď sem screenshoty CPU-Z (memory a SPD) nech vidíme, čo tam máš nastavené ...
    Dostal jsem se do PC, přikládám screeny.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memory.jpg 
Zobrazení: 97 
Velikost: 79.5 KB 
ID: 15025   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SPD.jpg 
Zobrazení: 114 
Velikost: 103.1 KB 
ID: 15026  
    Naposledy upraveno uživatelem Reeaper: 16-01-2010 v 22:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Priloz jeste prvni zalozku z toho CPU-Z a vime jak je nastaven procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    14

    Pokud PC rozjedu, tak to dnes ještě zkusím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém při bootování
    Od BlackP v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-11-2017, 20:48
  2. Paměti: Po instalaci nové RAM se seká PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-05-2012, 12:12
  3. Prosim o radu - seka se PC (pravdepodobne problem s ovladacema)
    Od alequa v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-07-2010, 17:13
  4. modrá smrt při bootovaní XP a při jejich instalaci
    Od adolfik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 12-07-2008, 03:00
  5. ASUS A8X-VE problém při bootování
    Od Maraa-chan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-11-2006, 19:51